Black Ops - černé tečky na texturách Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

MaxDamageCZ
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Black Ops - černé tečky na texturách

Příspěvekod MaxDamageCZ » 07 črc 2011 19:46

Zdravím, na fotce níže můžete vidět, jak vypadá moje grafika v Black Ops. Dělá mi to ve všech misích, a to především na tmavých místech nebo místech s větší vzdáleností. Nových ovladačů moc není, protože mám notebook, konkrétně tento: http://notebooky.heureka.cz/lenovo-thin ... ecifikace/
Vím, že to není žádný herní PC, ale i na vysoké detaily se hra neseká, pokud není v Catalystu zapnut supersample AA, s čímž souvisí také to, co jsem se snažil dělat sám pro nápravu problému:
Měnit nastavení antialiasingu jak ve hře, tak v CCC (catalyst control center), jako třeba přepínání normal/edge detect, nastavení multisample/supersample atd.
Měnit nastavení filtrování textur a detailů přímo ve hře
Přeinstalování ovladačů grafiky a Catalystu

Zatím jsem tyto problémy nezpozoroval u jiné hry, ale black ops mám originálku a nerad bych tímto přišel o ty peníze, protože je to fakt dost nepříjemné.

Obrázek
AMD Athlon II X4 640 3.00Ghz Ram 4 GB, Win 7 64 bit, Grafika ATI Radeon HD 4600 series 1GB, HDD 600GB

Iphone 3g 16gb černý

Reklama
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Black Ops - černé tečky na texturách

Příspěvekod cobr4in » 07 črc 2011 20:06

Ake mas teploty na GK?
► Zobrazit spoiler

MaxDamageCZ
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod MaxDamageCZ » 07 črc 2011 20:51

Obrázek

Jak vidím, grafiky docela ok, ale tam se píše Intel HD graphics, jenže já mám přepínatelnou grafiku - Intel HD graphic a AMD radeon HD6630m, znamená to, že AMD nemá tepelný senzor (pro hraní pochopitelně mám nastavenou AMD)?

A taky mě celkem překvapily teploty procesoru, přestože v místnosti není horko (cca 20°C) a notebook je na hladkém stole, není to moc potěšující.
AMD Athlon II X4 640 3.00Ghz Ram 4 GB, Win 7 64 bit, Grafika ATI Radeon HD 4600 series 1GB, HDD 600GB

Iphone 3g 16gb černý

MaxDamageCZ
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod MaxDamageCZ » 17 črc 2011 14:20

Omlouvám se, že na sebe takhle upozorňuju, ale už 10 dní jsem nedostal odpověď, takže tímto posouvám tento příspěvek dopředu.

Takže stále nikdo nic? :(

Iphone 3g 16gb černý

radek16
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod radek16 » 17 črc 2011 14:26

Black ops nehrej je to blbost.
VAROVÁNÍ: Kouření během včelaření snižuje riziko pobodání včelami!
VAROVÁNÍ: Kouření pomáhá hubnout a snižuje tak riziko chorob způsobených nadváhou!
VAROVÁNÍ: Kouření během těhotenství snižuje porodní váhu Vašeho dítěte a usnadňuje tak porod!

cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod cobr4in » 17 črc 2011 15:28

Black ops nehrej je to blbost.

No to je rada za vsetky drobne...ale je to pravda :D

Skus nasledovnu vec. Chod do nudzoveho rezimu, odinstaluj ovladace grafiky, restartuj PC, ale nenechaj nacitat Win, ale chod znova do nudzoveho rezimu. Tam nainstaluj najnovsie(!) ovladace, ktore si si predtym stiahol z oficialnej stranky. Restartuj PC a hotovo.
Ak to nepomoze, tak mi napis, ake mas teploty GK pri zatazi (pri hrani Black Ops), alebo este lepsie, pri nejakom benchmarku, napriklad 3DMark11.
► Zobrazit spoiler

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 17 črc 2011 15:33

Kromě nejnovějších ovladačů nainstaluj i jejich hotfixy případně zkus starší (bývají odladěnější) http://support.amd.com/us/Pages/Catalyst-Hotfixes.aspx
Také mrkni na stránky hry zda se neobjevil nějaký patch.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

MaxDamageCZ
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod MaxDamageCZ » 19 črc 2011 21:11

Zdravím, zkoušel jsem tedy vaše tipy, nejdříve jsem přeinstaloval drivery, což nepomohlo, pak jsem vyhledal a stáhl hotfixy, které pomohly v call of duty black ops... (zajímavostí je, že jenom v nastavení adaptive multisample a supersample, v normálním multisample je to stále tečkované). Jenže problém zůstal v jiné hře, konkrétně GTA IV, takže problém úplně odstraněn nebyl, obávám se, že by to dělalo i u jiných her. Znova píšu, vím, že to není herní ntb, ale mám ještě acer, starší a v podstatě ve všech základních atributech horší, než notebook s tímto problémem a na tom to jede poměrně plynule (na běžném rozlišení ntb obrazovky 1366*768) na střední detaily bez jakýchkoli problémů. Myslím, že nemá cenu sem dávat další screen, je to víceméně to samé jako v cod:bo. Stíny jsou jako nasprejované v malování :P . Zkoušel jsem benchmark přes Video card stability test a screen přikládám, znova ale upozorňuji, nejenže je napsané v popiscích teplot "intel HD graphics", je to napsané i na liště video card stability test, ale já používám AMD Radeon HD 6630m, zkoušel jsem v catalystu nastavit pro Video card stability test "vysoký výkon", ale beze změny. Zaím děkuji všem za rady.

Obrázek

Iphone 3g 16gb černý

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 črc 2011 22:02

Teploty jsou výborné, zejména na NB.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

MaxDamageCZ
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod MaxDamageCZ » 19 črc 2011 22:09

Ano, při hraní a celkové výtěži jsou horší, asi protože od ostatních součástek se zahřívá celkově celý notebook a od něj i grafika, ale většinou to nejde přes 65 stupňů, takže v tom problém asi vážně nebude (pokud není problém v tom, že "intel HD graphics" na hraní nepoužívám a Radeon v senzorech není)...

Iphone 3g 16gb černý

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 19 črc 2011 22:13

Není mi jasné zda má GK vlastní paměť nebo sdílenou. V případě sdílené bych použil memtest.
BTW NA internetu nemá někdo se stejným modelem, podobné problémy? A co reklamace?
BTW2 Zkus HWiNFO32 třeba ti ukáže teplotu.

MaxDamageCZ
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Re: Black Ops - černé tečky na texturách  Vyřešeno

Příspěvekod MaxDamageCZ » 19 črc 2011 22:17

Právěže je grafika přepínatelná, mám tam intel HD graphics se sdílenou pamětí a AMD radeon HD 6630m se svou pamětí 1 GB. Na hraní mám v catalystu nastavenou tu 6630m.

EDIT: Ještě dodám, že jsem googlil hned na začátku tohoto problému, ale nic o tom jsem nenašel... a k té reklamaci: Je to ntb z práce, tak by to bylo trochu složitější, takže bych to bral spíš jako poslední řešení, kdyby se už opravdu nedalo nic dělat.

Iphone 3g 16gb černý

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”