nechal jsem si od jedné nejmenované firmy sestavit komp s těmito komponenty :
grafika: VGA Sapphire HD4890 1GB GDDR5, 2x DVI Battlestations edition, PCI-E
cpu : Intel Core 2 Quad Q8400, 2.66 GHz, s.775, BOX
mb: Gigabyte EP45-UD3LR Sc 775 Intel P45, Ultra Durable 3
ram: RAM Corsair 2x2GB DDR2 800 MHz XMS2 CL5 (TWIN2X4096-6400C5)
od technika firmy mi následně přišel email s tímto obsahem :
píši Vám ohledně montáže PC, kterou máte u nás objednanou. Máme problém s tím, že je nekompatibilita mezi chipsetem základních desek P45 i P43 s grafikami od ATI ( nejtypičtější je ATI 4870 ale i ostatní ATI nefungujou ).
V tomto případě bych doporučoval vyměnit základní desku a to za Asus P5N-D - nForce 750i .
Ač jsem na druhou desku nečetl zrovna příznivé recenze, nejsem žádný expert a myslel jsem si, že by mi snad něco špatného nedoporučili. Teď se nemůžu zbavit pocitu, že se tato firma potřebovala zbavit posledního kousku na skladě, nebo nějakého kusu vráceného z reklamace a proto mi ji doporučili. Proto se chci zeptat jak je to doopravdy s kompatibilitou mezi deskama s chipsetem Intel P45 a grafickýma kartama od ATI. S deskou nejsem spokojen a budu ji reklamovat - když pominu že docela slušně topí (přes 50°C bez zátěže - bednu mám dobře odvětranou) je zde problém s integrovanou zvukovkou. Pokud je pravda, že mi ta od Gigabyte nepujde s grafárnou od ATI jakou by jste mi doporučili jako náhradu za tu Asus ?