klonovani windows

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

klonovani windows

Příspěvekod seitec » 15 bře 2006 15:06

ahoj
mam spoustu pocitacu stejny konfigurace, nevite prosim vas nekdo jak se jmenuje programek ktery mi vypali nakonfigurovany windows na cd a pak by se to tam jenom prekopirovalo?
diky moc



Reklama
Uživatelský avatar
Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1392
Registrován: listopad 05
Bydliště: six feet under Ostrava
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Jidhash » 15 bře 2006 15:11

jestli jsem tě správně pochopil :smile: tak k tomu budeš potřebovat Norton Ghost

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 15 bře 2006 15:19

ok dik zkusim

Uživatelský avatar
sss
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod sss » 26 bře 2006 17:39

Lepší je program Acronis True Image, který je i v češtině.

Uživatelský avatar
Tony.Dac
Level 2
Level 2
Příspěvky: 220
Registrován: září 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Tony.Dac » 26 bře 2006 17:43

Nejlepší je program ghost

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2038
Registrován: květen 05
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Luboš » 27 bře 2006 08:32

Již několik let používám výše uvedený program Norton Ghost a v poslední době také Power Image Center od PowerQuestu. Jsou skutečně špičkou v této kategorii.

Důležité je však uvědomit si, že takto vytvořený obraz buď celého disku anebo jen požadovaného oddílu (partition) obsahuje také všechny ovladače a také registrační kód systému. Pokud tedy máš např. multilicenci na systém Windows, tak je to OK, v opačném případě narážíš na prohřešek proti autorskému zákonu a licencím. Problém může nastat i tehdy, pokud takto vytvořený obraz naklonuješ na počítač s jinými hardwarovými součástmi. Neříkám, že to nepůjde, ale pak musíš logicky provést změnu nastavení ovladačů - ale Windowsy tě k tomu vyzvou automaticky. Pokud máš na klonovaných počítačích síťové připojení na pevné IP adresy, tak nezapomeň správně nastavit i tuto část.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Klonování disku
    od Zakk » 28 říj 2020 23:22 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    5
    391
    od Zakk
    dnes, 12:57
  • klonování disku
    od Akrej » 23 črc 2020 19:06 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    18
    837
    od Akrej
    25 črc 2020 23:02
  • Klonování disků
    od $Iceman$ » 04 lis 2019 16:56 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    18
    1534
    od atari
    05 lis 2019 17:01
  • klonování zvuku do reproduktorů a sluchátek
    od Denisovic_CZE » 01 led 2020 20:10 » v Problémy s hardwarem
    4
    317
    od Denisovic_CZE
    02 led 2020 20:17
  • klonování zvuku do reproduktorů a sluchátek
    od Matejovic_CZE » 31 pro 2019 18:35 » v Problémy s hardwarem
    1
    392
    od Denisovic_CZE
    02 led 2020 20:18

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti