zdravím, píšu zde poprvé a můj problém se vymyká jakémukoliv zařazení, ale s ohledem, že je nejvíce zaměřen na windows tak píši zde.
AMD Sempron 3600+ 2Ghz
RAM 2Gb
Ati Radeon HD4670 1Gb
OS Windows 7 Ultimate
moje pc sestava
těch záhad je více tak postupně. (určitě jste zde machři a pomůžete mě je rozlousknout)
1. DirectX
moje grafika podporuje DX10.1 avšak v sw programu Everest se mi zobrazí že mám DX9.0c zatímco v DXDIAG mi zobrazí nainstalovaný a připravený k použití (a FUNGUJE!) DX11 ???!!!!!
2. Samotná sestava PC
při práci ve windowsech se procesor chová přiměřeně svojí rychlosti, a když zapnu např. GTA IV nebo METRO 2033 (a podobné náročné hry) , dám nejvyšší detaily a hra jede plynule (sice na 30-40fps, ale plynule pro lidské oko) ??!!!
3. Grafická karta
na výrobní krabici je psáno 1Gb ... na internetu je psáno 1Gb ... ve windowsech mám 1Gb ... tak jaktože když grafiku projedu přes soft , tak vyleze 1,7Gb???!!! (opakovaně a přes různé sw i java sw) ???!!!
děkuji za kladné vyřízení
na požádání vložím screeny jen požádejte čeho
Záhada mého PC – více dotazů v jednom.* Vyřešeno
Záhada mého PC – více dotazů v jednom.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 15 črc 2010 22:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nepřesné upřesnění nicneříkajícího nadpisu „Záhada mého PC“.
Důvod: Nepřesné upřesnění nicneříkajícího nadpisu „Záhada mého PC“.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Záhada mého PC
1. Ten DX11 je normální. U Win7 se to ukazuje všem.
2. Nevěřím na nejvyšší detaily v GTA4 s touto sestavou - max. rozlišení, dohled, traffic, stíny,...
3. Pravděpodobně je karta přichystaná si v případě nedostatku paměti uzmout i kousek z RAM, everest to vyhodnocuje takto
2. Nevěřím na nejvyšší detaily v GTA4 s touto sestavou - max. rozlišení, dohled, traffic, stíny,...
3. Pravděpodobně je karta přichystaná si v případě nedostatku paměti uzmout i kousek z RAM, everest to vyhodnocuje takto
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Záhada mého PC
žbeky má pravdu jen dodám svou verzi odpovědi:
ad 1- Windows 7 Ti ukazuje maximální dovolený DirectX podporovaný operačním systémem - nikoliv však grafickou kartou.
ad 2- Taktéž Ti nevěřím
Pokud je CPU single core a k tomu ještě 4670ka grafická karta, na minimum v GTA IV si sáhneš maximálně na 8-10 snímků za sekundu.
ad 3- Pokud máš 32bit systém, dokáže pobrat pouze něco přes 3GB paměti ( do toho spadá jak paměť RAM, tak paměť grafické karty )
EDIT: Žádám Tě tedy o screen benchmarku z GTA IV, či upload NEPŘEPSANÉHO logu z jmenovaného benchmarku
ad 1- Windows 7 Ti ukazuje maximální dovolený DirectX podporovaný operačním systémem - nikoliv však grafickou kartou.
ad 2- Taktéž Ti nevěřím

ad 3- Pokud máš 32bit systém, dokáže pobrat pouze něco přes 3GB paměti ( do toho spadá jak paměť RAM, tak paměť grafické karty )
EDIT: Žádám Tě tedy o screen benchmarku z GTA IV, či upload NEPŘEPSANÉHO logu z jmenovaného benchmarku

Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Re: Záhada mého PC – více dotazů v jednom.*
jaký benchmark máš namysli? v pc mám jen GTA IV EoLC, a tam benchmark nemohu najít (vím že byl v tom normálním GTA jak jsem ho zkoušel) a fps se mi tam stejně nezobrazovalo a 8-10 to 100% není... odhadem tak 20-30 (u Metra vím že to bylo 30-40) kdyžtak hod nějaký bench a já ho sjedu, jen ne pls 3D Mark, ten už jsem jednou jel a je 1, obří velikost (mám jen 70+70+10Gb HDD z toho 12+10+2Gb FREE) a za 2, CPU na pytel a grafika prošla skvěle
Ten benchmark je spíše OT. V nastavení grafiky v GTA IV ( tam kde máš vše na full
) je dole možnost Benchmarku. A u metra mám na 4/5 detailů kolem 40ti FPS, ale na mé sestavě a to bych řekl, že je mi náma trochu rozdíl, ne ?
EDIT:

EDIT2: Na FPS a screeny z her využívám už léta program Fraps.

EDIT:

Naposledy upravil(a) iDkcz dne 15 črc 2010 23:04, celkem upraveno 2 x.
no právě... proto mě to zajímá
btw ta grafika
btw ta grafika

jo, to je ten web kterej určuje jestli danou hru rozjedeeš.. hold si z tebe vytáhl špatný informace 

Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
no ale on to dělá v jednom kuse... pořád to tam píše... tak v čem je chyba???
btw ted jsem dělal ten bench z toho gta a screen tu raději nebudu dávat... holt jsem asi slepej...
ale u toho metra mi to valilo přes fraps na 20-25 (plus minus) fps a dirt2 video jak to jede na full pořád mám (kdyby to k něčemu bylo)
jo a DĚKUJU za skoro rozlousknutí toho directu... tak co tam vlastně mám za verzi??? 9??? jak říká everest.. nebo 10.1 jak jsem tam instaloval???
btw ted jsem dělal ten bench z toho gta a screen tu raději nebudu dávat... holt jsem asi slepej...
ale u toho metra mi to valilo přes fraps na 20-25 (plus minus) fps a dirt2 video jak to jede na full pořád mám (kdyby to k něčemu bylo)
jo a DĚKUJU za skoro rozlousknutí toho directu... tak co tam vlastně mám za verzi??? 9??? jak říká everest.. nebo 10.1 jak jsem tam instaloval???
iDkcz píše:Ten benchmark je spíše OT. V nastavení grafiky v GTA IV ( tam kde máš vše na full) je dole možnost Benchmarku. A u metra mám na 4/5 detailů kolem 40ti FPS, ale na mé sestavě a to bych řekl, že je mi náma trochu rozdíl, ne ?
EDIT:
btw co jsem se koukal na tu tvoji grafiku... řek bych že ty máš procesor , já mám grafiku
Maximlání povolenou od Grafické karty. Tudíž 10.1 tuším.
crashbash píše:iDkcz píše:Ten benchmark je spíše OT. V nastavení grafiky v GTA IV ( tam kde máš vše na full) je dole možnost Benchmarku. A u metra mám na 4/5 detailů kolem 40ti FPS, ale na mé sestavě a to bych řekl, že je mi náma trochu rozdíl, ne ?
EDIT:
btw co jsem se koukal na tu tvoji grafiku... řek bych že ty máš procesor , já mám grafiku
Myslíš to tak, že máš lepší grafiku ? Blázne

to je fuk prostě se snažím to rozlousknout proč je to tak jak to je
btw DX

btw DX

Naposledy upravil(a) crashbash dne 15 črc 2010 23:26, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5826
-
od Atjov1
Zobrazit poslední příspěvek
03 čer 2025 14:53
-
-
- 2
- 2711
-
od p3v4x
21 črc 2024 18:39
-
-
více ssd na desku asrock b450 pro4 Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 03 lis 2024 16:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1499
-
od MrVoltz
05 lis 2024 08:17
-
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2486
-
od petr22
20 kvě 2025 13:30
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”