Nová operační paměť DDRII
Nová operační paměť DDRII
Zdravím, dlouho mi fungovaly operační paměti zapojené 4x 1GB 667Mhz DDRII...mám sestavu v podpisu. Byly ale koupeny jako dvě dvojice. Ale jsou od stejného výrobce a mají i stejnou frekvenci. Fungovalo to v pořádku skoro 2roky. Teď se ale z nějakého důvodu nesnesou... a pc se prostě nenačte... nepřišli na to ani v servisu, když už jsem si tam nechal montovat nový procesor. Takže budu nejspíš potřebovat koupit nové a tyto prodám na aukro. Chtěl bych spíš 2x2GB, ale nevím na jaké vzít frekvenci... je to DDR II a ty jsou spíš nižší ... chci taktovat svůj AMD Phenom II X4 965... nevím pořádně jak se taktuje(kromě taktování přez utilitku AMD OVERDRIVE 3.0.2, ale co jsem tak četl tak záleží i na operečních pamětech, aby tam ta sběrnice mohla spolupracovat a to navýšení procesoru bylo využito... tkže jaké opereční paměti by jste mi doporučili ?...
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nová operační paměť DDRII
Ty dvě RAMky bych si od tebe s dovolením koupil :)) pak napiš cenu.
Nejdřív budeš potřebovat pořádný chladič, AMD asi moc nataktovat nepude a to ještě kvůli tomu že je to 4jádro.
zkus ty RAMky otestovat každou zvlášť memtestem.
Nejdřív budeš potřebovat pořádný chladič, AMD asi moc nataktovat nepude a to ještě kvůli tomu že je to 4jádro.
zkus ty RAMky otestovat každou zvlášť memtestem.
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
No ten procesor je BE a v základu má 3,4Ghz... měl by se dostat až na 4,1Ghz (u některých kousků...ne u všech) ale u všech se dostane na 3,8Ghz... takže tak ho budu i taktovat...
U těch operačních pamětí my ale nejde jen o ten takt... jde mi právě i o to abych měl 4GB RAM a teď mám jen ty 2GB... jakmile totiž zapojím i další 2x1GB a obsadím všechny sloty, tak to prostě nejde a přitom deskou to není, protože ta je teď nová z reklamace (myslel jsme že tam je problém a oni mi ji vyměnili i když tam problém nebyl
) a ty paměti jsem odzkoušel i v jiném pc.. taky společně nešly
... jinak každá jde spustit samostatně a také jdou spustit v daných dvojicích jak byly zakoupeny...
Pokud budeš mít vážně zájem a já si nějaké nové vyberu, tak se můžeme domluvit (ale ještě se pokusím zda to nepůjde opravit)
U těch operačních pamětí my ale nejde jen o ten takt... jde mi právě i o to abych měl 4GB RAM a teď mám jen ty 2GB... jakmile totiž zapojím i další 2x1GB a obsadím všechny sloty, tak to prostě nejde a přitom deskou to není, protože ta je teď nová z reklamace (myslel jsme že tam je problém a oni mi ji vyměnili i když tam problém nebyl

... jinak každá jde spustit samostatně a také jdou spustit v daných dvojicích jak byly zakoupeny...
Pokud budeš mít vážně zájem a já si nějaké nové vyberu, tak se můžeme domluvit (ale ještě se pokusím zda to nepůjde opravit)
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
zkusím prozatím vytvořit druhý topic kde se zeptám na to, zda to nelze opravit, možná jsem se unáhlil a ono to třeba půjde...
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 1553
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
před 58 minutami