Jsem zavisly na PC Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

bcmachacek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Jsem zavisly na PC

Příspěvekod bcmachacek » 24 zář 2010 22:53

Ahoj, zjistil jsem ze jsem zavisly na internetu a hrach,sotva prijdu domu ze skoly tak zapnu nedockave PC ze se jen na chvili podivam na fcb atd a pak si zapnu nejakou hru ,,jen na chvilku,, a pak se to nejak protahne, a sedim u toho az do vecera a nic nestiham a kdyz jsem v lete na dovolene byl dva tydny bez pc,myslel jsem si ze chcipnu.Normalne u nej sedim o vikendu az 12 hodin denne a pres tyden uz jen 5-6 hod denne a takhle se to tahne uz skoro rok od doby co mam novy PC.Neni tak jednoduche ho proste vypnout a delat neco jineho,chci taky delat neco jineho ale nejak to nemuzu prekousnout :mad:

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jsem zavisly na PC

Příspěvekod Pic » 24 zář 2010 23:00

Tak se co nejdříve zkus ovládnout a dělat i něco jiného, nebo se jdi léčit, protože se závislost může ještě zhoršovat a pak to bude pro psychiatra.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 24 zář 2010 23:02

Začni třeba tím, že nebudeš v 11 večer psát po diskuzních fórech a vypneš to třeba už v 8. Musíš být nekompromisní
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Dawe-rpr
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Dawe-rpr » 24 zář 2010 23:07

Nebo odpoledne kdyz budes mit cas vem si kolo a jed se nakam projed a nebo prides ze skoly tak nepudes na komp ale pujdes treba nejam s kamosema nebo ja nwm
CPU:AMD Athlon II X3 425 3,3Ghz +GELID Soluti​on Tranqu​illo
GPU:Nvidia GTX460 SE 1GB DDR5
Pamět:ZEPPELIN 4GB KIT DDR3 1333MHz GOLD
Disk:Seagate 1TB 64MB Cash
MB:Asus M4A785T-M
Zdroj:Fortron Black Power 650W
Skříň:AeroCool Extreme Engine 3T Black
Operační system:Windows 7 Ult. 64Bit

bcmachacek
nováček
Stav:

Příspěvekod bcmachacek » 24 zář 2010 23:13

nj to dobry napad,nejvic me sere ze kvuli tomu zhorsil ve skole a nemam zadne jine konicky ,doufam ze neskoncim nekde na psychine jak maniak, jo a taky je hnusnej pocit kdyz se rano vzbudim a boli me oci a hlava jako bych vecer predtim vypil litr neceho tvrdeho..

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 zář 2010 23:15

A předtím jsi neměl žádné koníčky, zájmy, kamarády…?
Já třeba u PC prosedím hrubým odhadem nějakých 60 hodin týdně (z toho asi polovinu v práci), ale když odjedu z Prahy, nevlastním žádný notebook, který bych si bral na cesty a po počítači takřka ani nevzdychnu – klidně 14 dní v kuse (letní část dovolené). Je to právě tím, že mám i jiné koníčky a zájmy, že mám kamarády, se kterými jsem radši v reálném světě (FB nevedu, e-mailů moc nenapíšu a občasný skype-hovor se dá považovat ze telefonování).

Jak říkám – ujasni si priority, co od života očekáváš a co vlastně chceš.
Doporučuju ti ani ne tak pevnou vůli, jako spíš motivaci. Takový alkoholik, který se rozhodl abstinovat (a na rozdíl od tebe to má na celý život a nesmí si dát ani deci piva) si nesmí říkat „už nikdy se nesmím napít“ a skřípat zubama na posilu pevné vůle, nýbrž „Dneska nepiju“ a každý další den si říct to samé…

Nevím, kolik je ti let, ale hádám míň než dvacet – dělej s tím něco co nejdřív, protože jsi patrně ještě ve věku, kdy se tvá osobnost formuje. Nenič si život.
Jestli se na to necítíš sám, zkus nějakého psychologa. A jestli žádnému nedůvěřuješ, žádného neznáš a ostýcháš se, zkus nějakou „linku důvěry“ – na internetu najdeš řadu odkazů, třeba http://www.pppinfo.cz/kontakt_krizcentra.asp
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 24 zář 2010 23:22

:evil: Znám magora,který je v léčebně a hodně špatně se z toho dostává ....Být tebou dám rodičům zdroják, nebo jiný komponent bez kterého nemůžeš PC spustit a vzít si ho jenom tehdy, když potřebuješ něco do školy.Jinak skončíš blbě.Nevím jestli si na ZŠ, ale chceš se někam dostat na SŠ, tak začni makat.Nebo jestli si na SŠ, tak se divím že si ještě nešel.Protože na SŠ si nemůžeš dovolit být na PC celý den (ani o víkendech). (čistě můj názor)

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 24 zář 2010 23:30

Já byl na tom podobně jako ty - od školy do školy, pořád jenom pc. A nejhorší bylo, že jsem se u toho pc nudil ale i přesto jsem u pc seděl (většinou jsem čučel pořád dokola na stejné stránky jako fb, různá fóra, atd a čekal jsem na nějaké novinky)... no není to nic příjemného a i když si uvědomíš, že jsi závislák tak s tím nic nechceš dělat.

Problém jsem vyřešil tak, že jsem si našel holku. Třeba si říkáš "omg holka to je nuda byt s ní sám někde", ale když se zamiluješ tak zjistíš, že tě komp už tak nebere a např ve škole už nemyslíš na to, jak doma zapneš pc a budeš se nudit, ale budeš myslet na onu holku :smile: Pořád lepší být závislý na holce (zamilovaný), než na kompu! :evil:
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX

bcmachacek
nováček
Stav:

Příspěvekod bcmachacek » 24 zář 2010 23:33

je mi 16 a vsechno to zacalo s prichodem noveho pc milnuly rok,melo to byt jen pro skolni ucely a pak jsem zacal cim dal vic surfovat po internetu a instalovat prvni hry a slo to se mnou z kopce, mozna to zni smesne,ale napadlo me treba si zakazat nektere stranky a programy aby me to nejak odradilo

Fílek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Fílek » 24 zář 2010 23:36

Dobře, napíšu to i sem:
Je mi 12, chodím do 7. třídy, jsem na gymplu. Na základce jsem byl jedničkář, při zkouškách na gympl jsem byl 3. z 30, ale potom mi rodiče koupili PC - a bylo to v háji. Jenom jsem u toho seděl a nevnímal nic jiného, kašlu na školu, úkoly si dělám o přestávce, místo učení si radši napíšu tahák. Teď začnu chodit na volejbal, a hraju na kytaru, doufám, že mě PC opustí.

No jo Proxusi, jenže najdi mi holku ve 12 letech. Pár holek ze třídy (i ze základky) se mi líbí, ale ony si myslí že jsme na to moc malí.

ReCall
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ReCall » 24 zář 2010 23:37

:lol: Pokud máš tak slabou vůli, že ani nezvládneš vypnout komp a jít spat tak ti nějake zakazování aplikací a stránek nepomůže - za chvíli by ses knim vrátil. Sám se z toho bestak nedostaneš. Hlavně nehledej pomoc na netu ale doma nebo v okolí.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 24 zář 2010 23:50

proxus píše:A nejhorší bylo, že jsem se u toho pc nudil ale i přesto jsem u pc seděl …

To mi neodbytně připomnělo C. S. Lewisovy Rady zkušeného ďábla – formulace „stále větší touha po stále menším potěšení“.
A to jsou taky typické absťáky toxikomana, který si musí šlehnout ne proto, aby mu zase bylo tak krásně, ale proto, aby mu nebylo tak zatraceně zle.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”