Při startu koukám na logo WinXP 20 minut a víc

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Poky
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Při startu koukám na logo WinXP 20 minut a víc

Příspěvekod Poky » 04 úno 2010 18:33

Zdravím,
snažil jsem se udělat nadpis co nejjasnější, snad je to OK. Problém je ten, že tři dny zpátky mi počítač zamrzl, začal řvát speaker a od té doby startuji neúměrně dlouho. Ale není to pravidlem - odpoledne jsem ho nechal startovat 40 minut a nic - zůstanu na logu s WinXP a probíhá tam to loadovací animace. Po 40 minutách jsem počítač restartoval a naběhl během minuty, ale z důvodu, který popíšu níže, jsem ho musel zase retartovat a čekat 15 minut. Když už se dostanu do systému, počítač jede úplně bez problémů - zvládá náročné hry, všechno.

Ten problém, kvůli kterému jsem to registroval mám mnohem déle než tento akutní se startování - čas od čas se mi po načtení plochy zasekne obraz - zamrzne myš, všechno. Pomohl restart, avšak to v nynějších podmínkách není úplně ono.

Co vím je, že se mi počítač nepřehřívá (mám sníženou voltage na procesu), protože jeho teplotu neustále monitoruji.

Základní konfigurace: AMD Athlon 7750+, GeForce 9800GT, 3GB RAM, Windows XP.

Předem děkuji za jakékoli odpovědi, jsem opravdu celkem zoufalý. :-)

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Re: Při startu koukám na logo WinXP 20 minut a víc

Příspěvekod Marfy » 04 úno 2010 18:54

Jen se chci zeptat,proč jsi snižoval napětí procesoru ?Je to úplně zbytečné.Všechny novější procesory mají šetřící funkce,takže být tebou,tak dám vše zpátky na defaultní hodnoty.I to může způsobovat problémy.Dále pak je pro stabilní chod počítače potřebný dobrý zdroj.Pokud máš výkonější grafiku (což už 9800GT je),tak slabý zdroj může způsobovat ono zasekávání myši.Máš jej ?
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 04 úno 2010 19:09

Jelikož se mi přehříval a takto jsem problém vyřešil. Napadlo mě, jeslti to nedělá problémy a tak jsem napětí vrátil na původních 1.4V (mám to snížené tuším o -0.125V jen) a teplota po načtení plochy byla obrovská, Sensor View i hlásil přehřátí. Tak jsem to vrátil zpátky, výkonově mě to zatím nijak neomezuje tak nevím, možná mám jen špatně vyřešené chlazení.
Můj zdroj: http://www.alza.cz/zdroj-coolermaster-e ... d86404.htm

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 úno 2010 21:52

Co to znamená obrovská teplota ? Pokud je to do 60°C tak je to pořád běžná teplota.Nebude lepší vyměnit nebo vyčistit chladič procesoru.Zdroj je poměrně dobrý i když 70% účinnost je nic moc.Raději než volty bych snížil o jeden stupeň násobič procesoru.Podívej se na teplotu procesoru v BIOSu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 04 úno 2010 21:58

Na 60°C se mi zahřeje ve chvíli, kdy rozpálím nějakou náročnou hru. Tohle bylo 71°C hned po nastartování Windows, bez nějaké zjevné zátěže. Teplota v BIOSu souhlasí s teplotou v Sensor View - nějakých 43-46°C než rozjedu Windows.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 úno 2010 23:56

Máš mezi chladičem a procesorem teplo vodivou pastu a správně usazený chladič? Ventilátor běží?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ponik » 05 úno 2010 00:37

ale i kdyby mu ten počítač hořel tak nebude nabíhat 40 minut ... ja bych tipoval ze tam ma nakyho nezvanýho hosta kerej se mu hrabe v systemu

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 05 úno 2010 01:35

Zkus nouzák ... tam se viry nespouští (snad)
při startu PC ti blikne obrazovka černě, mačkej F8 a vyber Stav nouze
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ponik » 05 úno 2010 01:42

pokud se budem bavit o virech tak bych se vybod na nouzák a rovnou doporucuju HJT ale budes si muset pockat az se obevi nekdo kdo se v tom vyzna (do nadpisu si hod neco jako kontrola HJT, borci co delaj HJT se prej do jinejch temat moc nekoukaj)

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 05 úno 2010 02:05

zkus nouzák, odborníci na logy si myslim už zdrhnuli nebo maj volno :-) nebo prostě není čas, aspoň vyloučíš viry tim nouzákem třeba
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 05 úno 2010 14:43

Ano, ventilátor běží dobře a chlazení podle mne funguje také obstojně vzhledem k tomu, jak se zahřívá pod námahou.
----------------------------------------------------------------
O nouzovém režimu jsem chtěl napsat, ale zapomněl - v něm je situace naprosto stejná, ať už v síti nebo bez, jediný rozdíl je, že místo na loadovací animaci Windows sleduji ten blikající středník nebo co to tam je.

Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Poky » 06 úno 2010 23:06

Zdravím,
malý update, všiml jsem si několika věcí:

1) Loadovací animace se semtam jakoby na chvilku zasekne, obvykle ne dlouho od toho, než Windows naběhnout.

2) Většinou těsně po načtení plochy bývá procesor velice chladný, tak kolem 43°C, nyní ale naběhne v "těžce pracující" teplotě 59°C - možná to bude jen tím, že se během toho dlouhého načítání stihne ohřát. Po naběhnutí teplota klesne na běžných 50°C, takže to možná nic neznamená.

Dále jsem si stáhnul Malwarebytes' Anti-Malware podle rad tady na fóru (osobně používám Aviru a ta nic nenašla) a odstranil dva trojany: Trojan.fakealert a Ardamax.

Nevím, jestli jsou tyto informace nějak podstatné, ale radši jsem je napsal.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”