Problémy s připojením. Já nebo poskytovatel

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Charliezz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problémy s připojením. Já nebo poskytovatel

Příspěvekod Charliezz » 20 bře 2013 14:54

Zdravím

Už nevím kde začít, snad na nic nezapomenu.
Poslední měsic mam problémy s připojením. Internet nejede stabilně na nízké odezvě. Ani v noci. Měl jsem tyto problémy asi před měsícem, pak se záhadně ustálili, potom vypadl asi na 2 hodiny. Volám poskytovateli, co se děje? A on že měnijou anténu na vysílači, že byla dodrbaná.
Od té doby mám ten problém zas. Internet jede někdy 10s, někdy hodinu, a pak naskočí lagy - sleduji to na hlsw odezvu na český server. Naskočí tam od 200 do 2,3 tisíc, a je to prokládáno výpadky, od 2s po třeba minutové. Poskytovatel mi řekl, že sledoval moji stannici (Nanostation locoM5), že prý se sama najednou vytíží na 90% a to je příčinou vysoké odezvy. Slíbil mi, že mi přeinstaluje software, firmware nebo něco prostě v mé stanici. Od té doby nepřijel, furt se omlouvá, vymlouvá, lže. Dnes jsem mu psal jak teda, a on že spustil jakejsi test : cituji :
Je u Vás na nano5 puštěný benvigt test, ten trvá 48 hodin. Je to aby zařízení co je u Vás jelo na 100%, a podle grafů pak vyloučíme závadu.

Tento test nezná ani google, mám podezření, že se mě opět snaží natáhnout o další dny.
Jsem už opravdu bezradnej, nemužu si zahrát, a když chytnu výpadkovou vlnu, jsem rád, že se připojím do mailu.
Stanice Nanostation LocoM5. 5ghz pásmo. Je to wifi ( Když se přihlásím do té krabičky, tak tam vidím vzdálenost 200m, síla signálu 75%(WTF?)).
Netorentuji, nemám viry, už si prostě nevím rady, co na něj mám vytánout. K jinému poskytovateli se připojit nemůžu, přes O2 bych chytal pouze 2mb podle testu u nich na webu, optika tu natažená není, a další wifi poskytovatelé mají vysílače tak nešikovně, že mi je stíní nedaleký hotel.

Kdyby mi někdo dokázal poradit, co můžu na poskytovatele zkusit, nebo mi nějak pomoc, budu rád za každou radu. Problém s připojením od něj mám už delší dobu, ikdyž v menší míře. Co jsem se bavil s pár zasvěcenými lidmi, slyšel jsem, že těch lidí ma moc na to, jakou ma techniku a moc do toho neinvestuje, protože chce z toho mít co největší zisk.

Děkuji, a omluvte mé případné chyby, ale už mám opravdu nervy a chrlím tu jak vzteklej pes.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problémy s připojením. Já nebo poskytovatel

Příspěvekod Pic » 20 bře 2013 16:19

Nejlepší řešení podle mne, je napsat poskytovateli doporučený dopis a v něm zažádat o poskytnutí slevy za opakované výpadky připojení za období jež výpadky stále trvají a to až do zprovoznění připojení dle smlouvy (předpokládám, že nějakou smlouvu máš).
Jen pro zajímavost sem vlož ping na nějakou stránku se sledováním ( -t). Jakou máš rychlost ve smlouvě? Pro jistotu si prověř , zda v Pc nemáš opravdu nějakou havěť a to třeba vložením logu z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce. Návod najdeš v uvedené sekci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 20 bře 2013 16:31

Ty asi nespravis nic, pretoze tvoje moznosti su daleko, daleko mensie nez ma ISP. Problem s wifi je ten, ze to nieje mozne nejak spolahlivo merat.
Meranie pingom, alebo testom priepustnosti sa nezisti pricina. Samozrejme je mozne usudovat na rusenie, ale nieje mozne zistit co to rusi. Pretoze existuju napriklad stanice Rocket_5 (5GHz), ktore nepracuju podla specifikacie wifi, potom existuju dialkove spoje, ktore beznym wifi nieje mozne zistit nijak inak len tak, ze to tvoje wifi blbne.
Bohuzial ani velka vacsina ISP nema potrebnu meraciu techniku pre meranie pasma a rusenia. Oni to totiz meraju rovnako ako ty, tiez pingom, alebo testom priepustnosti.

Charliezz
nováček
Stav:

Příspěvekod Charliezz » 20 bře 2013 16:44

Smlouvu už jsem mu jednou vypověděl. Domluvili jsme se tehdy, že mi to zvýší ze 4mb a 6mb. Kdesi jsem četl, že to při stahování poznám tak, že 6mb je vlastně 6 000kb, a když to vydělím myslím osmi? dostanu rychlost stahování. Podle tohoto mi to opravdu šlo před tím měsícem.
Na ten HiJack se večer podívám, co a jak.

