nootebook hp Compaq nx 6125 chyba windowsu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

tetele
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

nootebook hp Compaq nx 6125 chyba windowsu

Příspěvekod tetele » 02 črc 2011 09:49

Dobrý Deň
Po preinštalovaní starého windowsu (windows xp home edition) kôly zavíreniu a spomalenému PC som nainštaloval nanovo (windows xp home edition ) obidve sp1 mi po zapnutí ukáže túto chybu : STOP : c000021 (bad image chcecksum ) The image apphelp.dll is possibly corrupt . The header checksum does not match the computed checksum .
Parametre : nootebook
40 GB HDD (myslím že PATA ale nie som si istý )
Ram 768 MB
Procesor: Turion 2.2 GHz
Ani po opakovanom preinštalovaní sa to nezmenilo (skúšal som live cd s ubuntu ale tiež hlásilo error , nainštalovať win 7 aj vistu no tiež nič ).
Zpínanie notebooku prebieha takto : 1. zobrazí sa obrazovka HP (je tam možný vstup do biosu )
2. Windows xp home edition sa nacitava (znak win XP atd.)
3. BSOD s chybovou hlaskou (napisana v 1.príspevku)
Inštalácia prebehla bes problémov nevyhodilo žiadnu chybu a je nainštalovany na celý disk
Preinštaloval som na windows xp home edition s integrovanou sp2 no nepomohlo ukazuje inu chybu ( na obrázku )
Skúšal som aj safe mode no nic (obrazok )
HDD som nemohol vyskúšať na inom PC pretože môj nepodporuje prípojku ATA iba SATA II.Našiel som ešte 1 kábel ktorý vyzeral že by sa to dalo pripojiť na HDD do PC , no nesedely prípojky .Takže stiahol som a napálil som si UBCD V5.0.0 (Unlimited Boot C D V5.0.0 ) . Keď sa nabootovalo DVD tak som si vybral z ponuky HDD zvolil som diagnostic a seatools (od seagate ) boli tam dve možnosti novšia verzia seatools a staršia . Zapol som najprv novšiu ( neboly tam žiadne Textove okná nereagovala myš ani klávesnica ) . Reštartoval som PC , nabootoval som DVD , Zvolil som si HDD a Staršiu verziu seatools . Tá išla bola to textová diagnostika . Najprv som zvolil short test (vypísalo mi error a že mám spustiť long test ). Spustil som Long test Robilo to veľmi pomaly za hodinu okolo 200 MB (boli tam niekoľko stoviek chýb , Keď počas testu presiahly chyby 99 tak mi vypísalo error : read failed , Musel som Pri každých okolo 70 chýb dať Esc a opravovalo to toľko chýb koľko našlo kým som nedal ESc ) Potom v Hlavnom menu UBCD som vybral system zvolil som testdrive . Po niekoľkých minútach emulovania obrazu mi nabehol Ghost Linux 4 . Cez ten som preskúmal Disk (vyzeralo to že je to v poriadku no nevedel som zistiť či knižnice windowsu niesú poškodené . Potom som skúšal rôzne Testy na hdd no ani sa nespustily napísalo mi pri každom že sa nedá emulovať obraz tar.gz . Potom som skúsil cez seatools (staršiu ) vymazať kompletne disk (formatovanie trvalo okolo 30 min.) . Potom som nainštaloval windows Xp home Edition Sp2 no stále tá istá chyba (je napísaná v 1. príspevku ) . Na to som sformátoval disk a nainštaloval som ubuntu no pri zapínaní hlási chyby (na obrázku )

Windows Xp Home edition sp2
Obrázek

Windows Xp Home edition sp2 Safe MODE
Obrázek

Ubuntu obráz pri zapínaní
Obrázek

Obraz HDD
Obrázek

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: nootebook hp Compaq nx 6125 chyba windowsu

Příspěvekod Pic » 02 črc 2011 11:27

S velkou pravděpodobností je poškozený HDD (viz testy), méně pravděpodobně instalační CD se systémem, nebo paměť RAM, či mechanika CD/DVD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

tetele
nováček
Stav:

Re: nootebook hp Compaq nx 6125 chyba windowsu

Příspěvekod tetele » 02 črc 2011 12:42

Ramka podla testou .... memtest a Windows memory diagnostic je v poriadku . CD/DVD mechanika bude tiež v ok , pretože mi bez problémov nainštalovalo win aj ubuntu . Skúšal som 5 Verzie windowsu , takže v inštalačnom CD tiež chyba nebude . Takže ostáva už len ten HDD . Nemáš nejaký nápad ako ho opraviť ?? Testy som skúšal na HDD niekoľko no väčšinou mi vypísalo chybu že sa z neho nedajú čítať dáta .

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Chyba CPU na desce
    od petan320 » 24 bře 2025 15:29 » v Problémy s hardwarem
    16
    7828
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 21:50
  • Chyba hardware. Příloha(y)
    od Steage7717 » 10 lis 2024 16:29 » v Problémy s hardwarem
    4
    3320
    od Steage7717 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 18:49
  • Sqlite - systémová chyba Příloha(y)
    od cindy the skull » 27 úno 2025 11:59 » v Vše ostatní (sw)
    6
    10280
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    16 bře 2025 11:11
  • Chyba příkazový řádek Příloha(y)
    od zik9 » 05 čer 2025 11:24 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    1275
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    12 čer 2025 15:33
  • prohližeč událostí id 1796 chyba Příloha(y)
    od walderan » 01 dub 2025 15:58 » v Problémy s hardwarem
    9
    4065
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    04 dub 2025 15:42

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”