Mam problem, se kterym si nevim rady. Tri roky bez problemu pouzivam na notebooku (WinXP Prof.) optickou mechaniku (Pioneer DVR-K11) a take pres USB externe vypalovacku (LG GSA 4120 b). Nyni mi notebook prestal obe zarizeni nabizet, ve spravci zarizeni se ukazuji, ale s hlaskou, ze nebyla inicializovana a nemaji prirazene pismeno jednotky. Tim padem nejdou pouzivat.
Kdyby se nehlasilo jen jedno zarizeni, tipnul bych si, ze se odporoucelo do vecnych lovist, ale protoze se najednou nehlasi oboje, asi jsou poskozene nejake ovladace (myslim si, ze standardni windowsovske). Na netu nemohu najit nic, ceho bych se mohl chytit a nevim, jake ovladace nainstalovat, aby vse opet chodilo. Take netusim, kde je sehnat.
Muze mi s tim nekdo poradit? Nebo alespon nasmerovat, velmi nerad bych preinstalovaval cely notebook, to je pro mne snad vetsi problem nez byt bez optiky....
Prosim tedy kohokoliv o pomoc!!!! Predem dekuji za jakekoliv postrehy
neinicializuje se opticka mechanika
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus je odebrat ve "správci zařízení" po restartu by se měli najít znovu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
nepomohlo...
Diky moc za odpoved, ale toto jsem zkusil jako prvni. Bohuzel se problem vyskytuje i nadale, po nove instalaci hardwaru. Instalace novych ovladacu (std. Windows Update) nepomohla taky...
Presto diky za reakci!!!

Presto diky za reakci!!!
nepomohlo...
Diky za odpoved, bohuzel mi toto take nepomohlo. Mechanika se mezi disky nezobrazuje. Ve spravci hardwaru mi NB u mechaniky pise hlasku "Ovladac pro tento hardware nelze inicializovat. (Kod 37)". Nevim, co s tim... 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teď sem si vzpoměl že sem měl něco podobného. Na jedno PC sem instaloval WINme a po nainstalování se nehlásila CDromka tak sem tam dal jinou a bylo po problému, ale stejně to dodnes nechápu protože až do konce instalace jela bezchybně... 

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Zkus Konzolu pro zotavení z instalačního CD woken. Tady máš víc informací.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2229
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51