Prosím o pomoc, nejsem odborník tak napíšu celou historii jak jsem k problému došel.
Snažil jsem se nainstalovat na fungujícím pc (Win 7) další win Xp sp3 přes flash disk usb, mám fyzicky dva disky a každý systém měl být na jednom oddílu z nich, ale něco krachlo při instalaci těch XP. Sice se install tvářil ok, ale nebyl, po posledním restartu čistých win mi boot menu dalo na výběr dva systémy: Win X a Win X, ale jen první byl funkční a ten druhý ne, takže mně to zrušilo Win 7; to je fuk, ale SP3 mi nevzal ovladače od integrované zvukovky a nějak blbnou i catalysty a nějak mě padají některé programy, takže zpět na win XP sp2, jenže už je to v háji, teď i s XP sp2 mi pc hlásí u zvukovky, že nefunguje správně (zvuk sice jde, ale u něčeho to blbne).
Pořád mi to dává na výběr ze dvou systémů (to jsem už zrušil upravením boot.ini). Ještě musím doplnit, že před instalem XPsp2 jsem zformátoval jeden disk, kde byli, XPsp3. Ty XPsp2 jsem hodil místo Win7.
Takže souhrn:
Zvukovka nejde správně a asi díky tomu mi padají sem tam některé programy i hry.
Catalysty po mě chtějí při instalaci .net framework 2.0, i když to před tím nikdy nechtěly, .net framework 3.5 už nefunguje.
Jde s tím prosím něco udělat? Všechno se tak nějak podělalo u řádku 2.
Za každou radu budu vděčný, dík.
Nepovedená instalace XP, problémy se ZK a GK.* Vyřešeno
Nepovedená instalace XP, problémy se ZK a GK.* Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Myloš dne 09 lis 2009 09:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Win XP potíže“. Při té příležitosti jsem text trochu učesal (dělení do odstavců a pár překlepů).
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Win XP potíže“. Při té příležitosti jsem text trochu učesal (dělení do odstavců a pár překlepů).
Re: Win XP potíže
Net framework mě problémy problémy nedělá, něco je se sytémem a reinstal nic neřeší, už nevím co s tím.
Tady nevím jestli to je k tomuto problému potřeba výpis z hijackthis:
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 0:24:20, on 9.11.2009
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\Program Files\GIGABYTE\GEST\gest.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc.exe
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\mscorsvw.exe
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\Program Files\GIGABYTE\GEST\GSvr.exe
C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: Podpora odkazu pro Adobe PDF Reader - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [GEST] C:\Program Files\GIGABYTE\GEST\RUN.exe
O4 - HKLM\..\Run: [JMB36X IDE Setup] C:\WINDOWS\RaidTool\xInsIDE.exe
O4 - HKLM\..\Run: [36X Raid Configurer] C:\WINDOWS\system32\xRaidSetup.exe boot
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\reader_sl.exe
O4 - Global Startup: Adobe Reader Synchronizer.lnk = C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\AdobeCollabSync.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: GEST Service for program management. (GEST Service) - Unknown owner - C:\Program Files\GIGABYTE\GEST\GSvr.exe
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
--
End of file - 3066 bytes
Tady nevím jestli to je k tomuto problému potřeba výpis z hijackthis:
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 0:24:20, on 9.11.2009
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\Program Files\GIGABYTE\GEST\gest.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc.exe
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\mscorsvw.exe
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\Program Files\GIGABYTE\GEST\GSvr.exe
C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: Podpora odkazu pro Adobe PDF Reader - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [GEST] C:\Program Files\GIGABYTE\GEST\RUN.exe
O4 - HKLM\..\Run: [JMB36X IDE Setup] C:\WINDOWS\RaidTool\xInsIDE.exe
O4 - HKLM\..\Run: [36X Raid Configurer] C:\WINDOWS\system32\xRaidSetup.exe boot
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\reader_sl.exe
O4 - Global Startup: Adobe Reader Synchronizer.lnk = C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\AdobeCollabSync.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: GEST Service for program management. (GEST Service) - Unknown owner - C:\Program Files\GIGABYTE\GEST\GSvr.exe
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
--
End of file - 3066 bytes
"Žijeme pro nic ,ale umíráme pro něco."
Re: Nepovedená instalace XP, problémy se ZK a GK.*
Já nemyslel že ten netframework mi dělá problémy, ono 2.0 jde a funguje ale 3.5 při instalaci vyhodí eror a nenainstaluje se. Všechno se děje od té doby co je popsané na druhém řádku v prvním příspěvku.
Trochu upravím prosbu o pomoc. Mám desku Gigabyte EP35 DS3: http://www.gigabyte.cz/products/mb/driver/ga-ep35-ds3_21.html a když nainstaluju ovladač zvukovky(ten se tváří že je vše OK) ale XP vyhodí okno pro instalaci nového zařízení, i ve správci zařízení je otazník u zvukovky, a prostě ani nové ani staré ovladače ty XP neberou. XP SP2. Už jsem je na toto PC instaloval mockrát. Je možnost že by se pokazila zvukovka na desce? Příspěvků co jsou výše si nevšímejte.
Prosím poraďte mě. Sice mi zvuk jde ale padají mi programy a hry, vše mě po chvilce hodí do Win.
- Přílohy
-
- Bez názvu1.JPG (4.76 KiB) Zobrazeno 420 x
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
předpokládám, že instalačku XP sp3 z flash disku nemáš od microsoftu, ale nějak dodělanou, že? zkusil bych instalovat XP nejlépe z origo cd, kde je jisté že do instalace nebylo zasahováno a pak postupně doinstalovat jednotlivé SP. Ovladače u položky s otazníkem zkus instalovat ručně z adresáře ne pomocí najít ovladače v pc!!!
No XP sp3 přes flashku ale dělali problémy tak jsem už dvakrát instaloval svoje Xp sp2 co vždy používám a bez problému ale už i tyhle dělají problémy s tou zvukovkou, instal jsem dělal na čistý disk nově naformátovaný, ty ovladače zvukovky jsem zkoušel na všechny způsoby ale pořád stejný výsledek. Pořád je u nich otazník s hláškou že "hardware nebude správně fungovat".
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
v tomto případě je to podivné. ve w7 jelo vše ok????
Ve win7 bylo vše OK,
Už zase zpět na Win 7 a zdá se zvukovka být ok tak nevím co se jí najednou nelíbily XP. Mě se zase nějak moc nelíbí Win 7. VYRESENO.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1871
-
od andrej71
Zobrazit poslední příspěvek