PC jednou nastartuje a 20 x ne Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
PC jednou nastartuje a 20 x ne
Kolegyni začal počítač haprovat tak že když PC spustila nic se nedělo. Jen se točily větráky, HDD a svítila LED HDD. Po několika vyppnutí-zapnutí natvrdo (vypínač na zdroji) se PC rozběhlo. Když jsem otevřel case tak tam byla asi tuna prachu, opravdu 10 cm chuchvalce. Vyfoukal jsem to kompresorem ničeho se samozřejmě nedotkl. Pořád stejný problém. Ani BIOS jen černá obrazovka bez pípání speakeru. Zkoušel jsem všechny komponenty (RAM, GC) prohodit do jiného PC kde normálně šlapaly, HDD i mechaniky odpojené jak datové tak napájecí kabely. RAM jsem vyzkoušel v jiných slotech, vytáhl procesor a dal zpět do patice + nová termopasta, zkoušel jsem i jiný zdroj, všechny kabely vytáhnout a znova zapojit. Bohužel stále se stejným výsledkem. Asi to vypadá na MB nebo CPU že ? Dá se nějkak zjistit co z nich je špatné ? Jinou MB kde by mi procesor AMD socket 939 sedl nemám. PC prostě naběhne jednou a z toho 20x ne. Když se PC rozběhl použil jsem Ult. BootCD, HDD OK, CPU OK, RAM OK. Fakt už nevím
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC jednou nastartuje a 20 x ne
Zkus provést Clear CMOS.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To jsem udělal mezi prvními. Sry že jsem to zapomněl napsat.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejsou nafouklé či vytečené kondenzátory?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Pohlaví:
Zřejmě jsi udělal vše co se dalo a vypadá to na MB, nicméně ještě bych zkontroloval celou kabeláž a především jumpery na desce - může být některý volný.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC jednou nastartuje a 20 x ne Vyřešeno
Asi to bude MB. Domluvili jsme se s kolegyní že ji asi necháme dožít (možná jen tlačítko reset) a pak se koupí nová.
Zpět na “Problémy s hardwarem”