Chtěl bych poprosit o radu.
Odviroval jsem pc, ale teď nastala menší chyba.
Před odvirování jsem musel nechat opravit systém, ale najel jsem napoprvé do opravy pomocí console a v tu chvíli začal mmůj další problém.
Když zapínám pc nebo restartuji tak hned na začátku mám na výběr buď windows xp home nebo recovery console... Nejde to nějak zrušit aby tam bylo zase jenom windows?"
Když totiž chci zapnout IE píše to "Požadovaný vyhledávací klíč nebyl nalezen v žádném aktivním aktivačním kontextu"
Opera zase hlásí "zástupce nebyl nalezen"
Outlook hlásí "Nelze otevří výchozí složky e-mailu" podle nápovědy to má právě něco společného s tou konzoly, ale nikde nepíšou jak to vyřešit
Ještě ten outlook píše
"K této chybě může dojít, jestliže se pokusíte spustit aplikaci Outlook z relace terminálového serveru v okamžiku, kdy je soubor OST používán relací konzoly.
Chcete-li získat přístup k této instanci aplikace Outlook, ukončete aktuální relaci Terminálového serveru a restartujte novou relaci pomocí následujícího příkazu Spustit v systému Microsoft Windows:
mstsc.exe /CONSOLE
V počítači s přístupem k relaci konzoly musíte mít oprávnění správce. Nelze získat přístup k relaci konzoly spuštěné v systému Microsoft Windows XP Home Edition. Přístup ovšem lze získat z počítače, ve kterém je spuštěn systém Microsoft Windows Server 2003, Microsoft Windows XP Professional nebo Microsoft Windows Vista.
Další informace najdete v článku 826488 znalostní báze Microsoft Knowledge Base."
Nevím jestli to je možné, ale jestli třeba nejsem v díky tomu, že jsem vlezl to té konzole a třeba jsem ji špatně ypnul nebo něco a proto mi tohle tak blbne...
Zkoušel jsem outlook opravit pomocí cd office, ale nic se neopravilo :(
Děkuji moc za rady
Jak se zbavit recovery console
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak se zbavit recovery console
Ten problém trvá i když zvolíš z nabídky spuštění Windows?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ano, zvolím pokaždé windows a po restartu je to tam znova.
Nevíte někdo jak opravit ten outlook?
Potřebuji ho k práci. Zkoušel jsem přeinstalovat office, ale nepomohlo to :(
Potřebuji ho k práci. Zkoušel jsem přeinstalovat office, ale nepomohlo to :(
-
- Pohlaví:
Už jsi se zbavil té konzole? Jinak Outlook neopraviš.
konzole jsem se zbavil, že jsem v souboru boot.ini smazal určitý řádek a už se nezobrazuje.
Operu jsem vyřešil znovu nainstalováním no akorát ten outlook. IE ai tak nepotřebuji...
To mi ten outlook teď už nepojede? Jedině přeinstalovat windows?
Operu jsem vyřešil znovu nainstalováním no akorát ten outlook. IE ai tak nepotřebuji...
To mi ten outlook teď už nepojede? Jedině přeinstalovat windows?
-
- Pohlaví:
outlook je systémovej program - pokud nespravíš systém, nemusí fungovat.
Takže jediné řešení je přeinstalovat windows? nebo existuje nějaký program, který může provést kontrolu nebo něco?
Moc se v tom nevyznám.
Já jen, že jsem před týdnem windows přeinstalovával a proto se mi do toho moc znovu nechce...
Moc se v tom nevyznám.
Já jen, že jsem před týdnem windows přeinstalovával a proto se mi do toho moc znovu nechce...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus - Start - Všechny programy - Microsoft Office - Nástroje sady Microsoft Office - Obnovení aplikace sady Microsoft Office.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Vyřešeno.
Nevěděl jsem, že outlook spolupracuje s ie.
Jakmile jsem opravil IE tak jel i outlook.
