Ake je najlepsie archivacne dvd?
Ake je najlepsie archivacne dvd?
Zdravim. Mam kopu cennych fotografii a rad by som ich dlhodobo zalohoval na dvd media. uvazoval som nad archivaciou na zlate dvd, z dovodu stalosti materialu a garancie uchovania dat. Bohuzial som ale prisiel na to, ze tieto media (konkretne Emtec Gold, Kodak Profesional DVD) vyraba nie moc dobra firma a to Moser Baer India. Teraz sa neviem rozhodnut, ci verit dlhodobej archivacii zlata a tej reklamnej nalepke co garantuje 100 a viac rokov uchovania dat, alebo ist radsej do overenej firmy ( Taiyo Yuden, Plextor) a doverovat tomu ze striebro tych 10rokov vydrzy tak aby bolo citatelne. Prosim vas, vyjadrite svoje nazory resp. skusenosti. Vopred vsetkym dakujem
Re: Ake je najlepsie archivacne dvd?
Vítej na fóru PC-HELP!
Já se odpovědi vyhnu, respektive odpovím s malým úkrokem:
na DVD (ani CD) už léta nezálohuju. K tomuto účelu mi slouží externí disk a ty opravdu cenné věci mám na víc místech.
Optickým médiím nevěřím, ani těm trvanlivým – stačí nechtěně škrábnout.
Já se odpovědi vyhnu, respektive odpovím s malým úkrokem:
na DVD (ani CD) už léta nezálohuju. K tomuto účelu mi slouží externí disk a ty opravdu cenné věci mám na víc místech.
Optickým médiím nevěřím, ani těm trvanlivým – stačí nechtěně škrábnout.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Taky moc nevěřím v optická média.Zálohuji na externí disk,ale i ten může časem "odejít " a tak jako jistotu bych viděl SDHC karty nebo flash disk.Cenově je to sice drahé,ale jistější.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Taky využívám buď externí disky a nebo si za pár šupů (myslím, že to vychází 120 Kč na rok) pronajmout místo na netu a zazálohovat tam
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
A v případě opravdu cenných dat diverzifikovat. Dobrá je třeba kombinace externího disku a síťového úložiště na jiném místě planety (prevence ztráty dat v situacích, jako kdyby přišla povodeň, kdyby hořelo, nebo kdyby přišli zloději, co ve dne v noci choději…).
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak jestli budeš pálit na sebelepší média šmejdem LG a podobným, tak to nebude mít valný smysl ... Volil bych střední kvalitu Verbatim + vypalovačku Plextor, Samsung ... stejně si to za 10-15 let přepálíme na krystaly s holografickou prostorovou projekcí 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Sám jsem se přesvědčil o tom, že o externí disk se zálohami jde celkem snadno přijít. Napřed mi ukradli disk, kde jsem měl všechny zálohy projektů do školy a bez nich jsem mohl školy nechat a pak během hodiny mi odešel disk v booku, kde jsem měl ty samé projekty. Takže jsem měl prd. Snažil jsem se alespoň něco zachránit, ale marně. Prostě jsem to potřeboval a nebyla jiná možnost než rozbít prasátko a zaplatit 18 tis za profi obnovu dat z poškozeného disku
Hold jsem je potřeboval a zase jsem ale přišel o peníze na Glocka

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
memphisto: To já externí záložní disk nikam radši nenosím.
- Mýliti se je Myloš.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To já taky ne. To bylo poprvé a naposledy, co jsem jej vyvětral
A za těch 18 tis za obnovu jsem mohl být ještě rád, protože to dělá známý a udělal mi cenu. Jinak jsou to daleko vyšší částky 

Doporučil bych externí HDD a Verbatiny DVD-RAM
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”