Starý PC Clevo LP200T, podpora jádra Tualatin - socket 370

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

neudy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Starý PC Clevo LP200T, podpora jádra Tualatin - socket 370

Příspěvekod neudy » 24 led 2012 13:35

Ahoj! Mám doma starý počítač Clevo LP200T s procesorem Intel Celeron - socket 370, 800 Mhz a nejspíš jádro Coppermine. Rád bych procesor vyměnil za nějaký s taktem přes 1 GHz. Na wikipedii jsem našel, že pro socket 370 se vyráběly procesory s taktem až 1,4 Ghz - jádro Tualatin. Nevím ale, zda základní deska jádro Tualatin podporuje. Jediné co jsem o Clevo LP200T našel je manuál. Jak zjistit, co deska podporuje? Jaký nejsilnější procesor můžu sehnat? Díky za rady!

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Re: Starý PC Clevo LP200T, podpora jádra Tualatin - socket 3

Příspěvekod Rewqa » 24 led 2012 14:49

Kdyby sis ten manuál prošel, tak na straně 8 a na straně 24 je to napsaný. Na straně 24 je dokonce popsaný jak tam musíš zahejbat nějakejma hejblátkama, aby ti to správně běželo. Podporuje ti to nejvíc Pentium III 800mhz. Tudíž, podle mě tam nic výkonnějšího, než máš, nenarveš.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

neudy
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod neudy » 24 led 2012 14:59

Díky za odpověď. Manuál jsem si prošel a tohle jsem tam četl. Řekl bych ale, že ten manuál nebere v úvahu později vyrobené typy procesorů. Momentálně tam mám Celeron 800 Mhz, i když v tomhle manuálu je uvedeno maximum pouze 633 Mhz. Myslím, že procesory s jádrem Coppermine by to mělo zvládnout všechny, ale s tím Tualatinem si nejsem jistý..

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 25 led 2012 21:35

Jedině to prostě na blind zkusit :) Pokud bude ten procesor za pár stovek, tak proč ne :)
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”