Wordstar : Jakože by to bylo rušené? Když se lognu do té stanice a dám tam Site Survey, vyhodí mi to něco/předpokládám zařízení v okolí/ a vidím, že nějaké zařízení soudě podle názvu od jinačího poskytovatele, je na stejne frekvenci 5,52 i na stejném channelu. Ale tím to asi nebude, je tam potom vícero jiných na stejných kanálech.
Okej, tak či ták dík, zkusím ten program omrknout a počkám, jak dopadne ten test.

guest

Příspěvekod guest » 20 bře 2013 17:01

Ping můžeš sledovat Tímto

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 20 bře 2013 17:29

Rusene to moze byt vcelku dost jednoducho. Ono zase tych vonkajsich kanalov nieje az tak vela, ako vela bezdratovych zariadeni je v sirsom okoli.
Najhorsie sa to sprava vtedy ak je rusenie na susednych kanaloch. Na rovnakom kanali je to mizerne iba vtedy ak na tvoje vysielanie protistanica nereaguje (napriklad preto lebo ma inak otocenu antenu). Ovsem dve rozne siete na rovnakom kanale sa samozrejme ovplyvnuju a to v zavislosti ako casto druha stanica vysiela. Ak vysiela takmer stale, tak pingy budu vacsie.
Nieje jednoduche to zmerat, preto take meranie moze trvat dlho. 48 hodin je taka stredna doba. Najlepsie je to merat cely tyzden, alebo aj mesiac. A to z toho dovodu, ze majitel druhej stanice to moze pouzivat len v nocnych hodinach, alebo len cez vikend, alebo len obcas a tak pod. Nikdy nevies kedy to ten druhy bude pouzivat.
A je to este viac komplikovanejsie ako by sa na prvy pohlad mohlo zdat.

Charliezz
nováček
Stav:

Příspěvekod Charliezz » 20 bře 2013 21:45

Soudě podle toho, že ten internet teď nejede prakticky vůbec, musí být ten "rušitel" ještě větší závyslák jak já.
EDIT : Sledovat měsíc a jet měsíc na takto dodrbaným internetu fakt nemůžu :evil:

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Bře 2013 21:54) ---

ten HiJack log je zde :
viewtopic.php?f=70&t=105480

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 20 bře 2013 22:27

A to jsou jeste fachmani, co kdyz jim to nejde nebo blbne tak tam proste pusti vyssi vykon, takze nakonec nekolikanasobne prekroci povolene hodnoty ve Wattech.....

Spolehlive pak zarusi cele okoli

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 20 bře 2013 23:00

To, ako je to komplikovane s rusenim je mozne naznacit asi takto:
To co ty vidis pomocou site_survey su len pristupove body (AP). To, co nikdy neuvidis pomocou site_survey su klientske stanice ako je aj ta tvoja.
V okoli dosahu tvojej anteny mozu existovat stovky klientskych stanic. Ked len jedna desatina pracuje na rovnakom kanali ako tvoja a dalsia desatina na susednom kanali, tak sa niet co cudovat, ze to takto funguje.
Inak wifi ako technologia nebolo nikdy urcene do vonkajsieho prostredia, to len podaktori pokytovatelia v zaujme co najnizsej ceny zvoli prave wifi.
Ak by si bol pripojeny WiMaxom, nemal by si taketo problemy. Tam je totiz mozne garantovat dobu odozvy, rovnako ako sirku prenosoveho pasma.

unnamedic
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod unnamedic » 21 bře 2013 06:11

Já jsem měl také velíke problémy ze svým poskytovatelem internetu. 2X stačilo pohrozit žalobou o porušení smlouvy o poskytování internetu a najednou mi seděli 2 technici 6 hodin u compu a čarovali a od té doby mám jen občasný výpadek, který stojí za mávnutí rukou. Tak to můžeš zkusit taky.
Základní Deska: GIGABYTE GA​-990FXA​-UD3 Revize 1.0
Ram: Kingsto​n Value 4GB DDR3 1333 - 2x
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Editio​n
Grafická Karta: Asus EAH 5770 Cu core 1024 GDDR5,128 Ram
Pevný Disk: Seagate Barracuda 7200.12 - 500GB
Zdroj: Fortron Black Power 550W

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Poskytovatel internetu Pe3ny
    od Dakim21 » 22 led 2025 19:19 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    12949
    od pikaso.andreas Zobrazit poslední příspěvek
    23 led 2025 10:42
  • Problémy s prehliadačom
    od andrej71 » 26 bře 2025 22:07 » v Problémy s hardwarem
    0
    1917
    od andrej71 Zobrazit poslední příspěvek
    26 bře 2025 22:07
  • Problémy s hw a sw lenovo
    od helpmeboys » 12 zář 2024 10:15 » v Problémy s hardwarem
    6
    2971
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 10:53
  • Občasné problémy s PC
    od Qinter » 28 črc 2024 11:09 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    6349
    od Qinter Zobrazit poslední příspěvek
    28 črc 2024 12:26
  • nVidia blackwell 5000 series problémy
    od walderan » 25 úno 2025 11:41 » v Problémy s hardwarem
    0
    1880
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    25 úno 2025 11:41

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”