Pomoc s připojením k internetu Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

himmm
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomoc s připojením k internetu

Příspěvekod himmm » 13 lis 2012 19:56

Zdravím vás,
předtím než na vás začnu chrlit svůj problém, vám říkám hned, že nejsem nikterak velký odborník, co se týče hardwaru a především sítí.

Před několika lety jsem si nechal zřídit bezdrátový internet pro můj stolní počítač. Čili na blízký dům poskytovatel umístil svou anténu a já mám u okna namontovanou tuto http://www.wifihw.cz/max8pan/, z tohoto zařízení vede r-sma kabel, koncovka se pak zašroubovala do karty ve stolním pc.
Stolní PC už ale nemám, vyměnil jsem ho za notebook a ještě než jsme zrekonstruovali dům, připojoval jsem se přímo na anténu poskytovatele přímo přes wi-fi v notebooku. Do notebooku jsem musel ovšem zadávat napevno ip adresu, masku, vých. bránu a dns servery. Problém byl v tom, že jsem měl velice slabý signál, než jak tomu bylo při použití antény a po rekonstrukci domu signál chytnu opravdu jen zřídka, a když už, tak hned připojení spadne. Navíc nám v domácnosti přibyl ještě jeden notebook a mobily s wi-fi. Tak jsem se ptal poskytovatele, jak to vyřešit, abych se mohl připojit s více zařízeními, ten mi doporučil řešení pomocí Access Pointu a Wifi-Routeru, nastavit jsem to od něj nechtěl, protože po mě chtěl 3000 jenom za nastavení + nějaké peníze za to, že za mnou přijede. Později jsem na tento způsob slyšel velkou kritiku, ale mě to takto zatím vyhovuje a později stejně přemýšlím nad změnou poskytovatele připojení, protože ten současný o jiném způsobu zapojení nechce ani slyšet.
Nastavil jsem si tedy všechno sám a šlapalo to, dokud nenastali nějaké technické problémy, pak jsem se nemohl dostat do webového rozhraní routeru, tak jsem ho resetoval a od té doby to nemohu nastavit. Teda už mi to opět chvíli šlo, ale zase to hned vypadlo (takže netuším, jestli bylo něco špatně zadáno, nebo byl problém jinde), hlavně to nastavení mi dělá problém po aktualizaci firmwaru.

Nyní vám popíšu tedy stavbu sítě s konkrétní zařízeními:

Panelová anténa MAXRAD (odkaz výše) --------R-SMA----------> Access Point TP-LINK TL-WA701ND (koncovka R-SMA zašroubovaná místo anténky) ------utp kabel -----------> do wan portu Routeru ASUS RT-N10 LX-------wi-fi----->notebooky a další zařízení

A teď vám sem ještě hodím konkrétní nastavení AP a Routeru

Access Point TP-LINK TL-WA701ND
Verze firmware: 1.2
Režim: Client
SSID: dejan.cz
Channel: Auto
State: Czech Republic
LAN: IP:192.168.1.254 (ponechána defaultní)
MASKA: 255.255.255.0 (také default)
Brána: 0.0.0.0 (default)
DHCP: Disabled

Router ASUS RT-N10 LX
po aktualizaci firmwaru přibylo několik nových věcí, které nevím, jak nastavit, mám následující (většina kromě statické IP, apod. ty jsou tam defaultně přednastavené):
Verze firmware:2.0.0.10
Režim: IP Sharing
Bezdrátové: SSID: Net
Skrýt SSID: No
Režim b. připojení: Auto
Šířka pásma: 20/40MHz
Kanál:Auto
Dále mám nastaveno WPA2 a heslo

Povolit WPS: Ano (default)
je tam kolonka na zapsání PINu klienta

LAN: IP: 192.168.1.1
Maska:255.255.255.0
DHCP: ano
název domény: ASUS
Rozsah IP: 192.168.1.(100-200)

Vazba ARP: NO

Statické směrování: NO

Směrování DHCP: ano
Směrování multicast: ano

WAN:
Fixed IP
UPnP: povoleno
IP adresa 10.133.xxx.xxx (všechny věci tady od poskytovatele)
Maska 255.255.255.192
Vých.br. 10.133.xxx.xxx (jiná než ip)
DNS 1: stejná jako vých.br.
DNS 2: 194.228.2.1
ISP profil: NONE

Budu moc vděčný, když mi s tímto pomůžete... :unsure:

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Pomoc s připojením k internetu

Příspěvekod Žbeky » 13 lis 2012 20:19

Dej sem screen s příkazem "tracert 77.75.76.3"

Když se připojíš přímo na TP-Link, dostaneš nějakou IP? Neběží ti na něm DHCP server?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

himmm
nováček
Stav:

Příspěvekod himmm » 13 lis 2012 20:34

Ten příkaz mám zadat při tom napojení přímo na TP-link, nebo kdy? :unsure: Jinak v nastavení TP-linku mám DHCP disabled, ale podle IP configu, když jsem na něj přímo připojen dostanu IP 169.254.71.111 a Masku 255.255.0.0

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 lis 2012 20:53

Odpovedi snad najdes zde.
Tracert (-d) zadavas do prikazoveho radku na PC a IP 169.x.x.x znamena, ze jsi neobdrzel DHCP.
Pak zkus hodnoty z WANu ASUSu zadat rucne do PC a propojit ho UTP kabelem od TP-Linku, zda se pripojis.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

himmm
nováček
Stav:

Příspěvekod himmm » 13 lis 2012 21:26

Žbeky píše:Dej sem screen s příkazem "tracert 77.75.76.3"

Tak ten tracert, když jsem připojen přes všechna zařízení vypadá takto (screen mi bohužel nešel nahrát)

tracert 77.75.76.3

Výpis trasy k 77.75.76.3 s nejvýše 30 směrováními

1 1 ms < 1 ms < 1 ms 192.168.1.1
2 * 10.133.xxx.xxx hlásí: Cílový hostitel není dostupný.

Trasování bylo dokončeno.

To 10.133.xxx.xxx je IP od poskytovatele.

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Lis 2012 21:42) ---

zeus píše:Odpovedi snad najdes zde.
Tracert (-d) zadavas do prikazoveho radku na PC a IP 169.x.x.x znamena, ze jsi neobdrzel DHCP.
Pak zkus hodnoty z WANu ASUSu zadat rucne do PC a propojit ho UTP kabelem od TP-Linku, zda se pripojis.

Na ty stránky mrknu, díky.

S těma hodnotama se přes TP-link k netu nepřipojím.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 lis 2012 22:21

Kdyz se nepripojis primo pres TP-Link, tak (zatim) nehledej chybu v Asusu. IP adresy jsou urcite spravne? V cem jsi aktualizoval firmware?

himmm
nováček
Stav:

Příspěvekod himmm » 13 lis 2012 22:35

Co se týče adres od providera, tak jsou na 100% správné, kontroloval jsem to nejmíň 10x :crazy: Firmware jsem aktualizoval v Asusu, pak tam přibyly i možnosti jako např. IPTV, ta tam předtím vůbec nebyla. Jinak na Asusu je takový "diagram" Internet->Asus->připojená zařízení a mezi internetem a Asusem mi to píše, že je připojeno. No pak jsou zařízení, které dostali od Asusu přidělenou IP adresu a tam je můj notebook.

