Ahoj lidi,
mám docela velký potíže s grafárnou. Koupil jsem si v září minulýho roku stolní PC Acer... Všechny hry mi běžely naprosto perfektně, většina na plný detaily, takže jsem se o nějaký přehřívání nestaral. Někdy v lednu se mi zaviroval systém, tak jsem ho celej přeinstaloval, hodil nový ovladače, hry nainstaloval znova... A ejhle! Začalo to hrou Assasins creed 2, jednou za půl hodiny se mi vypnul z ničeho nic celej komp. Myslel jsem, že FAIL je ve špatnym cracku. Tak jsem to s tim padáním dohrál... No a co se nestalo? Začali mi to dělat i GTAáčka čtyrky. A teď to dělaj všechny náročnější hry. Tak jsem si na netu stáhnul nějakou mrdku od ATI, s kterou si můžu měřit teplotu a můžu přetaktovávat a nastavovat rychlost větráčku. Mám větráček na 100% a teplotu bez grafický zátěže mám kolem 55°C a při zátěži někdy až 90°C a PC si vypíná samovolně. Poraďte prosím někdo, dřív mi to nedělalo, a i větrák je kvalitní, kontroloval jsem celej komp, je to všechno čistý krásně, žádnej prach a ani nic. CPU se mi nepřehřívá vůbec a to mám čtyřjádro procák. Jinak grafárna je ATI Radeon 4650. Myslíte, že by to mohlo bejt ovladačema na kartu? Některý hry mi při kontrole HW psaly, že mám zastaralý ovladače, přitom jsem stáhnul na řadu 4600 HD ty nejnovější z oficiálních stránek.
Díky za radu :-*
Přehřívání GPU
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Přehřívání GPU
Nainstaluj a dej sem screen http://www.slunecnice.cz/sw/hwmonitor/ jaký máš v sestavě zdroj? A s cracknutýma hrama se tady nerozšiřuj.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Screen:

Zdroj ani nevím, dá se to někde vykoumat v Everestu nebo musím PC vytahovat ze stolu?!
Jinak omlouvám se za ty ,,cracknutý hry", ale jsem chudej student a za současnejch cen průměrný počítačový hry bych brzo zkrachoval :-)

Zdroj ani nevím, dá se to někde vykoumat v Everestu nebo musím PC vytahovat ze stolu?!
Jinak omlouvám se za ty ,,cracknutý hry", ale jsem chudej student a za současnejch cen průměrný počítačový hry bych brzo zkrachoval :-)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vytahovat ze stolu a kouknout na zdroj, ale to nyní není potřeba. Nech hw monitor zapnutý a hrej 10 minut nějakou hru. A pak dej screen znova. Jaký je to CPU? I když to je jedno. Ty teploty jsou strašné pokud jsou idlle.
Ovladačema to nespravíš, PC vypíná BIOS, když CPU přesáhne 90°C.
Ovladačema to nespravíš, PC vypíná BIOS, když CPU přesáhne 90°C.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
CPU mám čtyřjádro Intel Core 2 Quad CPU Q8200 2.33GHz a screen HWmonitoru při hraní mám tady:

Kdybych hrál ještě déle, asi by se mi počítač zase vypnul... Mimochodem ten prográmek od ATI mi ukazoval teplotu 89°C

Kdybych hrál ještě déle, asi by se mi počítač zase vypnul... Mimochodem ten prográmek od ATI mi ukazoval teplotu 89°C
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To je divný. Není možné, aby hraním CPU stoupnul o 1-6°C. Umíš vejít do BIOSU? Je tam volba, kde zadáš, aby tě zvukovým signálem upozornil na teplotu 60°C. Zadej. U gigabyt desek to tak je. Co se grafiky týká je to hodně.
Snad mě žbeky nesdělí, že každý nemá Vaporku, že teploty jsou OK
možná jo
Koukám, že karta je nataktovaná. Dej to na default !!!
Snad mě žbeky nesdělí, že každý nemá Vaporku, že teploty jsou OK

Koukám, že karta je nataktovaná. Dej to na default !!!
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 04 srp 2010 21:57, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
GK v pořádku určitě není, CPU ale podle mě ano. Když je větrák dobře nastavený, tak dokáže udržet teplotu pouze zvyšováním otáček - třeba při neaktivitě CPU jede skoro pasivně a při vytížení se pořádně roztočí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Jojo, do BIOSu se dostanu. :-) Tak já to jdu zkusit schválně 

- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zruš taktování té karty a ten větrák sundej. Softwarově
To musí být hukot 
Když to tak propočítávám, možná máš pravdu, ale stejně se mi to nezdá. Změna cca 300ot. I když nevím co hrál.

Žbeky píše:CPU ale podle mě ano. Když je větrák dobře nastavený, tak dokáže udržet teplotu pouze zvyšováním otáček - třeba při neaktivitě CPU jede skoro pasivně a při vytížení se pořádně roztočí
Když to tak propočítávám, možná máš pravdu, ale stejně se mi to nezdá. Změna cca 300ot. I když nevím co hrál.
Tak ono mi to dělá u všeho. Občas i slušně náročný hry mi tu kartu nedostanou ani nad 80°C a teďka jsem hrál konkrétně Call of Juarez 2 a tam to není co se týče grafiky nějak extra hustý...
Tak jsem pro zkoušku hrál Call of Juarez 2 asi 45 minut v kuse... Resetnulo se mi PC, znova jsem ho chtěl spustit -> resetovalo se mi to při načítání plochy a pak ještě jednou po načtení plochy... Nechal jsem to chvíli vypnutý, v BIOSu nastavil to upozornění na překročení CPU nad 60°C... A dál už nevím co
nejde mi do hlavy, proč se mi to takhle přehřívá... V době, kdy jsem si ten počítač koupil se mi nikdy nic nepřehřívalo, žádný restarty... Prostě vůbec nic! Až po reinstalování systému to začalo dělat na náročnějších hrách
... Jo mimochodem tohle mi to asi před třema měsícema občas při spuštění házelo, tak jsem si to vyfotil tehdy:

EDIT: A z toho jsem si taky logicky vyvodil, že bude problém v těch ovladačích

... Jo mimochodem tohle mi to asi před třema měsícema občas při spuštění házelo, tak jsem si to vyfotil tehdy:

EDIT: A z toho jsem si taky logicky vyvodil, že bude problém v těch ovladačích
Může to být disk, zkus ho projet HDtunem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1655
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07