Monitor nereaguje na zaputí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jawik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Monitor nereaguje na zaputí

Příspěvekod Jawik » 25 srp 2009 10:40

Dobrý den . . . prosím o radu. Dnes mi přišlo pc z reklamace, výměna grafiky a základovky. Technik pc testoval a poslal ho, takže bych řekl, že pc v servisu fungoval.. Jenže pc vybalím, zapojím a zapnu. Větráčky na procesoru a grafice se točí, na grafice probliknou diody, ale monitor se nezapne. Zvláštní je, že nesvítí kontrolky ze předu bedny u vypínání. Nevíte čím to může být? Co se třeba nejčastěji povolí při transportu a podobně? Budu vděčný za každý návrh. Sestavu dodám pokud bude potřeba. Děkuji.

Reklama
domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Monitor nereaguje na zaputí

Příspěvekod domitea » 25 srp 2009 10:45

Zkusit monitor u jiného počítače(např ntb přes VGA). Nemá například monitor druhý vypínač? Na svém starém lcd acer mám po straně vypínač(řekněme hlavní) a pak ještě vepředu další(druhotný). Aby monitor šel musel být hlavní zapnutý a druhotný také.

Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Paulí » 25 srp 2009 10:46

Může to způsobovat třeba nějaký zařízení zapojeno zvenku PC (USB, ...). Zkus odpojit všechno do PC (kromě napájecího kabelu) a spusť. Třeba ty kontrolky ve předu už půjdou.

Při přenosu by mohlo dojít k poškození RAM statickou elektřinou, ale to by PC pípal.

Jawik
nováček
Stav:

Příspěvekod Jawik » 25 srp 2009 11:00

monitor má pouze jeden vypínač a je zapnutý . . . problikává dioda. Monitor doufám chybný není, před týdnem jsem ho normálně používal půjčené pc a byl v pořádku. Zkoušel jsem odpojit vše ostatní kromě napájecího kabelu, beze změny. PC při zapnutí nepípá. Jsou slyšet jen větráčky . . . na můj vkus běží větrák cpu pomaleji než obvykle (ale to spíš bude tím, že není v zátěži)

Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Paulí » 25 srp 2009 11:05

Pokud ses v tom teď nehrabal (neotevřel bednu), tak bych jim to vrátil do servisu s reklamací.

Jinak CPU větráček se točí podle potřeby, takže pokud je PC bez zátěže, tak se tolik netočí.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 srp 2009 11:07

Pro jistotu zkus monitor u jiného PC a je-li skutečně OK, reklamuj znovu opravu PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Jawik
nováček
Stav:

Příspěvekod Jawik » 25 srp 2009 11:13

aspoň z toho mám ponaučení, že PC kupovat v obchodě v místě bydliště a ne přes internet. Ta reklamace jim vždycky trvá strašně dlouho (toto už byla třetí reklamace za půl roku, moc jsem si to PC od vánoc neužil . . . máte někdo zkušenosti jak moc (ne)ochotně vrací Czechcopmuter peníze po třetí reklamaci?)

Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Paulí » 25 srp 2009 11:19

Ono ani v místě bydliště v kamenném obchodě to není o nic lepší. Kámoš si kupoval notebook a po čase používání mu o LCD rupl kryt a tak to dal hned na reklamaci než rupne i LCD. Avšak čekal nějaký ten měsíc a pak se šel do obchodu zeptat, jestli ho už maj. A ten NB se prý v servise "ztratil" a tak mu dali nový (stejného typu), ale bez obsahu HDD a to tam měl dost důležité projekty. Ach ty prodejci. A stejně to v tom obchodě neopravujou, ale posílaj to do ciziny výrobcům.

Jawik
nováček
Stav:

Příspěvekod Jawik » 25 srp 2009 11:27

no jasný, ale aspoň není problém, že si tam můžeš zajít, aby ti předvedli, že to opravdu funguje a dejchat jim při tom na záda :huh: takhle já to tam pošlu, 3 neděle se nic neděje a pak mi to přijde za měsíc a nefunguje to zase . . . to už je opravdu k zbláznění.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 srp 2009 11:45

Jestliže je to již třetí záruční oprava za půl roku, tak to je na pováženou. Já bych požadoval vrácení peněz, jelikož PC od doby koupě byl již třikrát opravován, při čemž jsi jej po dlouhou dobu nemohl používat, pro dlouhé záruční opravy a tudíž již nemáš důvěru v toto zařízení a jeho spolehlivost.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus notebook power button nereaguje
    od Ghoust23 » 18 říj 2024 16:51 » v Problémy s hardwarem
    6
    3513
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 lis 2024 09:06
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    10860
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • Monitor do 500€
    od Scorpi » 08 srp 2024 15:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2993
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:49
  • CPU, HDD, monitor Příloha(y)
    od b.m » 15 pro 2024 19:20 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    7169
    od b.m Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 14:10
  • Monitor HDR
    od Arnold91 » 07 říj 2024 17:10 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3031
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”