Byl jsem podveden při prodeji po netu prosím radu Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Thermit
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Byl jsem podveden při prodeji po netu prosím radu

Příspěvekod Thermit » 11 úno 2010 10:02

Zdar,hele prodal jsem notebook,k inzerátu jsem dodal že je rozbitý (display prasklí a kondenzátor utržený)jo jenže ten člověk,machroval že je elektrotechnik,hned po obdržení zásilky,mi na email napsal že zavolal na mě policii,a napsal ať pošlu peníze zpátky.Já si myslím že mě chce jenom ošidit,že neumí si z notebookem poradit,peníze rozhodně mu posílat nebudu,žádat o vrácení notebooku taky ne,neboď mě na emailu urážel a vyhrožoval,tak mu nevěřím že mi pošle zpátky notebooka v jakém byl stavu.Co si myslíte ?? Přez varování jsem ho upozornil že je rozbitý.Jedná se o trestný čin podvodu ??Já si myslím že rozhodně ne,když jsem ho varoval

On že ho pošle na expertizu k policii,jinak prodal jsem ho za směšnou částku 500 kč
BSOD

Reklama
Zdena.Sladky
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Byl jsem podveden při prodeji po netu prosím radu

Příspěvekod Zdena.Sladky » 11 úno 2010 10:21

Ahoj, tak to je docela drsné...
podle mě použil jen nějakou součástku, která se mu hodila a teď by rád dostal prachy zpátky.
Nejsem právník, ale pokud jsi v inzerátu uvedl popravdě všechny závady, které na zboží byly, neměl by to být podvod ani klamání spotřebitele. Každopádně by bylo moc dobré, kdyby jsi měl někde uloženou nebo vytisknutou veškerou komunikaci s tímto člověkem (pokud jste se domlouvali písemně a ne telefonicky) a taky odkaz na srver s daným inzerátem, kde bývá zobrazeno i datum poslední úpravy. Pro všechny případy bych si ho i vytisknul. Možná to jen zkouší a chce tě vystrašit, možná to myslí vážně, těžko říct.
V každém případě buď připraven!
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD

MarOs_
nováček
Stav:

Příspěvekod MarOs_ » 11 úno 2010 10:31

Ja bych se ničeho nebál jestly jsi to uvedl v inzeratu tak jak říkáš ...
Můj osobní nazor je ze to jen zkouší...jak se zachováš takovích lidí je mnoho ... a policie se bat nemusíš ... trestný čín to neni do 5000je to jen přestupek .. a to policie neřeší...s tím tímto připadem se mu akorat vysměji ..

Ja osobně jsem se taky setkal s takoví případem ze jsem prodal zboží o kterem jsem napsal ze je nefunkční a ze ho prodávám pouze na nahradní díly ... a bylo mi vyhrožováno ze jsem podvodník a tak podobně ze mě bodou strestně stíhat atd atd ..

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 úno 2010 10:32

Pokud jsi to uvedl, vůbec bych se toho nebál. Na serveru by taky měli po nějakou dobu ukládat historii, právě pro tyhle případy. Klidně bych mu řekl, ať na policii jde, že lehko dokážeš opak a na oplátku poskytneš policii ten urážlivý e-mail od něho, nakonec to bude on, co zaplatí pár tisícovek. Hlavně se neboj a nedej se! Notebook bych zpátky nebral, protože to bude asi nějaký číman a bude kdovíjak vykradený ...

Thermit
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Thermit » 11 úno 2010 10:34

Rozhodně,mám vyfocenou stránku inzerátu,emaily mám schované,on mi tvrdí že Základní deska je celá ohnutá,přítom než jsem jí odeslal bylo vše v pořádku,ještě mi napsal že notebooka pošle zpátky až dostane svoje peníze,což určitě nepošle,takže nic posílat také nebudu,jak říkám jen neví jak ho opravit tak na mě skouší že je víc rozbitý než původně byl
BSOD

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod ini808 » 11 úno 2010 10:52

Tak mu napiš, ať ti ji pošle vyfocenou. Docela by mě zajímalo, jak k něčemu takovému mohlo dojít, to by se asi musel ohnout (zlomit) celý ntb.
Nejspíše jsi to posílal poštou, možná i jako křehký balík. V takovém případě mohlo dojít k poškození při dopravě jen tak, že by byl poškozený celý balík - a to by rozumný člověk nepřevzal. Jestli máš stav ntb vyfocený před odesláním, tak bych se toho také nebál.
Být tebou, asi bych to aktivně neřešil. Jednak se protistraně nebude chtít někde honit kvůli pěti stovkám, navíc ty máš vše v pohodě a svoji pravdu si můžeš dokázat.

Thermit
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Re: Byl jsem podveden při prodeji po netu prosím radu  Vyřešeno

Příspěvekod Thermit » 11 úno 2010 10:58

Notebook bohužel vyfocený nemám.Jinak mám dost,toho člověka hodím do ignorace a bude klid,až mě kontaktuje policie tak jím to vysvětlím a ještě on bude platit,díky za rady všem moc ste mi pomohli
BSOD

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”