Budu si kupovat novej MONITOR - Vaše zkušenosti nebo rady

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

SHAGOHOD
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Budu si kupovat novej MONITOR - Vaše zkušenosti nebo rady

Příspěvekod SHAGOHOD » 31 bře 2011 00:59

Cs, možná jste četly o problému s obrazem na mym pc ale to mě ted nezajímá chci si koupit novej monitor hlavně z důvodu že má 2 řady vypadlých pixelu... sice nejsou moc vydět ale stejně je ten monitor asi 5 let starej a i kdyby byl ok tak bych ho vyměnil a navíc má moc velkou odezvu (8 ms). Našel jsem tenhle monitor a líbí se mi http://www.alza.cz/24-asus-vk246u-d164666.htm a ted chci slyšet váš názor a nejlíp i zkušenosti... ne že bych se v tom nevyznal ale nechci koupit nějakej šrot a ta cena se mi zdá podezřele nízká a můžete přidat i další návrhy na monitor. Dík

Edit:

A nebo tenhle acer http://www.alza.cz/24-acer-gd245hqbid-cerny-d186637.htm se mi líbí víc má podporu i pro 3D ale o ACERu se řiká že moc nevydrží tak nwm
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)

Reklama
Riviera kid
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Budu si kupovat novej MONITOR - Vaše zkušenosti nebo rad

Příspěvekod Riviera kid » 31 bře 2011 07:10

já poslední roky kupuju jen značku Samsung, jinou bych v dnešní době nekupoval. tím nechci říct, že Asus jsou špatné, jen mi prostě vyhovují :lol:
přes kalibrační sondu si ho zkalibruju podle potřeby a je to.
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 31 bře 2011 08:19

Dnes beru už jen Benq nebo Samsung. Důvod je prostý - u Benq cena u Samsung kvalita a design. U obou potom záruka 0 vadných pixelů.

//sež si jistý, že chceš monitor s integrovanýma repro a kamerou?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

SHAGOHOD
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod SHAGOHOD » 01 dub 2011 01:59

Repro v monitoru si zapojovat nemusim... ale spíš se mi líbí ten acer se 3D a má luxusní design, jinak samsung mam a vydržel asi 6 let, ještě se po nějakých podívám
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 01 dub 2011 07:37

Kluci, oháníte se tu něčím tak zbytečným, jako je design. Co takhle zajít, nebo zavolat do nějakého obchodu a zeptat se, které monitory mají nejméně reklamací? To je totiž podle mého soudu mnohem důležitější údaj :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 01 dub 2011 09:29

Co takhle zajít, nebo zavolat do nějakého obchodu a zeptat se, které monitory mají nejméně reklamací?

Já bych osobně tohle nedělal. Jelikož takhle ti často poradí nějaký ležák - když se něco neprodává, tak to má i logicky míň reklamací, takže ti vyloženě lhát nebudou.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 01 dub 2011 12:27

Asinejvětím rozdílem mezi těma dvěma je těch 120 Hz, pokud máš odpovídající grafickou kartu a využiješ to, pak bych do toho určitě šel. Záruka na něj je a osobně bych se u výrobku týhle ceny toho, že odejde těsně po záruce už zas tak nebál.

Doorn
nováček
Stav:

Příspěvekod Doorn » 01 dub 2011 14:08

Divím se těm kladným referencím na Samsung. Mi zhruba měsíc po záruce zhasl a už se nerozsvítil. A co jsem četl na forech, tak se to stalo více lidem. Zajímavé, že těsně po záruce. :)

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 01 dub 2011 14:11

To se Ti stane u jakýhokoliv jinýho taky - prostě špatnej kus. Pravděpodobně už si Samsung další nepořídíš, nicméně na kvalitě to nic nemění. Vytahoval jsem hlavně ty vadné pixely, protože když Ti má uprosřed obrazovky trvale svítit zelený bod, je to celkem nepříjemné.

karlos píše:tak zbytečným, jako je design.

To snad nee :bigups:
Jestli na něj mám koukat 10h denně v práci nebo ho mám mít doma jako doplněk v obýváku, to Ti přijde zbytečné koukat na design?
Nejsem sice žádnej velkej estet, ale zrovna v tomhle zboží si hodně vybírám podle značky, technologie a vhledu (od každého stejně).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 01 dub 2011 14:20

Bohužel, nebo naštěstí pro mě nikdy počítač nebyl hračkou, nebo módním doplňkem, takže v obýváku nezaclání, ale má své místo v pracovně. Jinak si opravdu stojím za tím, že se radši budu dívat na hnusný a spolehlivý výrobek, než na krásně naleštěný kousek, ladící se vzorkem záclon u kterého bude každé zapnutí velkou neznámou... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Riviera kid
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Riviera kid » 01 dub 2011 14:23

já už mám třetí Samsung a vadný bod neměl ani jeden. žádný se neporouchal (důvod výměny byl jen rozmar uživatele co se týče velikosti úhlopříčky) :D
a řekl bych, že design je velice podstatné kritérium při výběru. alespoň pro mě. přece si na stůl nedám nějakou opičárnu :lol:
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."

SHAGOHOD
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod SHAGOHOD » 02 dub 2011 06:12

No tak já sem "hardcore" pařan a když mam vše herní (vlastnostma i designem) klávesnici, myš, no celá moje sestava je herní a v hernim designu tak monitor v hernim designu rozhodně musim mít, a když už novej monitor tak ať má i 3D, no kartu mam sice AMD ale filmy by ve 3D měly jít ne, a časem snad i AMD bude mít karty s podporou 3D...

Rozhodnutí je takový že kupuju ten ACER, koukal sem i na ostatní i samsungy ale nelíbil se mi jejich design :evil: , takže ten ACER

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
    od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    3652
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 11:58
  • Kupa novej gpu
    od Ondrej30 » 03 črc 2024 17:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1083
    od Ondrej30 Zobrazit poslední příspěvek
    03 črc 2024 17:49
  • Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
    od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem
    10
    4044
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 10:26
  • PC nenaběhl - prosím o rady
    od michal84 » 05 dub 2025 23:00 » v Problémy s hardwarem
    5
    2352
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 10:11
  • Herní PC prosím o názory/tipy/rady