Pomalý start Vista Business // nový dotaz 10.9.

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

cross
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pomalý start Vista Business // nový dotaz 10.9.

Příspěvekod cross » 06 zář 2009 14:37

Zdravím,
mám docela dost problém se startem Vista z hibernace. Jak je taková ta obrazovka s načítací lištou, tak u ní mi to strašně dlouho stojí - resp. ta lišta neběží plynule, ale vždy stojí - načítání poskočí po chvíli o kus a zase stojí ... spouští se mi to snad i 2 minuty. I po obyčejném zapnutí NTB to startuje dlouho ... které procesy můžu povypínat prosím?

Intel Core 2 Duo T5870 2GHz, RAM 4GB, Vista Business 32bit SP2
Obrázek
Naposledy upravil(a) cross dne 10 zář 2009 20:43, celkem upraveno 1 x.

Reklama
cross
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Pomalý start Vista Business

Příspěvekod cross » 06 zář 2009 20:42

Nikdo? :(

liRik
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod liRik » 06 zář 2009 22:02

Takový nepořádek v procesech po startu jsem snad ještě neviděl. Většina z nich jsou zbytečný utility/pomocný programy od Toshiby, který popravdě žádný využití nemají, jen ti brzdí chod počítače. Předpokládám, že jsi je tam měl předinstalované? Tyhle ponechej zaškrtnutý:

TOSHIBA Power Saver
TOSHIBA HDD Protection
Google Desktop
Operační systém Microsoft Windows
avast! Antivirus

peacoq

Příspěvekod peacoq » 06 zář 2009 22:10

- fingerprint - otisk prstu jako bezpecnostni prvek pri sousteni PC ? .. opravdu to pouzivas?
- qip ...podle prikazu spustni se zapina pro zapnuti widows, coz se da nastavit i v samotnm nastaveni, a neni ucelem, aby program 'najel' hned pri zapnuti
- bylo by dobre podivat se i do instalovanych programu / aktivnich nastroju a udelat si jasno co k cemu je a zda to ubec vyuzivas(jak spravne poukazuje na nastroje Toshiby)
- pwdbank ..belonging to Acer Bio-Protection fingerprint solution\r ...prinalezi prave treba k onomu 'otisku prstu'
- a tak dale

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 06 zář 2009 23:31

Otisk prstu skutečně používám - přihlašuju se tak do Windows. Stejně tak QIP chci nechat spouštět.
A u zbytku právě nevím a nepoznám, co je důležitý - co se musí od Toshiby rozběhnout a co ne. Ale nechám tedy zaškrtnuto to, co jste mi tu poradili (ale i ty otisky a QIP).

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 07 zář 2009 11:03

Takže jsem spoustu věcí odklikal, dal restart a Win naběhly za cca 2:30 (stopl jsem to ve chvíli, kdy se zmizlo u kurzoru načítací kolečko). Poté mi ještě naběhl Google Gadgets a QIP.
Z toho asi minutu a půl byla ta "modrá" obrazovka s textem "Čekejte prosím ...".

liRik
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod liRik » 07 zář 2009 11:59

Zdá se, že máš v počítači pravděpodobně nějakou nákazu. Stáhni si HijackThis a podle návodu pak udělej log a vlož ho do sekce HiJackThis. Kvalifikovaní lidé ti poradí jak dál.

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 07 zář 2009 14:36

Na jiném serveru jsem asi před týdnem log dával a vše se zdálo v pořádku. Navíc ten start tak mám snad už od koupi, ale za zkoušku nic nedám :) Díky.

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 10 zář 2009 20:43

Dotaz ... odklikal jsem aplikace, jak mi bylo zde doporučeno. ALE když jsem dřív zmáčkl FN, ve vrchní části obrazovky se mi zobrazily malá okénka od F1 až po F12 a u každého bylo napsáno, co která zkratka (FN+F1 apod) znamená. Jenže teď se mi to nezobrazuje, takže jsem to vypl.
Zkratky normálně fungují, ale např. když chci zapnout bluetooth, tak to nezapnu, jelikož FN+F8 zapíná/vypíná WiFi / zapíná / vypíná BT / zapíná / vypíná vše .. .a to se poslepu netrefím ...
Nevíte prosím, která aplikace ze screenu výše to je? Díky.

peacoq

Re: Pomalý start Vista Business // nový dotaz 10.9.

Příspěvekod peacoq » 10 zář 2009 21:15

Fn (zkratka), nebo-li Hotkey se nachazi na instalacnim cd dodaneho k PC (cd s ovladaci k PC, nikoli instalcni cd oper.systemu), a je nutne to instalovat/aktivovat v ramci instalce QuickSet/u (rychly pristup).
V zaklade kazde PC ma jine nastaveni pod jednotlivymi Fn+F.
Přílohy
Fn-Hotkey.jpg

cross
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod cross » 10 zář 2009 21:58

Nevím, jestli teď špatně chápu já nebo vy :)
Ono se mi dřív (než jsem poodklikal aplikace zmíněné nahoře) při stisknutí FN zobrazily šedá okénka v horní části obrazovky pro snadnější orientaci ve zkratkách FN+F?.
Zkratky fungují i teď - normálně se zamkne NTB, změní se jas, apod. Jen se mi nezobrazí tato okénka a podle mě je to tím, že jsem odklikl nějakou aplikaci, která je zobrazovala.

EDIT: Viz: http://www.rabayjr.com/vista/qosmiovalue.jpg

peacoq

Příspěvekod peacoq » 11 zář 2009 20:48

Oha :p ...tak v tom pripade se jedna o to, ze chybi graficke znazorneni, ...na liste bezicich procesu (vpravo dole) musi byt ikonka onoho 'rychleho pristupu' >klikni na ni pravym mysitkem a rozbali se nejaka nabidka (?) ...melo by tam neco o tom byt: nastaveni, zobrazeni, a tak podobne, neco co umoznuje graficke znazorneni nabidky. Kdyz Fn jinak funkcni je.

A jinak ...divam se na tvoje slova: ''Z toho asi minutu a půl byla ta "modrá" obrazovka s textem "Čekejte prosím ...".'' Dost casu sezere 'postranni panel/Side Bar' a otvirani komunikatoru (qip) hned pri startu. Osobne ani jedno nepouzivam vedet presne, ale myslim, ze ono 'cekejte' je prave z duvodu otvirani techto narocnejsich programu ihned po zapnuti.
I kdyz pises, ze jsi to stopl, jakmile se 'dotocilo nacitaci kolecko', tak to uz probyhalo otvirani i techto programu, a tak 2:30 neni sice zadnej fofr, ale neni to tak strasne (zalezi i na vykonnosti PC). Ale nech s procesy prekontrolovat podle doporuceni uzivatele liRik o prispevek vyse.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1754
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    4987
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07
  • Dotaz- bottleneck
    od vasson » 24 pro 2024 22:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC