Dobrý den,
"Instalace Ubuntu nijak nemůže poškodit PC nebo způsobit nestabilitu Win7." Je to pravda?
Chci si k Win7 nainstalovat Ubuntu (10.10). Nemám s tím téměř žádné zkušenosti. Jak mám rozdělit při instalaci disk, aby to bylo bezpečné? Potřebuju bezpečný způsob, jak tímto rozdělením nepřijít o svých (asi) 200 Gb dat. Prý se má předtím provést defragmentace disku... Je to tak?
Jak rozdělit disk? Vyřešeno
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak rozdělit disk?
CPU : Intel Core 2 Quad Q9000 2.0 GHz , 1066 MHz FSB ; GK : NVIDIA GeForce GT240M 1024 MB ; HDD : 500 GB ; RAM : 4 ( 2+2 ) GB DDR2 1066 MHz ; OS : Microsoft Windows 7 Ultimate x64 ; MOUSE : Logitech MX518 ; SPEAKERS : Creative fatal1ty HS - 800 ; MOUSEPADS : SteelSeries QcK a RAZER Vespula
Myslíš, že je to lepši? A jak to tam potom nastavím při instalaci Ubuntu? Opravdu potřebuju maximální bezpečnost dat...
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím jaký postup je bezpečnější ... rozděl disk ještě před instalací a poté při instalaci Ubuntu nastav instalaci na ten druhý oddíl. Máš udělanou zálohu dat? A máš disk pro obnovu Windows 7? Pokud jo, tak se nemusíš ničeho bát, popř. budeš muset sáhnout po té záloze a hodit to do nynějšího stavu.
CPU : Intel Core 2 Quad Q9000 2.0 GHz , 1066 MHz FSB ; GK : NVIDIA GeForce GT240M 1024 MB ; HDD : 500 GB ; RAM : 4 ( 2+2 ) GB DDR2 1066 MHz ; OS : Microsoft Windows 7 Ultimate x64 ; MOUSE : Logitech MX518 ; SPEAKERS : Creative fatal1ty HS - 800 ; MOUSEPADS : SteelSeries QcK a RAZER Vespula
Zálohu mám na externím disku, ale asi jenom (ani ne) čtvrtinu dat... Víc se tam nevleze...
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Pro 2010 13:40) ---
Je někdo, kdo už to tak dělal? (instaloval Ubuntu k Windowsu 7...) Jak to šlo vám? Nebyly žádné problémy s rozdělením disku nebo z daty?
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Pro 2010 13:40) ---
Je někdo, kdo už to tak dělal? (instaloval Ubuntu k Windowsu 7...) Jak to šlo vám? Nebyly žádné problémy s rozdělením disku nebo z daty?
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
A ty chceš nutně rozdělovat disk až při instalaci? Sem si se koukal?
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace
Z těch stránek vyplívá následující
" Pokud víte, že máte na disku důležitá data, před instalací je pro jistotu zálohujte! Jestliže máte na počítači nainstalovaný MS Windows a chcete jej ponechat, je nutné ještě před instalací provést defragmentaci disku! "
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace
Z těch stránek vyplívá následující
" Pokud víte, že máte na disku důležitá data, před instalací je pro jistotu zálohujte! Jestliže máte na počítači nainstalovaný MS Windows a chcete jej ponechat, je nutné ještě před instalací provést defragmentaci disku! "
Naposledy upravil(a) Myloš dne 04 pro 2010 16:19, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Odkazy NEPATŘÍ do [code]!
Důvod: Odkazy NEPATŘÍ do [code]!
Jo, to jsem četl...
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych to udělal takto :
1. Zazálohovat znovu systém
2. Vytvořil bych disk pro obnovení Windows 7
3. Rozdělil bych si hezky pěkně disk pomocí programu výše uvedeného
4. Vypálil si obraz Ubuntu na CD
5. Zkontroloval bych nastavení v BIOSu
6. Nabootoval bych CD s Ubuntu
7. Nainstaloval podle pokynů na obrazovce ( instalace na disk jenž jsem rozdělil )
1. Zazálohovat znovu systém
2. Vytvořil bych disk pro obnovení Windows 7
3. Rozdělil bych si hezky pěkně disk pomocí programu výše uvedeného
4. Vypálil si obraz Ubuntu na CD
5. Zkontroloval bych nastavení v BIOSu
6. Nabootoval bych CD s Ubuntu
7. Nainstaloval podle pokynů na obrazovce ( instalace na disk jenž jsem rozdělil )
Aha... :(
Myslel jsem si, že to bude jednodušší... Chci si prostě jenom vyzkoušet Linux, ale strávit nad tím tolik času a nemít jistou bezpečnosti... Je to vážně tak nebezpečné? Jaká je pravděpodobnost, že něco nevyjde?
Myslel jsem si, že to bude jednodušší... Chci si prostě jenom vyzkoušet Linux, ale strávit nad tím tolik času a nemít jistou bezpečnosti... Je to vážně tak nebezpečné? Jaká je pravděpodobnost, že něco nevyjde?
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Co máš pořád s tou bezpečností, já neříkal nic o tom, že je to nebezpečné
, však chtěl si úplnou jistotu, takže když si uděláš tu zálohu a tu obnovu Win 7, tak se nemusíš ničeho bát.

Když si udělám jenom částečnou zálohu dat, Windows 7 nechám tak jak je (sám si vytváří body obnovení...) Stáhnu, vypálím a nainstaluju Ubuntu (ještě předtím provedu defragmentaci programem Defraggler) a během instalace rozdělím disk, JAKÁ JE PRAVDĚPODOBNOST (%), ŽE SE NĚCO NEPOVEDE?
- defender3
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Vždycky je nějaké pravděpodnost a to u čehokoliv, pokud samozřejmě půjde rozdělit disk při instalaci Ubuntu, tak proč né.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3096
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2025 20:26