Čeho jsem si jinak všiml, tak ve webovém rozhraní Asusu bliká červené kolečko a u toho je napsáno, že Časový limit pro připojení WPS vypršel. To WPS jsem zkoušel znovu aktivovat, je tam psáno, že musím kliknout na to červené kolečko a na WPS tlačítko na routeru a nic se nestalo, napsalo mi to, že WPS nebylo nalezeno, tak jsem zkoušel ho vypnout, také se nic nedělo, tak jsem ho znovu zapnul a je až dosud zapnutý. Mrknul jsem se do návodu, ale o tomhle tam nic není a před tím tam žádné blikající kolečko nebylo :x

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 lis 2012 23:09

WPS bych neresil (nema souvislost s problemem).
Na diagramu to znamena pouze to, ze je kabel pripojen do WAN.
Jde ti ping na vychozi branu ISP (10.130.ab.cd)?
Jeste zkus zmenit IP v TPcku nebo precislovat LAN Asusu (at nejsou obe 192.168.1.x).

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 lis 2012 23:16

zeus píše:Kdyz se nepripojis primo pres TP-Link, tak (zatim) nehledej chybu v Asusu

Stejně tak WPS na to opravdu nemůže mít vliv

Spíš ten TP-Link není přemostěný. Teď pro testy si nastav IP jako má asus na wanu do PC, připoj se přímo na TP-Link a zkoušej. Z toho co zatím píšeš to vypadá, že TP-Link neví o žádné síti před ním
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

himmm
nováček
Stav:

Příspěvekod himmm » 13 lis 2012 23:33

Zatím děkuji za rady, taky jsem si myslel, že o sobě prostě ty 2 zařízení navzájem neví, zkusím to nějak pořešit a zítra napíšu, jestli se zadařilo :smile:

himmm
nováček
Stav:

Příspěvekod himmm » 14 lis 2012 12:49

zeus píše:Jde ti ping na vychozi branu ISP (10.130.ab.cd)?

Ne, píše mi to, že časový limit pro připojení vypršel.

Jeste zkus zmenit IP v TPcku nebo precislovat LAN Asusu (at nejsou obe 192.168.1.x).

Zkusil jsem tu LAN v ASUSu na 192.168.2.1 tím pádem jsem musel i přenastavit přidělovaní adres v rozsahu od 192.168.2.100 - 192.168.2.199, ale nijak to nepomohlo, pořád to samé.

Žbeky píše:Spíš ten TP-Link není přemostěný. Teď pro testy si nastav IP jako má asus na wanu do PC, připoj se přímo na TP-Link a zkoušej. Z toho co zatím píšeš to vypadá, že TP-Link neví o žádné síti před ním

V tomto případě, když to zkouším, tak mi píše, že síťový hostitel 10.133.xxx.xxx (ta moje IP od ISP) není dostupný.
Když jsem se v tom teď rýpal, tak jsem přišel na zajímavou věc...když R-SMA kabel vyšroubuju, tak připojení pro TP-Link v režimu klienta nezmizí, takže předpokládám (nevím jestli má ještě v sobě zabudovanou nějakou anténu), že bere připojení přímo s poskytovatelovi antény, což já ale nechci. No tak jsem to zkusil teď hodit do režimu Bridge with AP, když R-SMA zapojím do TP-Linku, tak tu poskytovatelovu síť najde, když odpojím, tak už ne. Takže myslím, že tento režim by měl být správný. Teď však nevím to nastavení, jestli byste byli tak hodní a pomohli mi s tím, co kam zadat, alespoň nějak stručně. :wink:
Jak jsem psal, už mi to jelo i přes toho klienta, ale jak jsem přišel domů z práce tak už to zase nešlo, tak nevím v čem byla chyba.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 14 lis 2012 16:32

Hlavně ti TP-Link nekomunikuje s bezdrátem providera. Měl bys to nastavit na clienta, ne AP bridge

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3276
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07
  • Poskytovatel internetu Pe3ny
    od Dakim21 » 22 led 2025 19:19 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    12796
    od pikaso.andreas Zobrazit poslední příspěvek
    23 led 2025 10:42
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4739
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48
  • Výběr kabelu pro natažení internetu po domě
    od Ondras66 » 26 lis 2024 22:26 » v Sítě - hardware
    3
    3433
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 pro 2024 07:38
  • Domácí WiFi síť se zdrojem internetu z mobilního Hotspotu