Dnes jsem koupil tchyni která dělá doma účetnictví tento monitor.Jenže na monitoru jsou určité oblasti které jsou klehce rozmazané.Není to vyloženě nečitelné,ale vadí to./teda tchyni neeee,té se to zdá dobrý,ale je jí už 55let a zrovna dobře nevidí/.problém je v tom,že pracuje/proto-že ji to bohatě stačí/na vykopávce Pentium 266 s S3trio grafikou.Ani nemůžu nahodit rozlišení třeba 1024x760 už jí to ten počítač nevezme.Tak jsem chtěl vědět,je to/asi/tím starým počítačem nebo může být chyba v monitoru a mám jít reklamovat?Ještě jednou např.text je v určitých místech jakoby rozostřenný.Lehce rozmazaný,ale jak říkám,není to vyloženě hrozný,spíš jako bych měl půl dioptrie a sundal si brýle.Jsou to na monitoru oblasti velikosti pětikoruny.
Na monitorech ACER tenhle problém řeší tlačítko AUTO. Netuším, s čím ta chyba souvisí, ale po stisknutí toho tlačítka se obraz lehce zavlní a pak neostré oblasti zmizí.
Co moze sposobovat to, ze ak sa hybem doprava / dolava tak nevidim v hre nazvy priser alebo nazov nejakeho hraca, pretoze sa to rozmazuje? Netusim co to moze byt a som z toho uz na nervy. Ked letim alebo idem dopredu, tak vsetko vidno fajn, ale...
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Tak ještě poprosím o radu s monitorem když grafika bude RX 9060 xt 16G....
Samozřejmě sem se díval po QHD rozlišeni za cenu nějak 5-6 tis. což by mi stačilo.
No ted když to tady pročítám tak tu píšete o těch UW QHD což když jsem si našel u alzy tak...
Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem QHD monitoru. Předpokládám 27 . Sestava PC v odkazu Aktuálně mám 27 full HD monitor 60 Hz, ale kupoval jsem nové PC, tak by si to zasloužilo lepší monitor. Hraju převážně single player RPG (BG 3, Cyberpunk,...
Poslední příspěvek
Popis HW hned v prvním příspěvku (takže UWQHD naprosto v pohodě).
Dobře vybraný monitor může přestát i 2-3 výměny kompu...