Dobrý den mám takový problém Poté co jsem kamarádovi přeinstaloval PC z Vist na Win7 a zjistil jsem že jeho grafika je moc stará a nejdou tam žádným způsobem naistalovat ovladače pro grafiku ( jinak všechno šlape ) tak jsem se rozhodl tam dát zase z mého pohledu Nejlépe XPčka :-) . No co nenastalo ...Dám do pc bootovací cd s Xp SP3 a nejdou vidět SATA disk(y) kamarád a internet mi poradili at si v BIOSU najdu toto : AHCI (advanced Host controller interface ) a změním do Bud na ID a nebo disable No hledal jsem to tam všude asi 10 x ALE PŘÍSAHÁM NENÍ TO TAM ! . a kamarád Internet mi poradil at si najdu ještě SATA NATIVE MODE a změním to na Disable ale totam taky není ! tak jsem zkusil svůj experiment našel jsem si SATA function a změnil jsem to na Disable ... Ale to taky nepomohlo tak vás prosím o radu Jak ty *** XP naistalovat ??? Díky všem pospik PS :bootovací CD má SATA ovladače
"dělo" : jetway K8T8AS ATI radeon 9520 procesor AMD HADD : MAXTOR model : 6L160m0 150Gb phoenix award BIOS CMOS
Naposledy upravil(a) Pospik2705 dne 28 úno 2010 13:50, celkem upraveno 1 x.
Pokud máš disketovou mechaniku, tak SATA ovladač je zpravidla na CD k základní desce (též je zpravidla na stránkách výrobce uvedené základní desky) a stačí jej překopírovat na disketu a při instalaci na výzvu stisknout příslušnou klávesu a vložit disketu do mechaniky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC! Nic není dokonalé, ani člověk!
Pokud nastavíš sata mode na: 1) IDE tak nemusíš řešit ovládač, protože disk se pro win jeví jako obyčejný ID 2)AHCI- toto je režim ve kterém jsou k dispozici nové funkce (NCQ)- pro použití režimu ahci je však nutno mít ovládač, a pří začátku instalace win xp zmačnkout F6 ovládač stáhneš na stránkach výrobce chipsetu- na mém intel p45 to je f6flpy-x86.zip
Testoval som len tak pre zábavu včera moje SATA SSD a zistil som že číta 281 MB/s namiesto 500. Hľadal som príčinu a zistil som že všetky disky idú na SATA 2 režim.
CrystalDIsk hlási: Current mode: transfer mode: SATA/300 , disky mám SATA / 600...
Poslední příspěvek
Pokud mas BIOS nastaveny uplne stejne jako predtim, tak to nebude problem nastaveni BIOSu.
dokážete mi poradit nejlepší SSD Sata disk 1 TB v poměru cena/výkon, který má největší pravděpodobnost se nepokazit?
Byl by to druhý disk do počítače, který má desku MSI B450-A PRO MAX, která ma jenom jeden M.2 slot, proto hledám Sata disk....
Poslední příspěvek
Taky jsem to řešil a nakonec jsem koupil 2TB Samsung 870 EVO. Cena 3700,- u Alzy. Měli na ně zrovna akci, tak jsem moc dlouho neváhal. Doufám, že mi nějaký čas vydrží.