Win7 - jak provést změnu ikony složky

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Karla2
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Win7 - jak provést změnu ikony složky

Příspěvekod Karla2 » 08 dub 2010 11:41

V XP-čkách mám v různých sestavách složek /Dokumenty, Obrázky, Downloads a pod./ u vybraných složek provedené zvýraznění zvolenou ikonou pro dotyčnou složku - to pro snazší orientaci při vyhledávání uvažované složky ...

Po nainstal. Win7-Prof. jsem chtěla provést stejné zvýraznění u podobných sestav složek - neuspěla jsem = když postupuji obdobným způsobem jako v XP, tak se mi otevře po krocích Složka - Vlastnosti ... okno, které má v záhlaví jen tyto záložky = Obecné - Sdílení - Zabezpečení - Předchozí verze ... a v nich neumím neb snad nejde najít tlačítko pro změnu ikony ...

V XP to bylo jednoznačné:
Složka - Vlastnosti ... a v otevřeném okně jsou záložky Obecné - Sdílení - Vlastní nastavení a v okně po kliknutí na tuto poslední záložku je tl. Změnit ikonu ...

Ve Win7 určitě také jde změnit ikonu u vybrané složky, jen nevím jak ...

Dívala jsem se v Ovlád. panelech obou OS do složek Možnosti složky a nevidím tam jednak nějaký významný rozdíl či možnost jak dosáhnout mi potřebné možnosti změnit ikonu složky ...

Poradíte, pomůžete ... velké díky ... :smile:

Reklama
Jerry86
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Win7 - jak provést změnu ikony složky

Příspěvekod Jerry86 » 08 dub 2010 11:48

Ahoj :smile:

Klikni pravým tlačítkem na libovolnou složku, dej vlastnosti, pak klikni na záložku Přizpůsobit a dole máš možnost Změnit ikonu Tam si můžeš vybrat ze seznamu systémových ikon :smile:
Dá se s tím vyhrát a najít si třeba i nějaké ikony na netu :D

// aha to co jsem napsal neplatí pro složky v dokumentech :-( zkusím zjistit co a jak, pak to sem kdyžtak hodím

Zatím mě napadlo, vyjmout si složky z dokumentů a dát si je na plochu, tam změnit ikony podle mého popisu a pak je do Dokumentů znovu vložit
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikony na hlavním panelu. Příloha(y)
    od mmmartin » 29 led 2025 13:09 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2180
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    29 led 2025 13:58
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše Příloha(y)
    od Grander » 01 dub 2025 17:44 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2719
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 15:29

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”