Windows Vista - opakované výpadky

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

nuggy
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows Vista - opakované výpadky

Příspěvekod nuggy » 07 srp 2010 22:11

Dobrý večer,
mám jeden dotaz. Můj přítel má přes 2 roky notebook HP s Windows Vista a až teďkon se mu z ničeho nic vypnul notebook a už nemohl naskočit windows. Poté co si to nechal obnovit windows tak se mu to po týdnu znova stalo. Je možné, že je to Windowsem Vistou nebo to může být notebookem? Slyšela jsem, že právě s tímto windows vista byli problémy.

// Změna názvu tématu. Původní název "Windows Vista" svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra.
// mike007

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Windows Vista

Příspěvekod samotarrk » 07 srp 2010 22:24

Je několik možností.

1) Notebook už není nový, takže může býti hw problém.
2) Balast, viry, jiné škodlivé soubory

Problém čistě s Windows Vista vylučuji. Nebo spíše považuji za velmi nepravděpodobné. Nemyslíš, že by se objevovaly už dříve a ne až za dva roky? Doporučuji, reinstall systému a pokud budou potíže přetrvávat, obrátit se na výrobce. Nebo zkusit sekci HiJack This.

Pokud byly problémy s Vistou tak v náročnosti. Nezvládal to a nebo zvládal špatně, slabý hardware.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

nuggy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod nuggy » 07 srp 2010 22:30

Dříve tyhle problémy nedělal, až teďkon z ničeho nic. My jsme ho koupili jako výstavní, a to jsme prý neměli dělat. Nejspíš asi teda bude zajít k ňákymu odborníkovi aby se přímo na to kouknul?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 07 srp 2010 23:03

Vypínání PC způsobuje nejčastěji zdroj. Jak je to u notebooku, nevím :-( , ale peníze bych do něj nevrážel, tedy pokud to není nějaké dělo. Jaký je přesný název, typ?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

nuggy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod nuggy » 08 srp 2010 12:24

Je to typ HP Pavillin dv6000.
Přílohy
12-3note-002.jpg
12-3note-002.jpg (80.05 KiB) Zobrazeno 391 x

Growe101
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Growe101 » 08 srp 2010 12:31

To bude HW problém,nedávno jsem tu řešil stejný problém a škodlivým virem atd. to nebylo...vlastnil jsem stejný typ nontebooku...HPčka nekupovat.. :smile: :mad:

nuggy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod nuggy » 08 srp 2010 12:33

aha, a ja jsem si ted koupila HP :D . ale snad bude v pohodě. Takže je lepší koupit nový než do toho vrážet peníze? Za ty prachy co stál, to naštve :mad:

Growe101
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Growe101 » 08 srp 2010 12:47

Myslím že už je lepší si koupit nový,byl jsem v servisu a tam mi řekli že se to nevyplatí,i kdyby mi vyměnil nějakou poškozenou část tak už to nebude ono,a nemůžou zaručit správnou funkčnost a navíc to není levná záležitost.. :-( :smile:

Vlkodlak
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Vlkodlak » 08 srp 2010 16:44

Není vadný HDD? Zkus projet přes HDtune.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Windows Vista - opakované výpadky

Příspěvekod Spyke » 09 srp 2010 00:24

Nelze házet všechny HP do jednoho pytle, tohle obecné škatulkování sice jde u některých značek pochopit, ať už v dobrém nebo špatném slova smyslu, ale HP bych mezi ně neřadil.

Blbost řešit to hned kupováním nového, když ani neznáme jádro pudla. Nejdříve to chce zjistit, kde je problém a na kolik by oprava vyšla - tedy v případě, že problém bude HW rázu. Bohužel takhle těžko hádat, co za tím stojí. Je zvláštní, že NTB nejdříve klekne, nejde zapnout a po obnovení OS týden běhá v poho. První bych zkusil OS komplet shodit a nainstalovat na čistý disk, aby se vyloučila jakákoliv chyba SW. Poté bych použil diagnostické programy - MemTest či GoldMemory, utilitu od výrobce na HDD, apod.. A poté, v případě, že by se na nic nepřišlo, bych ho odnesl do servisu a podle toho, co by problém způsobovalo - tzv. podle ceny potřebné nové komponenty - bych se teprve rozmýšlel, zda-li má vůbec cenu ten či taký obnos investovat.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”