Přeinstalace OEM WIN7 Home premium cz 32bit

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

halfik@seznam.cz
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Přeinstalace OEM WIN7 Home premium cz 32bit

Příspěvekod halfik@seznam.cz » 27 pro 2009 17:58

Dobrý den . Mám dotaz na přeinstalaci OS Windows 7 home premium OEM 32bit cz . Koupil jsem PC s předinstalovaným OS Win XP a Win 7 HP jako dualboot na mé vlastní požádání , a potřeboval bych již na PC pouze Win 7 , protože win XP již na tomto PC neni zapotřebí ( koupil jsem jiný PC s win xp pro syna , Win xp kvuli starším hrám které se na win 7 nerozjedou ) . A problém mám v tom že si nejsem jistý jestli mužu přeinstalovat (zformátovat HDD),a tím pádem odstranit Win XP a nainstalovat čistý OS Win 7 OEM Home premium . Hlavní problém je jak to bude s aktivací Win 7 když je to OEM , nebudu přidávat žádný jiný HW , instalace bude na stávající sestavě .

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Přeinstalace OEM WIN7 Home premium cz 32bit

Příspěvekod memphisto » 27 pro 2009 18:09

Pokud to bude na stejné sestavě, tak bych v tom problém nehledal. OEM licence už není vázána počtem vyměněného hardwaru, ale pouze na základní desku. Zbytek můžeš měnit podle libosti

PS: škoda, ale té licence XP. Pokud byla aktivována, tak už se na jiný PC nedá přenést, leda že by se zavolalo do Microsoftu a že se deska porouchala a dají ti nové licenční číslo :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 27 pro 2009 18:16

Přečti si na krabici s OEM verzí Win7,co je na ni natištěno a zjistíš, že se prodává s kompletním PC (bedna se zdrojem,základní deska, GK, disk, atd.).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

halfik@seznam.cz
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod halfik@seznam.cz » 27 pro 2009 19:05

Však jsem to taky tak koupil , mám nato doklady , pc jsem si nechal poskládat na zakázku + OS OEM Win 7 HP CZ 32 Bit , a OS Win XP Profi (krabice) mám taky doklad o legálním nákupu , tím pádem si nemusím číst na krabici že se OS OEM Win 7 dodává s novými komponentami , když tomu tak bylo , mně šlo oto jestli můžu přeinstalovat OS Win 7 + Win Xp jen na Win 7 a jak to bude s aktivací . Tímto děkuji za rychlou odpověď memphistovi .
PS-1- Té licence neni škoda , protože je to Krabicová verze Win XP Profi , tak ji můžu nainstalovat na jiný pc ne ?
PS-2- Už jsem dostal odpověď i z Technet.microsoft , a odpověď se schoduje s tím co mi napsal memphisto .

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 pro 2009 19:13

Pokud jsou ty XP krabicová verze, tak nebude problém ji nainstalovat na jiné PC. Samozřejmě nemůže být zárověň na více PC, protože to bys potřeboval multilicenci.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”