Nejde nainstalovat SP1 (Vista)
Nejde nainstalovat SP1 (Vista)
Musel jsem přeinstalovat windows(vista) a teď mám problém. Když chci notebook vypnout, tak se vypíná a pak naskočí modrá obrazovka (viz příloha) a restartuje se, vypnout se mi ho podaří až napodruhé. Té modré obrazovky bych se zbavil, kdybych nainstaloval hotfix, ale ten bohužel vyžaduje SP1. Instalace SP1 vyžaduje několik restartů a když se notebook během instalace restartuje, tak také naskočí ta modrá obrazovka a tím pádem se instalace nezdaří. Pokoušel jsem se o instalaci service packu už několikrát, ale pokaždé nastane stejný problém s modrou obrazovkou. Prosím, můžete mi nějak poradit a pomoct? Byl bych vám moc vděčný, kdybyste mi pomohli vyřešit problém 

Re: Nejde nainstalovat SP1 (Vista)
Mrkni třeba sem.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- Pohlaví:
Modra smrt behem restartu pri instalaci SP1, ...mas originalni Vistu?
jo mám originální vistu (OEM verzi). ona se ta "modra smrt" nestává jenom při instalaci SP1, ale kdykoliv potřebuji restarovat notebook nebo když ho chci vypnout, tak to naskočí.. 

Luboš píše:Mrkni třeba sem.
Ten odkaz je pro Windows 7, já mám Visty.. znám i stejný odkaz pro Visty, ale ten hotfix potřebuje k instalaci SP1 a mě se ho nedaří, díky té modré obrazovce, nainstalovat.
zdravím, máte k notebooku připojené nějaké usb zařízení? Jestli ano, skuste vše odpojit, jestli to nepřestane
-
- Pohlaví:
Tak to nebude souviset jen s instalaci. Uvedena chyba (STOP 0X000000FE) se vyskytuje po upgrade SP1/SP2 (vyjimecne to zpusobi usb-zarizeni, a to by oznamil chyba xxxFE + BUGCODE_USB_DRIVER). Jak ctu na foru, tak to muze zpusobit i chipset NVIDIA. Ale nikde se to neobjevuje jako smrt pri instalaci SP1. Vzdy jen jako nasledek upgrade a v kombinaci s uvedenym; usb, chipset.
Podle me to chce provest kontrolu chyb na disku.
Podle me to chce provest kontrolu chyb na disku.
řešení pro Váš problém by měl být tento hotfix - http://support.microsoft.com/kb/930568/cs
zkoušel jste ho už?
Co ty usb zařízení, máte?
zkoušel jste ho už?
PAECOQ: vím, že to nesouvisí jen s instalací, ale já ten sp1 potřebuju nainstalovat, abych mohl nainstalovat hotfix a tím pádem se zbavil te modré obrazovky.. a nenašel jsem žádný hotfix, který by sp1 nepožadoval. Nemáš prosím nějaký nápad, jak to zkusit vyřešit?
gugacka píše:řešení pro Váš problém by měl být tento hotfix - http://support.microsoft.com/kb/930568/cs
zkoušel jste ho už?
Zkoušel jsem, ale nejde ta instalace spustit, jelikož nemám SP1 a ať se snažím jak chci, tak ho nainstalovat nemůžu. jde mi o to, abych našel nějaký způsob jak nainstalovat SP1, pak už to s hotfixem nebude problém a všechno bude vyřešené.
nemám zapojené žádné usb zařízení..

-
- Pohlaví:
Proved kontrolu, pouzij treba zakldni nastroj: MemTest http://www.hcidesign.com/memtest/
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... i/memtest/
Ukoncim veskerou cinnost na PC, Internet, ICQ, psaci program, atd., proste ukoncim vse co jsem si na PC sam zapnul, zavru obrazek, ulozim si text, a na PC pojede jen test.
Nebude se nic nastavovat ani vepisovat a necha se All unused RAM. Pri rozdelenych RAMkach pustim dva MemTesty soucasne a do policka napisi pulku celkove velikosti, napr. 1024, tj. 2x512.
Delka testu je zavisla na dukladnosti/case:
- test se necha dojit na 100%
- testovat 1 hodinu
- testovat na 1000% ...tento pojem je pouze obecny ve smyslu cim dele, tim lepe, protoze nedochazi jen k pouhemu opakovani, ale test pracuje stale dukladneji a to i diky dukladnemu zahrati pameti. Ale nezridka se doporucuje i pres noc.
Minimalni testovaci doba k naplneni 100% je cca. 20-30 minut. Doporucuji hodinu a za tu doby byste meli dosahnout naplneni cca. 3.000% Coverage, tj. skoro jistoty, ze pamet je v poradku. Jedinym prijatelnym vysledkem je 0 [nula] Errors.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... i/memtest/
Ukoncim veskerou cinnost na PC, Internet, ICQ, psaci program, atd., proste ukoncim vse co jsem si na PC sam zapnul, zavru obrazek, ulozim si text, a na PC pojede jen test.
Nebude se nic nastavovat ani vepisovat a necha se All unused RAM. Pri rozdelenych RAMkach pustim dva MemTesty soucasne a do policka napisi pulku celkove velikosti, napr. 1024, tj. 2x512.
Delka testu je zavisla na dukladnosti/case:
- test se necha dojit na 100%
- testovat 1 hodinu
- testovat na 1000% ...tento pojem je pouze obecny ve smyslu cim dele, tim lepe, protoze nedochazi jen k pouhemu opakovani, ale test pracuje stale dukladneji a to i diky dukladnemu zahrati pameti. Ale nezridka se doporucuje i pres noc.
Minimalni testovaci doba k naplneni 100% je cca. 20-30 minut. Doporucuji hodinu a za tu doby byste meli dosahnout naplneni cca. 3.000% Coverage, tj. skoro jistoty, ze pamet je v poradku. Jedinym prijatelnym vysledkem je 0 [nula] Errors.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 20 lis 2010 22:02, celkem upraveno 3 x.
ale ten hotfix by měl být právě pro systém bez sp1 , sp1 už by měl mít řešení problému v sobě, vybral jste správný typ systému, neuklikl jste se třeba? (předpokládám že ne)
máte nainstalované všechny ovladače pro Váš notebook?
máte nainstalované všechny ovladače pro Váš notebook?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3232
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
08 zář 2024 15:12
-
- 2
- 2883
-
od petr22
04 pro 2024 14:59
-
-
Nejde nainstalovat ma Amdroid 14 Spotify
od Tazator » 26 zář 2024 15:03 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2496
-
od Tazator
30 zář 2024 06:02
-
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3862
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”