Zdravím,
známé jsem se snažil opravit počítač, ale prozatím marně. Když jsem přišel, tak disk ani nenabootoval a PC hlásil, že je chyba v systému souborů. Tak jsem jednoduše nainstaloval znova windows 7. Ale už od instalace začaly být problémy. Pokaždé, když jsem Windows 7 instaloval zabrala instalace 3x menší dobu než u ní, i když počítač byl stejně výkonej.
Nicméně instalace se povedla, ale vyskytl se další problém. Při práci ve windows at už jsem stahoval nějaký program z internetu nebo jsem něco instaloval, tak počítač vždy za nějakou dobu (cca 2min) zamrzl třeba na půl minuty. Myší jsem mohl hýbat jen jakoby veškerý instalování, stahování, kopírování, otevírání zamrzlo. Avšak po odmrazení počítač veškeré úkony v pořádku provedl.
Myslel jsem, že je to diskem, ale ten jsem si vzal domů abych ho přes Norton disc doctor analyzoval a byl v pořádku, zkoušel jsem i defregmentaci a vše v pořádku ...
Chtěl bych ještě upozornit (jestli to s tím souvisí), že na počítači v jiné jednotce byly nainstalovány Linuxy a ty byly následně odstraněny zformátováním celé systémové jednotky Linuxů.
Někdo nějaký nápad? :) Pokud byste mi pomohli s tímto problémem, byl bych vám opravdu vdečný :)
Zamrznutí systému na chvíli po stejné době
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zamrznutí systému na chvíli po stejné době
Zkontroluj RAM memtestem použij Ultimate BOOT CD. Jak je PC starý? Zkontroluj kondenzátory zda nejsou nafouklé či vytečené.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Re: Zamrznutí systému na chvíli po stejné době
Počítač je rok a půl starý.
Díval jsem se, co je obsahem Ultimate Boot CD a jsou tam tyto programy na testování paměti:
Memtest86 3.5 GPL
Memtest86+ 4.10 GPL
TestMemIV n/a Freeware
Windows Memory Diagnostic
Který z těchto programů mám použít? A dlouho trvá (aspoň přibližně), než se zkotroluje 2048MB RAM (1x2048MB 800MHz)?
Díky
EDIT: Chybu v disku jsem vyloučil, protože nyní jsem na něm, připojený na mým PC instaloval Windows a vše proběhlo naprosto bez problému.
Díval jsem se, co je obsahem Ultimate Boot CD a jsou tam tyto programy na testování paměti:
Memtest86 3.5 GPL
Memtest86+ 4.10 GPL
TestMemIV n/a Freeware
Windows Memory Diagnostic
Který z těchto programů mám použít? A dlouho trvá (aspoň přibližně), než se zkotroluje 2048MB RAM (1x2048MB 800MHz)?
Díky
EDIT: Chybu v disku jsem vyloučil, protože nyní jsem na něm, připojený na mým PC instaloval Windows a vše proběhlo naprosto bez problému.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2427
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 21:37
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1744
-
od extrem
07 dub 2025 17:34
-
-
- 1
- 2297
-
od šulda
26 dub 2025 16:02
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4388
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7306
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”