VĚTRÁKY ?!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Prkp
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

VĚTRÁKY ?!

Příspěvekod Prkp » 21 zář 2006 17:00

Můj pc se přehřívá. Míva teplotu až 64 stupňů a to potom zamrzává (ne doslovně :smile: ). Otevřel jsem pc a přiložil k němu pokojový větrák a zasekávání už se neděje. Je mi, ale zima na nohy a po nějaké chvíli je v celém mém pokoji dost chladno. Je to taky dost nepraktické a proto si chci koupit nějaké chladičě, které udrží teplotu pc na stejném bodu jako s pojovým větrákem. Těžko to bude jen větrák jeden,protože ten pokojový je větší než ty v pc a pochybuju, že by mu nějaký PC větrák dokázal konkurovat, ale kdo ví. Ani nevím co se mi vlastně přehřívá, proto jsem to vyfotil :) http://das-konsult.cz/forum/album_pic.php?pic_id=700 . Děkuji za rychlé doporučení jakéhosi větrníku

btw Vodní chlazení nechci!

/přesunuto
/mikel

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 21 zář 2006 18:51

Zadej si do hledat větrák a trochu studuj ja mam již teď trochu fofr tak sory ze ti neporadim rovnou.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

guest

Re: VĚTRÁKY ?!

Příspěvekod guest » 21 zář 2006 18:53

Prkp píše:Můj pc se přehřívá. Míva teplotu až 64 stupňů a to potom zamrzává (ne doslovně :smile: ). Otevřel jsem pc a přiložil k němu pokojový větrák a zasekávání už se neděje. Je mi, ale zima na nohy a po nějaké chvíli je v celém mém pokoji dost chladno. Je to taky dost nepraktické a proto si chci koupit nějaké chladičě, které udrží teplotu pc na stejném bodu jako s pojovým větrákem. Těžko to bude jen větrák jeden,protože ten pokojový je větší než ty v pc a pochybuju, že by mu nějaký PC větrák dokázal konkurovat, ale kdo ví. Ani nevím co se mi vlastně přehřívá, proto jsem to vyfotil :) http://das-konsult.cz/forum/album_pic.php?pic_id=700 . Děkuji za rychlé doporučení jakéhosi větrníku

btw Vodní chlazení nechci!

Na tom screenu žádný přehřívání není vidět. Možná by pomohlo vyčistit chladič u CPU.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 21 zář 2006 20:11

Spíš vyfoť pajšl PC...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Teplota

Příspěvekod Radix » 21 zář 2006 22:10

Jaká má být vlastně maximální teplota CPU?

Doktor 1
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Doktor 1 » 22 zář 2006 00:34

Čištění chladiče ? To už mám za sebou. Měl jsem podobný problém a když jsem case vyfoukal a vyluxoval, tak se skoro nic nezměnilo. :evil: No pak mě napadlo podívat se na tu část chladiče mezi větrákem v mém případě zespodu a tam 3 mm vrstva prachu . Odšrouboval jsem větrák vyčistil a nádhera. :D

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 22 zář 2006 06:25

"No... já nevím... školy nemám...", jak by řekl klasik Jára Cimrman, ústy pana hostinského, ale nějak se ti asi netočí větráky, ne? SpeedFan jsem nikdy nepoužíval, takže ho neznám, ale podle toho co píše, tak jsou všechny větráky na nulových otáčkách, nejspíš proto, že teploty jsou podobné hodnotám v ledničce. Fotka je výsledkem tvého hyperchladiče, nebo za stavu, kdy se PC přehřívá?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Re: Teplota

Příspěvekod Weslo » 22 zář 2006 07:44

Radix píše:Jaká má být vlastně maximální teplota CPU?

to záleží na tom kterém CPU...

Pentium 4 až 70 stupňů
AthlonXP až 65
Athlon64 60 stupňů

ale zpět k otázce:
sundat chladič z CPU očistit od prachu apod. nanést znovu teplovodivou pastu...
pořídit do bedny min. 2x 120mm větráky..jeden před disky aby nasával vzduch a jeden pod zdroj aby ho vyfukoval..to by pro začátek stačilo..

btw. mám v bedně 5x92mm větráky 1x120mm...a CPU chladím pasivně..i přetaktované
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Chlazení

Příspěvekod Radix » 22 zář 2006 12:47

Mám starý AMD Duron 900 MHz, čpiset SiS748. Everest a SpeedFan mně ukazoval teplotu CPU 62 až 63 stupňů, teplotu HDD 41 st. Sejmul jsem chladič na CPU, vyčistil, znovu nanesl pastu a pod HDD jsem přidelal další větrák. Teplota CPU se vůbec nezměnila, teplota HDD klesla na 38 st.
Jsou to normální teploty?

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 22 zář 2006 14:16

radix:no kdyby si měl lepší větrák a pořádně to utáhnul tak by to mělo bejt lepší..zkoušel si to zkouknout v BIOSu a rukou?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 22 zář 2006 16:21

fotka je až po mém hyperchlazení.... tuhle teplotu bych chtěl mít i s novými větráky. Fotil jsem také pro,protože nevím co se mi to vlastně přehřívá => nevím co je temp1

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 22 zář 2006 16:33

SpeedFan ukazuje čtyři teploty. Dvě z nich vůbec nejsou teploty měřené, jsou to nějaké teoretické hodnoty. V mém případě + 127 stupňů a - 55 st. Zbylé dvě teploty jsou CPU a HDD.

Zpět na “Problémy s hardwarem”