Zdravím, udělal jsem si upgrade PC a nastaly chyby. Při instalaci XP mi to párkrát vytuhlo a to pokaždé na jiném místě. Po pár restartech se mi podařilo XPéčka nainstalovat. Teď když se snažím něco dělat (instalace dalšího SW, nastavení, ovladače....) tak mi to po čase zase kompletně vytuhne (obraz zůstane, ale s ničím nehnu, na nic nereaguje, pomůže jenom hardreset). Někdy dřív, někdy později. Ne při nějaké konkrétní činnosti. Díval jsem se na teploty, tak CPU kolem 46°C a MB 40°C.
Moje sestava: P4 D820, MB Asus P5VDC-MX, DDR2 533 1GB, HDD Seagate 320GB SATA2, VGA HIS Excalibur X1300 256 DDR2 pas.chlaz., zdroj 450W, DWD-RW. PRosím pomoc, jsem celkem zoufalý. Ď.
BTW: je normální, že 320GB disk mi při instalaci nabídne jenom 305.475 KB místa?
Po chvilce vytuhne PC
Tohle se mi taky stávalo, všichni strašili o vadné komponentě či ramce, samozřejmě že to tak nebylo, všechno šlapalo předtím normálně, prostě najednou...
Věřte nebo ne, chyba byla v ovladači zvukové karty, pořád jsem tam cpal špatný a pořád to tuhlo nebo dokonce naskočila modrá obrazovka (smrtící) s chybovým hlášením a pak už nešlo dělat vúbec nic, opravná konzole XP se sekla několikrát dokonce i v instalaci, zústal jen obraz.. po úspěšném úplně novém nainstalování jsem nevědom si chyby kterou dělám opět strkal na zvukovku špatný ovladač.. po pár dalších instalacích jsem přišel na chybu a od té doby se už nikdy víc nic takového nestalo.
Takže žádný ovladač dodaný se zvukovkou ale nechal jsem xpčka udělat si to samy a musím zaklepat, vše funguje.
Zkus si teda vzpomenout jestli ty problémy nastaly po instalaci nějakého ovladače na něco, třeba to nebude tím, ale popisovaný problém jsem díky tomu na vlastní kúži zažil.
Věřte nebo ne, chyba byla v ovladači zvukové karty, pořád jsem tam cpal špatný a pořád to tuhlo nebo dokonce naskočila modrá obrazovka (smrtící) s chybovým hlášením a pak už nešlo dělat vúbec nic, opravná konzole XP se sekla několikrát dokonce i v instalaci, zústal jen obraz.. po úspěšném úplně novém nainstalování jsem nevědom si chyby kterou dělám opět strkal na zvukovku špatný ovladač.. po pár dalších instalacích jsem přišel na chybu a od té doby se už nikdy víc nic takového nestalo.
Takže žádný ovladač dodaný se zvukovkou ale nechal jsem xpčka udělat si to samy a musím zaklepat, vše funguje.
Zkus si teda vzpomenout jestli ty problémy nastaly po instalaci nějakého ovladače na něco, třeba to nebude tím, ale popisovaný problém jsem díky tomu na vlastní kúži zažil.
Tak, chyba byla v DD2 paměti. Proč a jak to nevím, ale když jsem tam dal své staré DDR (MB mi podporuje DDR i DDR2) tak fičí a funguje bez problémů, teda zatím. DDR2 jsem vrátil a čekám na novou.
Jinak se mi objevil další klopot. Mám 80GB WD ATA harďan a po připojení na kšandu i napájení mi ho nenajde ani v BIOSu. Pokoušel jsem se ho připojovat i jako slave k dalším hdd, ale nic. Ostatní vše fungovalo, ten hdd ne. ("Ale my jsme si řekli ne!" - nevím proč se mi teď vybavil Čtvrtníček....) Poslouchal jsem ho a při zapnutí PC se mu roztocí poltny, ale prostě ho nikde nevidím. Jde mi hlavně o data na něm! Ď.
Jinak se mi objevil další klopot. Mám 80GB WD ATA harďan a po připojení na kšandu i napájení mi ho nenajde ani v BIOSu. Pokoušel jsem se ho připojovat i jako slave k dalším hdd, ale nic. Ostatní vše fungovalo, ten hdd ne. ("Ale my jsme si řekli ne!" - nevím proč se mi teď vybavil Čtvrtníček....) Poslouchal jsem ho a při zapnutí PC se mu roztocí poltny, ale prostě ho nikde nevidím. Jde mi hlavně o data na něm! Ď.
Tak hard je pápá, včetně veškerých fotek. Ve středu je pohřeb. Odpálená vnitřní elektronika a 8klacků za obnovu dat se mi dávat opravdu nechce. resp. chce ale nemám je.
Jinak nevím co jsem komu kdy proved, ale jedna chyba střídá druhou. Jak už pecko jakež takež rozchodím tak se mi zase něco objeví. Teďkom se mi asi smaží grafárna. Při hraní her se mi po čase pecko buďtu náhle zrestartuje nebo mi prostě jenom grafárna vypne obraz a pomůže jenom hardreset. mám pasivní chlazení. Pomůže tomu dát pořádný chladič? (teploty mám CPU 40C a MB 45C) Další věc co mi asus Pc probe hlásí a řve na mě je pokles napětí +3,3V na +2,9V, i v BIOSu mi to sem tam problikne červeně. Nechápu, nerozumím.
Jinak nevím co jsem komu kdy proved, ale jedna chyba střídá druhou. Jak už pecko jakež takež rozchodím tak se mi zase něco objeví. Teďkom se mi asi smaží grafárna. Při hraní her se mi po čase pecko buďtu náhle zrestartuje nebo mi prostě jenom grafárna vypne obraz a pomůže jenom hardreset. mám pasivní chlazení. Pomůže tomu dát pořádný chladič? (teploty mám CPU 40C a MB 45C) Další věc co mi asus Pc probe hlásí a řve na mě je pokles napětí +3,3V na +2,9V, i v BIOSu mi to sem tam problikne červeně. Nechápu, nerozumím.
sice máš nový zdroj, ale ono to vypadá, že ten nový zdroj není příliš kvalitní, protože "produkuje kolísavé napětí". zkus odpojit mechaniky a všechno, co není nezbytně nutké k chodu pc a bere si energii ze zdroje, a koukni na napětí, možná přestane kolísat - a ty získáš jistotu, že je to zdrojem... ...a to že ti občas vypíná grafika může být taky dost pravděpodobně způsobeno nedostatečným příjmem el. potravy...
Zpět na “Problémy s hardwarem”