Podlozka pod notebook

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

LukasZPasek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Podlozka pod notebook

Příspěvekod LukasZPasek » 26 zář 2012 20:37

Zdravím, mám notebook viz. http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... pire-5538g
Acer aspire 5538g, nic extra, nic hrozného :-D
takhle notebook uz byl jednou v "servisu", přehříval se a byl ještě v záruce - ted ho mám 2 a pul roku a opět se mi stalo, že se vypnul - jsem si 100% jistý, že se přehřál, už jsem si stáhnul HWmonitor bez zátěže jsou hodnoty na GPU +/- 48, processory (rozdíl +/-2 stupně) +/- 40, harddisk 30
v zátěži GPU - 62, procáky - 60, harddisk 40. Řekl bych, že se grafika přehřeje a notebook se vypne. Když je chladněji je to v pohodě, ale když byly přes léto pařáky, tak opravdu stačí +/- 2-3 hodiny (nemusí být gaming, ale i pitomý word...) a notebook hodí shut down.
Dneska jsem ho zkoušel celý rozšrubovat - žádný horší jsem snad nezažil, aby se člověk dostal k ventilátoru/cpu/gpu musí odšrubovat hdd,ramky,klávesnici - vše co je pod ní - dokonce musí přijít i monitor pryč přičemž člověk potřebuje asi 10 velikostí bitů (a to od křížových až po tors) a stejně mi nakonec chyběl bit na šroub od základní desky takže k "jádru" jsem se nedostal. Nicméně co se dalo jsem vyčistil -vystříkal, vyfoukal, vysál.....atd.
Jestli chybí pasta - zjistím časem (cca do týdne) - prach by tam být neměl - pod základovku jsem se dostal hadičkou...
Ted k věci - chtěl bych doporučit nějakou chladící podložku - hlasitost neřeším, ale jelikož se v nich vůbec nevyznám - četl jsem jen pár recenzí, které byli relativně zastaralé. Tak, aby se na ni vlezl celý uvedený notebook (chladit potřebuji především levou půlku notebooku) - cena tak do 1 tisíce (kč) - ale fakt nechci, aby mi tu někdo doporučil něco za "litr", jak je to super. Já to koupím a ono to bude chladit o 5 stupňů při maximálních otáčkách a zvuku startujícího boeingu :-)
Předem díky za odpovědi.

Reklama
B3nny
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Podlozka pod notebook

Příspěvekod B3nny » 26 zář 2012 21:36

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení