Nenabíhá přenosný hardisk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

husnak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nenabíhá přenosný hardisk

Příspěvekod husnak » 07 črc 2010 12:09

Prosím o radu. Mám přenosný 320GB disk WD (oplastovaný), napájený přes USB. Byl jsem teď na dovolené, prosvicovali mne několikrát na letišti.
Teď mi disk nejde, PC s Win XP ho nemůže načíst. Zkoušel jsem i jiný počítač i kabel. Píše to neznámé zařízení a nelze ho nainstalovat. Je možné, že mi ho tím rentgenem zničili? Dají se nějak zachránit data? Moc děkuji za odpověď.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nenabíhá přenosný hardisk

Příspěvekod Žbeky » 07 črc 2010 12:13

Je sice divné, že by to přestalo jít z dne na den, je ale možné, že to je z nedostatku elektřiny. Zkusil bych Y USB kabel.

Podle mě by to rentgenem nemělo být - prochází tama spousta notebooků a nikdo si zatím nestěžoval, že by se mu ztratila data
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

husnak
nováček
Stav:

Příspěvekod husnak » 07 črc 2010 12:28

Díky za odpověď. Prosím jen o vysvětlení, co je to ten Y USB kabel? Doposud jsem používal běžný USB kabel, kterým jdou data i napájení.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 07 črc 2010 12:29

Vypadá to nějak takto:
Obrázek

Je to pro posílení napájení
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 07 črc 2010 12:47

Ahoj,
rentgen elektroniku neporuší, já na něm kdysi pracoval. Nicméně můžeš zkusit sepsat reklamaci a uplatnit ji u letecké společnosti se kterou jsi letěl (ne na letišti!). Většinou to zaplatí bez problémů. Už třeba jen proto, že to nemusí být rentgenem, ale stačí když nakladač se tvým kufrem praští o zem.

Zpět na “Problémy s hardwarem”