Nevěděl jsem, že outlook spolupracuje s ie.
Jakmile jsem opravil IE tak jel i outlook.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, mám podobný problém, jak v 1. příspěvku. Při startu se mi ukazovala možnost recovery console nebo win Xp profesional... Známý mi ale dal jeho disk, ať mu ho zformatuji a nahraji nový systém přímo v mém PC. To jsem také udělal, ale po startu se mi nyní ukazují 3 možnosti : 2 již zmíněné a 1 nová - systém, který jsem instaloval na jeho disk, ikdyž ho již v Pc nemám.Když ho dám spustit, tak hlásí chybu HW a podobně...Můj systém i ta recovery console normálně funguje. Nevíte prosím, jak se toho zbavit?
V boot.ini je toto:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
V boot.ini je toto:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Odstranění konzoly pro zotavení
Otevřete složku Tento počítač.
Poklepejte na pevný disk, na kterém je nainstalována konzola pro zotavení.
V nabídce Nástroje klepněte na příkaz Možnosti složky.
Klepněte na kartu Zobrazit.
Klepněte na přepínač Zobrazit skryté soubory a složky, zrušte zaškrtnutí políčka Skrýt chráněné soubory operačního systému a klepněte na tlačítko OK.
V kořenovém adresáři odstraňte složku \Cmdcons.
V kořenovém adresáři odstraňte soubor Cmldr.
V kořenovém adresáři klepněte pravým tlačítkem myši na soubor Boot.ini a potom klepněte na příkaz Vlastnosti.
Zrušte zaškrtnutí políčka Jen pro čtení a klepněte na tlačítko OK.
Otevřete soubor Boot.ini v programu Poznámkový blok a odstraňte položku konzoly pro zotavení. Položka bude vypadat podobně jako tento řádek:
Uložte a zavřete soubor.
Upozornění
Nesprávné změny souboru Boot.ini mohou zabránit restartování počítače. Přesvědčte se, že jste odstranili pouze položku konzoly pro zotavení.
Poznámky
Složku Tento počítač otevřete klepnutím na tlačítko Start a na příkaz Tento počítač.
Po dokončení tohoto postupu doporučujeme změnit atribut souboru Boot.ini zpět na hodnotu Jen pro čtení. Pravděpodobně budete také chtít znovu skrýt systémové soubory.
Otevřete složku Tento počítač.
Poklepejte na pevný disk, na kterém je nainstalována konzola pro zotavení.
V nabídce Nástroje klepněte na příkaz Možnosti složky.
Klepněte na kartu Zobrazit.
Klepněte na přepínač Zobrazit skryté soubory a složky, zrušte zaškrtnutí políčka Skrýt chráněné soubory operačního systému a klepněte na tlačítko OK.
V kořenovém adresáři odstraňte složku \Cmdcons.
V kořenovém adresáři odstraňte soubor Cmldr.
V kořenovém adresáři klepněte pravým tlačítkem myši na soubor Boot.ini a potom klepněte na příkaz Vlastnosti.
Zrušte zaškrtnutí políčka Jen pro čtení a klepněte na tlačítko OK.
Otevřete soubor Boot.ini v programu Poznámkový blok a odstraňte položku konzoly pro zotavení. Položka bude vypadat podobně jako tento řádek:
Kód: Vybrat vše
C:\cmdcons\bootsect.dat="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons
Uložte a zavřete soubor.
Upozornění
Nesprávné změny souboru Boot.ini mohou zabránit restartování počítače. Přesvědčte se, že jste odstranili pouze položku konzoly pro zotavení.
Poznámky
Složku Tento počítač otevřete klepnutím na tlačítko Start a na příkaz Tento počítač.
Po dokončení tohoto postupu doporučujeme změnit atribut souboru Boot.ini zpět na hodnotu Jen pro čtení. Pravděpodobně budete také chtít znovu skrýt systémové soubory.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”