Zveřejňuji dopis který jsem zasílal soudnímu znalci který se mě na to bude dívat já netvrdím že by to nešlo opravit mě jenom sere že člověk nemá dovolání a nikdo se semnou nechce bavit. Klávesnice se stejně musí vyměnit ale nevidím důvod proč bych toměl platit ze svýho.
Zdravím děkuji za zájem, abych vše uvedl na pravou míru takže:
1/ (zasekávání kurzorových kláves v konkrétní aplikaci (hra))
Mám bezdrátovou klávesnici i s myší to že to zlobí při hrách jsem si všiml hned od začátku ale já moc tyto hry nehraju, takže jsem to přehlížel ale můj malý syn chtěl hrát Šhreka2 a pro něj je tato hra nehratelná, zdůvodu zaseknutí směrové šipky a postavička neustále běží nebo couve nebo jde do strany. Tato závada se my projevila ve všech 3Dhrách s postavou např. Mafia,Hitmen2,Drakan a už nevím co jsem zkoušel.(u Need for speed a jiné podobné se závada neprojeví) Na odstranění teto závady je potřeba znovu stlačit stejné směrové tlačítko aby pohyb ustal, ostatní klávesy na to nemají vliv. Tato závada se neprojevuje ve stejném místě ale pokaždé jinde a časový interval je také jiný.
Klávesnice má hodnotu 1000,- korun takže bych si mohl koupit jinou ale po neustálém doprošování a neustálém nezájmu ze strany firmy AB COM chci výměnu této klávesnice myslim si že pokud není na hry uzpůsobena mělo by to v návodu být uvedené.
2/ (chybné snímání otáček ventilátoru CPU)
Snímání otáček ventilátoru jsem vyřešil tuto sobotu stáhnutím nové verze programu CoreCenter o toto jsem se snažil půl roku ale firma MSI měla na svých stránkách chybný odkaz a nešlo to. Můj počítač měli měsíc na opravě s touto vadou a jak jsem počítač předal tak mě ho vrátily, pouze zavolali na podporu MSI a tam zdělili že program je nekorektní a doporučují mě ho nepoužívat. Tento telefonát proběhl až 30 den při předávání počítače takže na to celý měsíc prděli a vyřešily to výrokem že dodávaný program je nadstandartní a není potřeba ho používat.
3/ (hlučné ventilátory v PC)
V biosu nelze nastavit otáčky ventilátoru o toto se stará čip na desce zvaný CorellCell nebo tak nějak krabici mám na půdě. Takže tento čip po chvilce práce zvedne otáčky ventilátoru na max. a poněvadž mám počítač v obýváku a boxovaný P4 2,8 už není nic jiného slyšet než počítač. Takže používám víše zmiňovaný program v kterém to jde nastavit ručně na požadovanou hodnotu. jinak to nelze ale od soboty toto chodí bez problému a nebudu se dále o tomto problému zmiňovat. Jenom mě štve že jsem si to musel vyřešit sám a uvedená firma ani podpora MSI o toto nemá zájem. Ale po třičtvrtě roce je to uleva.
4/ (u AudioOut na zvuk. kartě funguje pouze jeden kanál)
AudioOut na zvuk.kartě: Mám tento zvuk propojený na sluchátka do předního panelu počítače. Používám to hlavně při střihu videa a děti když si hrají. Třičtvrtě roku mě to chodilo bez problému a ještě jsem si to musel zapojit sám poněvadž technik v AB COMU to po hodině vzdal že to nejde což už o této firmě něco svědčí. Když se v PC hrabali naposled tak jde pouze jeden kanál ze zadního AudioOut na základní desce. Ze předního výstupu je to OK. Mám takoví dojem že závada je v zástrčce na předním panelu a tam je jeden kontakt rozpojený takže se signál dozadu na výstup nevrací. Toto se má rozpojit až při vsunutí konektoru sluchátek aby nebylo potřeba vypínat připojené repro nebo zesilovač a podobně. Závada se dá odstranit během 15 minut ale s AB COMem není domluva a tvrdí že to je normální, evidentně neví jak je to zapojené a technik dokáže pouze mávat anglickým návodem před nosem. Jak by jste jinak přeložil vy toto: (5-Right channel audio signal to front panel / 6-Right channel audio signal return from front panel). Pokud nechci zapojit přední výstup tak 5-6 jsou propojeny propojkou standartně z výroby. Mnoho lidí neví že něco takového jde zrovna o víkendu jsme na toto téma diskutovali na netu. A udivilo mě i ostřilení nevěděli očem je řeč.
5/ (chybné odpojování AudioOut při zapojení konektoru na Front panelu skříně )
Ta je jasná z výše uvedeného bodu tam je vše pořádku při zasunutí konektoru se odpojí AudioOut.
6/ (hlučný (rezonující) ventilátor na VGA kartě.)
Toto jste špatně pochopil ale rád vysvětlím, ventilátor grafické karty jsem dvakrát reklamoval během 14 dní a při poslední reklamaci mě zmíněný ventilátor nezapojily takže se grafika usmažila. Nezbilo mě nic jiného než opět navštívit zmíněnou firmu a tuto grafiku reklamovat. Firma mě grafiku bezevšeho za 14dní vyměnila ale bez Video Input neboli vstupu který potřebuji na grabování videa. Nápravu slíbily do týdne ale tento týden trval 4měsíce takže asi pochopíte proč jsem na tuto firmu naštvaný a neslevím jim ani chlup a budu ponich požadovat aby vše šlapalo tak jak má. Grafiku mám novou MSI GT 6600 VIVO. Ještě jsem nestihl ten vstup vyskoušet doufám že pujde poněvadž u první grafiky od MSI 5600 vivo nešel po měsíci my ji vyměnily za Pixelview 5700 a ta šla do chvíle stím ventilátorem.
Tak to jsem vysvětlil ty body co jste uvedl.
Zpět k tomu co bych po vás potřeboval, posudek na tu klávesnici že není vhodná na hraní tohoto typu her a že uvedená závada se projevuje. Podle mého by mě ji měli vyměnit když se toto projevuje u všech her tohoto typu s drátovou a nebo s rádiovou jiného výrobce se tato závada neprojevuje a vše je v pořádku.
S tím zvukem nevím jesli jste ochotný se v tom šťourat a posoudit vadu podle mého je tato závada jasná.
Nevím jak jinak se mám domáhat svého práva. Stouto firmou nic nehne vysvětlovat naléhat stejně se semnou nechtějí bavit a vše akorát protahují už mě to nebaví kolik jsem snimi strávil času. A asi ještě strávím protože záruka je ještě dlouhá a pochybuji při mé smůle se co nejdříve zas něco rozbije.
Na ČOI jsem psal o jejich postupech a jsem zvědavý jesli se tím budou zabývat za půl roku je toho až hanba. Tuto stížnost přikládám jako přílohu aby jste měl obrázek.
Můžete my prosím zdělit kolik by posouzení těchto dvou závad asi stálo. Myslím že jsou tyto závady banality ale co snimy mám jiného dělat včera jsem jim zas posílal mail a pokoušel se snimi domluvit ale nejde to. Takovíhle firmy by měli stát frontu na pracáku a né otravovat lidi.
S pozdravem Petr