Zdravím všechny dobré lidi co mají hlavu otevřenou a rádi mi pomohou.
Potřeboval bych znovu nakoupnout win xp po kolapsu hdd. Zkouším boot z cd, sice najede ale píše mi to hlášku o nemožnosti instalace abych
zkusil jiný os. Zkouším w98 ,nabootuju spustím instalaci v pohodě ale nechci ztratit data na hdd a bojím se formátování tak raději končím.Nevím jestli když odstraním oddíl a znovu vytvořím a budu muset formátovat ?Asi určitě že? Mám na hdd 3 oddíly C,D,E. nechci přijít o data v žádném z nich , tak nevím jak to udělat? Poradíte mi někdo pls? Zkoušel jsem normálně ještě pro srandu win7 a normálně nabootuje jenže mám málo paměti tak mě to nepustí na instalaci.Je tam taky možnost opravy (asi jako u xp možnost R) a nějaký part. manager ale hdd nenajde! V fdisku odíly vidím. C je aktivní, a scandisk se spustí jen na C (ikdyž dávám scandisk/all ) v půlce se zasekne a nehne...
Nevím jak ho znovu opravit... Poradíte někdo prosím? Za odpovědi předem děkuji
reinstal, boot xp prof na notebooku
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: reinstal, boot xp prof na notebooku
Ono je možné, že ty data jsou už dávno v háji. To že vidíte particie ještě neznamená, že je na nich souborový systém v pořádku.
Asi nejrozumější způsob je nabootovat z nějakého LiveCD a data si překopírovat na flešku, potom nějakou utilitou (třeba HDTune) zkontrolovat disk, pokud bude v pořádku, tak ho naformátovat a znovu se pustit do instalace.
To, že se vám sekne i chkdsk nevěští nic moc dobrého.
Jak k tomu problému s diskem došlo?
Asi nejrozumější způsob je nabootovat z nějakého LiveCD a data si překopírovat na flešku, potom nějakou utilitou (třeba HDTune) zkontrolovat disk, pokud bude v pořádku, tak ho naformátovat a znovu se pustit do instalace.
To, že se vám sekne i chkdsk nevěští nic moc dobrého.
Jak k tomu problému s diskem došlo?
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na tyto průsery mám tohle viewtopic.php?f=40&t=50635
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Zdravím,
Tak pokračování nek. story: koupil jsem redukci http://www.bscom.cz/redukce-pro-pripoje ... de-s_d5288
V bláhové naivitě že to zvládnu jsem si zablokoval i stolní comop
supr! Hdd z noteboku jsem připojil, i se roztočil ale v systému nenašel.
(ve správci disku není) . Tak do biosu a tápání kde to nastavit jsem dal kombinaci Sata Pata nebo co a jsem v pr... Do biosu se už nedostanu a os taky nenajede.Zamrzne to při volbě výběru OS/bios . Pomůže reset biosu? Vyndat tu malou baterku? Jak se to prosím musí nastavit aby se zobrazil v Os...
Předem díky R.
Tak pokračování nek. story: koupil jsem redukci http://www.bscom.cz/redukce-pro-pripoje ... de-s_d5288
V bláhové naivitě že to zvládnu jsem si zablokoval i stolní comop

(ve správci disku není) . Tak do biosu a tápání kde to nastavit jsem dal kombinaci Sata Pata nebo co a jsem v pr... Do biosu se už nedostanu a os taky nenajede.Zamrzne to při volbě výběru OS/bios . Pomůže reset biosu? Vyndat tu malou baterku? Jak se to prosím musí nastavit aby se zobrazil v Os...
Předem díky R.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Při odpojené pc od elektřin yna pár nminut vytáhni tu knoflíkovou baterii na základní desce
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Bios se vrátí do původního stavu? Nevíte jak potom dál s tím zobrazením disku?
Dík
Dík
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
ano bios to nahodí do defaultu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Děkuji , doma to zkusím. Už mi zbyl jen comp v práci 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3193
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 2
- 1841
-
od Luk4579
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 8715
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4702
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
-
- 3
- 2428
-
od falco_dee