Dobrý den,
koupil jsem si nový monitor Benq G2220HDA s tím, že ho budu používat jako externí monitor připojený k notebooku (Acer Extensa 5620). Jenže po připojení jsem zjistil, že na monitoru jsou jakési pruhy, které přejíždí přes obrazovku. Nejsou sice nijak výrazné, ale při čtení ruší. Když jsem monitor zapojil ke stolnímu PC, obraz byl zcela normální. Proto mne napadla věc, že to pravděpodobně bude grafickou kartou. V NTB je integrovaná gr. karta Mobile Intel 965 Express Chipset Family. Nenapadá někoho, zda by se tohle dalo nějak vyřešit? Nebo je to na vrácení monitoru?
Děkuji předem za rady.
Špatné zobrazování LCD připojeného na ntb Vyřešeno
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Špatné zobrazování LCD připojeného na ntb
Na vrácení monitoru to není, na něj to nesváděj. Je to nejspíše tou integrovanou grafickou kartou.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemáš nějak blbě pokroucený kabel ?
Doléhá ti konektor správně na zdířku na obou stranách ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud monitor s PC nevykazuje žádné problémy těžko jej vezmou zpět, pokud jej chceš reklamovat. Problém bude nejspíše v propojení monitoru a GK v notebooku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Owner píše:Nemáš nějak blbě pokroucený kabel ?
Vše je připojené tak jak má být, kabel překroucený taky není.
Pic píše:Pokud monitor s PC nevykazuje žádné problémy těžko jej vezmou zpět, pokud jej chceš reklamovat. Problém bude nejspíše v propojení monitoru a GK v notebooku.
Kupoval jsem ho na internetu, a tam je 14 denní doba pro vrácení zboží. Tak jedině takhle.
Myslel jsem si, že to bude GK, ale nevím jestli se s tím dá něco dělat.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nastavit stejné rozlišení na monitoru, jako máš na notebooku, Máš napáječ notebooku a napájení monitoru ve stejné el. zásuvce? Zkus jet s notebookem jen na baterii a mrkni, zda se opět projevuje stejná závada.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Čoveče, po odpojení zdroje notebooku ze sítě pruhy zmizely!! To mám velkou radost, díky za radu. Jenže co teď? na baterku jet nemůžu pořád. I když jsem ntb zapojil do jiné zásuvky, problém je tu pořád, i když pruhy nejsou tolik intenzivní a objevují se jen občas. Ale to bude asi už můj problém, co? nějaká možnost konfigurace ntb třeba není?:)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
E. napájení ze sítě by jsi měl připojit do stejné zásuvky, ale ne do rozdvojky ve tvaru T, ale spíše prodlužovačky se zásuvkami v jedné řadě.
Jenže takto zapojené to mám. NTB i monitor jsou připojeny do prodlužky, která má dalších 6 zásuvek v řadě.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Napáječ notebooku má asi jen dvou kolíkovou zástrčku a monitor tří kolíkovou (se zemnícím kolíkem). Zkus otočit zástrčku u napáječe.
Ty prodlužovací sestavy zásuvek jsou většinou vadné a nesnesou zaprášení, zvlhnutí a probíjí i statickou elektřinu. Pro elektroniku se nehodí. Vyplatí se přepěťová sada zásuvek s pojistkou s dokonalou isolací.
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 5843
-
od drobino
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 12:47
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7682