TV nejde s PC propojit přes HDMI*

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Veunka
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Žena

TV nejde s PC propojit přes HDMI*

Příspěvekod Veunka » 31 srp 2012 23:44

Ahoj, měla jsem propojený PC s TV bez problému přes HDMI kabel. Stěhovala jsem se a najednou mi to nejde propojit. Zapojím kabel ale v nastavení zobrazení se nezobrazí v možnostech TV monitor, už si nevím rady. Najde se někdo kdo poradí ?:)
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 31 srp 2012 23:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis

Reklama
WalWerin
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: červen 12
Pohlaví: Muž

Re: TV nejde s PC propojit přes HDMI*

Příspěvekod WalWerin » 01 zář 2012 00:00

Popiš svůj problém trošku specifičtěji a taky v jakém stavu se dané přístroje nacházejí.

Nejpravděpodobnější se mi zdá že to je doopravdy špatně zapojené, zkus kabel vyndat a znovu zasunout na obou stranách, taky se mrkni jestli na PC nemáš víc zdířek pro HDMI protože to možná strkáš někam jinam a nebo jen máš víc grafických karet či výstup na desce. Stejně tak TV mívá vícero hdmi vstupů, možná je některý i výstup, i když jsem se s tím nesetkal. Pokud tam najdeš víc zdířek, zkus to vyměnit.

Další věc, už mi nepříjde tak pravděpodobná protože nejspíš používáš TV jako alternativní zobrazovací display pro PC takže si často "přehazuješ" obraz a máš softwarovou stránku zažitou. Nicméně se ujisti, že když se snažíš hodit obraz z PC i na monitor, máš televizi zapnutou a připravenou na HDMI vstup.

Veunka
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Žena

Re: TV nejde s PC propojit přes HDMI*

Příspěvekod Veunka » 01 zář 2012 10:31

V PV monitoru je jen jedna zdířka na HDMI a v TV 2, zkoušela jsem zapojení prohodit, ale stále nic. Jinak PC je nový asi půl roku to samé TV. zapojím kabel a v nastevení zobrazení se ukáýe jen hlavní monitor Philips a druhý monitor možnost Philips a nastaveni VGA, místo aby se ukázal monitor TV. Jinak obraz jsem normal před tím přehazovala, ale zapnu TV na HDMI a běží tam pořád "no signal " a PC prostě nemůže identifikovat. Teď mě napadá jestli se třeba HDMI kabel nezapojí do PC bedny místo monitoru ?:D

WalWerin
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: červen 12
Pohlaví: Muž

Re: TV nejde s PC propojit přes HDMI*

Příspěvekod WalWerin » 01 zář 2012 12:37

Jistěže se musí propojit televize s PC bednou.

Ty dva monitory spolu propojené vůbec být nemusí.

Veunka
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Žena

Re: TV nejde s PC propojit přes HDMI*

Příspěvekod Veunka » 01 zář 2012 14:45

tak v PC bedně ani není připojení na HDMI :) takže jsem to i před tím musela mít v monitoru.

Uživatelský avatar
satam
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2347
Registrován: červen 12
Bydliště: Cheb
Pohlaví: Muž

Re: TV nejde s PC propojit přes HDMI*

Příspěvekod satam » 01 zář 2012 14:47

Ale to nemá logiku. Neměla jsi v PC redukci DVI - HDMI?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Veunka
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Žena

Re: TV nejde s PC propojit přes HDMI*

Příspěvekod Veunka » 01 zář 2012 16:00

redukce DVI-HDMI ?:-D Prostjě jsem koupila kabl napojila a tady se mi ukázal výběr monitorů ale TV monitor nejde, když dám identifikovat nebo rozpoznat tak se nic neděje..

http://2i.cz/3aa33e14c7

WalWerin
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: červen 12
Pohlaví: Muž

Re: TV nejde s PC propojit přes HDMI*

Příspěvekod WalWerin » 01 zář 2012 16:09

Nebo nevyměnila si kabely?

Kterým kabelem máš připojený ten monitor co funguje do PC bedny?
Koukni se oboum kabelům na konce a pokus se popsat koncovky těch kabelů.

1) HDMI
http://www.kozma.cz/temp/hdmi.png

2) DVI
http://www.kozma.cz/temp/dvi.jpg

3) VGA
http://www.kozma.cz/temp/vga.jpg

předpokládám že budeš mít nějaké kombinace HDMI a DVI kabelů.

A pokud si doopravdy mezi monitory přepínala ve win tak musíš mít na grafické kartě minimálně 2 výstupy. Jakoukoli kombinaci výše zmíněných 3. Pokud ne tak máš jeden na grafické kartě a druhý na desce. Kdybys měla fotky, bylo by to perfektní, pokud si doopravdy nevíš rady vyfot ze zadu PC, monitor, TV a kabely. Pokud máš problémy obázky dát na internet, můžeš klidně poslat na můj e-mail (david(zavináč)kozma(tečka)cz) a já to tady pak zveřejním a napíšu postup jak to zapojit popřípadě nastavit.

Nejnepravděpodobnější možnost pro mě je, že by doopravdy vedl HDMI kabel mezi monitorem a TV. Pokusíme se o téhle možnosti zjistit nějaké informace ale až potom co vyloučíme výše zmíněné :-)

EDIT: Nejspíše se jedná o tento monitor: http://download.p4c.philips.com/files/2 ... ss_ces.pdf <- nějaká jeho příručka. vůbec nikde se tam nepíše nic o tom, že by uměl "dál posílat obraz" pomocí HDMI. Navíc redukce HDMI<->DVI opravdu existují a fungují. http://www.alza.cz/redukce-hdmi-dvi-ham ... d79459.htm dokonce se dělají i kabely kde má na každé straně jedno z toho - jen neumí přenášet zvuk http://www.alza.cz/kabel-propojovaci-dv ... d65982.htm . Pokud nemáš v PC bedně žádný HDMI výystup a doopravdy máš kabel HDMI-HDMI tak jediná možnost jak si to měla zapojené je pomocí redukce kterou si během stěhování ztratila :-D

EDIT2: jo ještě by pomohlo abys řekla jak ti šel zvuk. Pokud si totiž měla na televizi rovnou i zvuk (který nešel z bedýnek) tak MUSÍŠ mít v PC bedně HDMI výstup nebo ti vedlo víc kabelů PC-TV a pokud ti naopak nešel zvuk z TV ale z nějakých bedýnek tak je nepravděpodobné že si měla napojený kabel HDMI-HDMI mezi PC a TV a doopravdy si ztratila nějakou redukci.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lze propojit TV se soundbarem přes jack?
    od Hakosuka » 06 led 2023 11:58 » v Vše ostatní (hw)
    4
    349
    od ITCrowd
    06 led 2023 12:19
  • Připojení pres DVI-VGA-HDMI
    od Dejppp » 30 kvě 2022 11:05 » v Problémy s hardwarem
    3
    843
    od petr22
    30 kvě 2022 13:31
  • Asus ux360 nedetekuje druhy monitor pres HDMI ve win
    od drobino » 17 pro 2022 19:46 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    422
    od drobino
    17 pro 2022 19:46
  • Jak propojit dva routery
    od Sakhal » 07 dub 2022 13:51 » v Sítě - hardware
    7
    1164
    od ITCrowd
    08 dub 2022 07:45
  • Jak propojit externí HDD s projektorem Optoma UHD38X
    od Standa410 » 15 lis 2022 19:36 » v Vše ostatní (hw)
    0
    436
    od Standa410
    15 lis 2022 19:36

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů