Automatické kopírování souborů Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

martina_1042
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Automatické kopírování souborů

Příspěvekod martina_1042 » 25 srp 2012 12:21

Existuje nejaký program nebo nejaké řešení tohoto problému? Potřebuju, aby se veškeré stažené soubory, které se ukládají do složky Download, automaticky kopírovaly do jiné složky. Lze to vůbec nějak vyřešit? děkuji za odpoveď.
Naposledy upravil(a) martina_1042 dne 25 srp 2012 12:27, celkem upraveno 1 x.

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Prosím poraďte

Příspěvekod satam » 25 srp 2012 12:25

Vítej na PC-help!

Prosím, přečti si pravidla a uprav si název tématu!

Potřebuješ, aby se ty stažené soubory ukládaly do Download a někam jinam, nebo jen někam jinam?
Z Tvého dotazu předpokládám, že používáš Google Chrome, je to tak?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

martina_1042
nováček
Stav:

Re: Automatické kopírování souborů

Příspěvekod martina_1042 » 25 srp 2012 12:29

Používám Google Chrome. Aby se ukládaly normálně do Download, ale také i jinak, automaticky do jiné složky.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 25 srp 2012 12:46

Jelikož jsem se tím nikdy sám nezabýval, nemohu Ti poradit z vlastní zkušenosti, ale zkus si přečíst tohle: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=31&t=168261 .
Pokud Ti to nepomůže, nekamenuj mě.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

martina_1042
nováček
Stav:

Příspěvekod martina_1042 » 25 srp 2012 12:50

Díky :) Ale já jsem bežný uživatel a skript si napsat bohužel nedokážu :( to by mi musel nekdo napsat přímo postup co a jak kde mám zadat... Třeba poradí někdo jiny.. ale i tak Díky :)

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 25 srp 2012 12:54

Pak jsem ještě zjistil, že lze použít běžné prográmky na zálohování, předpokládám ale, že se musí nějak nastavit doba zálohování, čili že se soubor nebude stahovat na obě úložiště současně, ale jen na jedno, a pak po nějakém Tebou definovaném čase na druhé. Bohužel, znám opět jen obecnou teorii, ale třeba Ti to i tak pomůže. :wink:

martina_1042
nováček
Stav:

Příspěvekod martina_1042 » 25 srp 2012 12:59

Ten soubor se nemusí stahovat na obe současně, stačí, když se stáhne klasicky do Download a jen udela automaticky kopii i jinam, ale jakože hned, jakmile se dostahuje do Download.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 25 srp 2012 13:13

Poslední, co Ti dokážu poradit, je stáhnout si Cobian Backup - tady http://www.slunecnice.cz/sw/cobian-backup/ a pak si vyzkoušet, co umí a zda tam najdeš nějakou variantu v nastavení, která by splňovala Tvé požadavky. Třeba nastavit zálohování složky Download jednou za 1 minutu (pokud to jde?), ale tak, aby se Ti v novém úložišti nevytvářela řada nových kopií, tedy aby se vždy zkopírovalo jen to, co je v Downloads nové. Vyzkoušet už to musíš opravdu sama.

martina_1042
nováček
Stav:

Příspěvekod martina_1042 » 25 srp 2012 13:17

Díky :) Doufám, že zkusí poradit ještě někdo jiný, at mám vetší šanci na vyřešení.. ale opravdu děkuju za tvuj čas :)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 25 srp 2012 13:21

Ten odkaz od satama je dobrý a můžeš ho použít. Já to kdysi dávno chvilku používal a byl jsem s tím spokojen, ale ovládání už nepamatuju.

Případně můžeš projet TOTO

martina_1042
nováček
Stav:

Příspěvekod martina_1042 » 25 srp 2012 13:30

Dík :) určitě se na to kouknu, jen by to chtělo čestinu :D v tech programech...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 25 srp 2012 13:37

Tak to nevím zda najdeš něco v češtině, ale to ovládání bývá intuitivní a není tam žádné složité nastavování. S těmi deseti slovy pomůže translátor. :-)

Případně pokud budeš mít nějaký problém tak sem napiš a někdo jistě poradí - víc hlav víc ví! :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”