Dobrý den,
včera jsem měl PC s sebou u známého, dnes při převozu se mi převrhl na bok (moje chyba, že jsem ho pořádně nezajistil...). Šlupa to byla značná, ale opticky se nic nestalo. Ale už jsem tušil, že budou problémy. Po zapojení u mne doma se počítač na první pohled spustil - běží větráky ve skříni i na CPU, CD mechanika (i otvírání). Ale na monitoru se nic neobjevilo, tak jsem začal hledat příčinu - grafika (resp. její větrák) se netočí. Ale, myslím si, že to grafikou nebude, protože nesvítí ani klávesnice a myš, které na přihlašovací stránce fungují a svítí včetně mého displeje na G15. Tak prosím o radu, čím by to mohlo být - jestli tou GPU, nebo CPU a nebo třeba RAMkama, popř. boardem. Díky a dole ještě přikládám konfiguraci.
MB: ASUS P5N Platinum soc. 775
CPU: Intel Q9300
GPU: ASUS GTX280
Zdroj: Corsair 1000W
Po transportu nemohu spustit PC
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Po transportu nemohu spustit PC
Zkontroluj všechny kabely jestli seděj v konektorech. Jediný co by se tak mohlo mechanicky poškodit je disk. Pochybuju, že by se tou ranou třeba poškodil zdroj.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
No tak už jsem na ně koukal... A vypadá to, že jsou v pohodě. Tam jde spíš o to, že Windows pravděpodobně nenaběhnou (viz klávesnice) a navíc se neozve ani typický zvuk... Napadlo mne, jestli tam není problém se statikou, že bych něco odpáil jako třeba tady:
viewtopic.php?f=7&t=58090
Akorát nevím, jak přijít na to, co by to mohlo být... :( Jo, a v GPU svítí někde vevnitř taková LEDka... Tak nevím, jestli to přeci není tou grafikou, ale to by zase se rozsvítila klávesnice.
viewtopic.php?f=7&t=58090
Akorát nevím, jak přijít na to, co by to mohlo být... :( Jo, a v GPU svítí někde vevnitř taková LEDka... Tak nevím, jestli to přeci není tou grafikou, ale to by zase se rozsvítila klávesnice.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Slyšíš disk? Točí se větráček na procesoru?
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Prohlédl bych základní desku kolem procesoru, protože chladič s ventilátorem na procesoru mohl při pádu na bok poškodit při prohnutí základní desky některé spoje. Také doporučuji prověřit uchycení grafické karty i kolem ní. Nejpravděpodobnější závada je základní deska, případně i zdroj - zkontrolovat, zda všechny kabela od zdroje správně sedí na příslušných místech.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jojo, větrák na CPU se točí... Zkoušel jsem ještě vyměnit kabel a zdířku ze zdroje do GPU, taky nic. Takže to vidím na zákl. desku. Akorát koukám, že pro soc. 775 se toho už moc nevyrábí, nemáte někdo nějakej tip na desku, která by aspoň trpchu byla srovnatelná s tou mojí p5n-t deluxe?
Nejdřív bych postupně otestoval komponenty v jiným PC, začal bych grafikou.
Just Fucking Google It!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus spustit PC v minimální konfiguraci a to: základní deska s procesorem, GK, jedna paměť a zdroj. Ostatní odpojit od datových i napájecích kabelů. Pokud PC naběhne, tak s chybovou hláškou, protože je odpojen disk. Tak můžeš odzkoušet i případnou druhou a další paměť.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tak jsem zkoušel už i to... Problém je ale pořád v tom, že se neroztočí větrák u grafiky... Proto jsem už objednal zákl. desku, zkusim to s ní - pokusím se, aby se nezničila, a pokud by to deskou nebylo, tak ji vrátím na základě 14 denní lhůty. Když ji budu zkoušet - bude vadit, když na ni zezačátku neposadím větrák od CPU?
Větrák nevadí pokud to nebudeš dlouho zatěžovat, pokud myslíš chladič tak to už vadit bude.
Just Fucking Google It!
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zde najdeš odpověď.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nemohu streamovat PS5 hry. Příloha(y)
od kellne » 04 črc 2024 15:05 » v Internet a internetové prohlížeče - 6
- 5208
-
od petr22