Program files - skrytá složka

...

Moderátor: Mods_senior

mezotar
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Program files - skrytá složka

Příspěvekod mezotar » 04 pro 2009 20:34

Ahoj,

mám takový zvláštní dotaz. Před nedávnem mě napadlo, že si zpřehledním total commander a tak jsem označil některé složky jako skryté. Konkrétně to byly 3 složky, které nemají název, ale spíš řadu čísel - a které ani nevím, kde se tam vzdali, dále složku ATI, pak Program files a také Windows. Teď se asi popadáte za břicho, já vím...no prostě jsem tam chtěl vidět jenom ty, které doopravdy používám (s tím, že do Program files bych v případě nutnosti jednoduše najel tím, že bych zadal "zobrazit skryté složky"). Jenomže hned na to mi zmizly ikony z plochy a vůbec se systém začal chovat jaksi podivně, tak jsem zase složky odznačil z "skryté". Co mě však překvapilo je, že pouze u Program files se tato složka nechce z "skryté" odznačit. Resp. abych to upřesnil. Toto políčko je zašedlé a nedá se na něj kliknout ale vypadá nezaškrtnutě. Tak jsem z toho jalový. Ovšem to není celá komplikovanost problému. Zdá se totiž, že složku Program files zobrazoval (minulý čas hned vysvětlím) jako skrytou jenom Total commander. Když pojedu přes Tento počítač a dám "nezobrazovat skryté" složky, tak je Program files normálně vidět - čili není skrytý. Už jsem nevěděl co s tím - protože jsem musel mít v totalu zaškrtlé "zobrazovat skryté" soubory, abych se do PF dostal, ale tím pádem jdou samozřejmě vidět i ty, které by normálně skryté být mohly (kromě Windows samozřejmě :D ). Už jsme si s tím nevěděl rady, tak jsem Total commander odinstaloval a vymazal všechny záznamy z registru i z Dat aplikací, aby někde nezůstalo nastavení. Nainstaloval jsem nejnovější verzi TC a voala......žádná změna :D. Pořád byla složka Program files skrytá - což teda fakt nechápu, protože se nemůže jednat o nějaké obecné nastavení, když v Tomto počítači skrytá není. Takže už mě napadlo jenom jediné. Zase odinstalovat TC, vymazat záznamy a zkusit nainstalovat jiný file manager - Free commander. Bohužel tududuttu :mad:. Je to pořád tam. Já to fakt nechápu. Kde mi tenhle příkaz, ať je to skrytý, vězí? Tohle už teda nemá nic společnýho s TC ale musí to být jinde. Ale kde, když v normálních složkách (Tento počítač) Program files skrytá není. Jestli tohle někdo vyřeší, tak smeknu....

Reklama
Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Program files - skrytá složka

Příspěvekod Damned » 04 pro 2009 20:54

Možná se změnilo více atributů (jen pro čtení, systémový), sdílení složky apod.
Zkus to zkontrolovat ve Vlastnostech složky.

Proč u systémových složek měnit atributy? Pochopím to u vlastních programů a dokumentů, nebo fotek a domácích videí, nebo u vlastní diplomové práce, ale u systémových?
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Program files - skrytá složka

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 04 pro 2009 21:13

Jak píše Damned.. když si hraju se systémovýmí atributy, tak se v TC mění zabarvení.
Akorát se složkou Program Files sem si teď tak půl hoďky hrál /nějaký komplikovaný u ní/ a nakonec sem musel odebrat sys. attr. i podsložkám a už má v TC normál barvu .. v cmd attrib "Program Files" -s /S (na C:)
Tobě možná bude stačit bez podsložek.. nevím, já sem moc experimentoval :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”