Na satelitu nenaladím Astru1 a vypadl mi obraz.*

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

scottbiker
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Na satelitu nenaladím Astru1 a vypadl mi obraz.*

Příspěvekod scottbiker » 25 lis 2009 22:01

Čau všem, prosím Vás, potřebuju radu..už tady sice podobný problém byl, ale jaksi jsem nepochopil jeho řešení, tak bych rád slyšel Vaše rady..
Dneska jsem namontoval satelit, mám konvektor pro příjem ze 2 družic a rozvod na 4 přijímače (4tv). Podařilo se mi naladit jen družici Astru3 a šly mi neplacené programy vpoho, Astru1 jsem nemohl naladit ač jsem točil jak chtěl, pořád 0 procent kvality signálu. To je první problém. A druhý je ten, že mi po půlhodině vypadl obraz a na obrazovce se objevila hláška : 'Služba není v tomto okamžiku k dispozici.. A ikdyž vložím kartu skylink do přijímače, pořád tato hláška. Je to na všech 4 přijímačích a zkoušel jsem znovu pootočit parabolou, signál je, ale obraz žádný, jen ta hláška, nevíte prosím, v čem by mohl být problém?? Díky
Naposledy upravil(a) Myloš dne 25 lis 2009 22:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Problém se satelitem“.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Na satelitu nenaladím Astru1 a vypadl mi obraz.*

Příspěvekod jaro3 » 25 lis 2009 22:32

1)Máš nejspíš prohozeny konventory..
Tím co má chytat Astru1 , chytáš Astru 3A ( zaměň konventory, nebo nech ten správný a otáčej parabolou).

2) máš nespíš naladěn program , na který nemáš kartu. Zkus nejdříve na oba konvertory naladit FTA , free to air.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

scottbiker
nováček
Stav:

Příspěvekod scottbiker » 26 lis 2009 21:18

Ahoj, takže problém s obrazem se vyřešil pootočením paraboly ovšem astru1 nejde chytnout, ne že by mi to nějak extra vadilo, ale nemusel jsem kupovat konvertor pro dvě družice :) kdyby někdo vědel, v čem by mohl být háček ať dá vědet, díky

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 26 lis 2009 21:26

To máš monoblok twin?

Máš to špatně natočený, chytáš to konvertorem , který má být na Astru1H, takže je to když stojíš za parabolou , tak levý konvertor( nalevo) má chytat Astru1H a ten vpravo Astru 3A ( je to zrcadlově pootočený). Zkus vyndat kabel z třeba z levého konvertoru a ten druhý ( pravý) nastav pootáčením na Astru 3A. Pak připoj druhý a měl bys mít obě družice, tedy pokud máš správně nastavený DiseqC...
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

scottbiker
nováček
Stav:

Příspěvekod scottbiker » 26 lis 2009 22:10

takže mám monoblock quad a diceqC uvnitř , Astra 3 je nastavena na diceqC A a Astra1 na diseqC na B

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 26 lis 2009 22:26

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HDMI nepřenáší obraz z PC
    od Kejbo » 21 bře 2025 09:51 » v Vše ostatní (hw)
    15
    8408
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    27 bře 2025 13:08
  • Rozmazany obraz doprava/dolava
    od AirCrew » 17 dub 2025 11:11 » v Vše ostatní (hw)
    7
    2601
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    18 dub 2025 13:18

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”