Už nevím kde začít, snad na nic nezapomenu.
Poslední měsic mam problémy s připojením. Internet nejede stabilně na nízké odezvě. Ani v noci. Měl jsem tyto problémy asi před měsícem, pak se záhadně ustálili, potom vypadl asi na 2 hodiny. Volám poskytovateli, co se děje? A on že měnijou anténu na vysílači, že byla dodrbaná.
Od té doby mám ten problém zas. Internet jede někdy 10s, někdy hodinu, a pak naskočí lagy - sleduji to na hlsw odezvu na český server. Naskočí tam od 200 do 2,3 tisíc, a je to prokládáno výpadky, od 2s po třeba minutové. Poskytovatel mi řekl, že sledoval moji stannici (Nanostation locoM5), že prý se sama najednou vytíží na 90% a to je příčinou vysoké odezvy. Slíbil mi, že mi přeinstaluje software, firmware nebo něco prostě v mé stanici. Od té doby nepřijel, furt se omlouvá, vymlouvá, lže. Dnes jsem mu psal jak teda, a on že spustil jakejsi test : cituji :
Je u Vás na nano5 puštěný benvigt test, ten trvá 48 hodin. Je to aby zařízení co je u Vás jelo na 100%, a podle grafů pak vyloučíme závadu.
Tento test nezná ani google, mám podezření, že se mě opět snaží natáhnout o další dny.
Jsem už opravdu bezradnej, nemužu si zahrát, a když chytnu výpadkovou vlnu, jsem rád, že se připojím do mailu.
Stanice Nanostation LocoM5. 5ghz pásmo. Je to wifi ( Když se přihlásím do té krabičky, tak tam vidím vzdálenost 200m, síla signálu 75%(WTF?)).
Netorentuji, nemám viry, už si prostě nevím rady, co na něj mám vytánout. K jinému poskytovateli se připojit nemůžu, přes O2 bych chytal pouze 2mb podle testu u nich na webu, optika tu natažená není, a další wifi poskytovatelé mají vysílače tak nešikovně, že mi je stíní nedaleký hotel.
Kdyby mi někdo dokázal poradit, co můžu na poskytovatele zkusit, nebo mi nějak pomoc, budu rád za každou radu. Problém s připojením od něj mám už delší dobu, ikdyž v menší míře. Co jsem se bavil s pár zasvěcenými lidmi, slyšel jsem, že těch lidí ma moc na to, jakou ma techniku a moc do toho neinvestuje, protože chce z toho mít co největší zisk.
Děkuji, a omluvte mé případné chyby, ale už mám opravdu nervy a chrlím tu jak vzteklej pes.