Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu

Příspěvekod Václav Polák » 21 dub 2021 18:07

Zdravím,
mám problém na novém PC. Ve správci úloh se mi u jednotlivých aplikací nezobrazuje "spotřeba" internetu (viz screen). Internet jinak normálně funguje. Je mi také divné, že se připojení zobrazuje pod názvem "Síť" (viz screen 2). Na starém PC to byl název naší síťě (Vodafone-E...). Základovka B550 Tomahawk má dva Ethernet porty, 1G a 2,5G. Oba se chovají stejně. Windows je čerstvě instalovaný (zatím neaktivovaný).
Nevíte někdo co s tím?
Díky!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu

Příspěvekod ITCrowd » 21 dub 2021 18:28

Název si můžeš změnit jak chceš.
"Spotřeba" internetu se nezobrazuje nikdy. Pouze zatížení sítě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu

Příspěvekod Václav Polák » 21 dub 2021 19:19

Omlouvám se, nevěděl jsem, jak to nazvat.
Teď jsem zjistil, že když deaktivuji službu "cFosSpeed", která je ve vlastnostech adaptéru, tak se tento problém spraví. Jediné co se změnilo, že i při plném vytížení mé sítě (150 Mb/s) je ve správci úloh celkové vytížení pouhých 15%...
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu

Příspěvekod Václav Polák » 22 dub 2021 08:17

Je to v pořádku?
Díky!
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu

Příspěvekod ITCrowd » 22 dub 2021 09:02

Pokud máš gigabit LAN (což předpokládám), pak těch 150Mbps je skutečně 15% toho gigabitu. Takže ano, tohle je v pořádku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu

Příspěvekod Václav Polák » 22 dub 2021 10:56

Mám Vodafone 150/10 internet.Na desce se to chová stejně při zapojení do 1 Gb portu i 2,5 Gb portu.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 34 vteřinách:
Tak teď se zdá, že to jde v pořádku.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu

Příspěvekod ITCrowd » 22 dub 2021 11:04

Interní síť ti jede na gigabitu. A je jedno, který port, protože router umí jen gigabit.
Ty měříš rychlost internetu - to je 150 Mbps.
Wokna měří aktuální zatížení sítě a počítají % z toho gigabitu.
15% z gigabitu je 150Mbps.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Správce úloh - u aplikací se nezobrazuje "spotřeba" internetu  Vyřešeno

Příspěvekod Václav Polák » 22 dub 2021 11:39

Ok, už to chápu. Díky za vysvětlení!
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pád prohlížečů a aplikací
    od showpayne » 17 čer 2021 01:15 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    371
    od petr22
    17 čer 2021 18:13
  • Pomoc s rozmnožováním aplikací a her
    od Mladkov204 » 16 zář 2021 15:18 » v Hry
    1
    289
    od ITCrowd
    16 zář 2021 15:28
  • Častý crash aplikací
    od bindex » 05 úno 2021 16:13 » v Windows 10, 8, 7..
    10
    2594
    od bindex
    14 úno 2021 18:39
  • NAS se nezobrazuje v síti
    od bukhukpuk » 12 pro 2021 19:29 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    244
    od CyberCodeDroid
    13 pro 2021 07:48
  • Po aktualizaci se nezobrazuje DVD mechanika
    od Pavel Salák » 17 pro 2021 20:16 » v Problémy s hardwarem
    7
    279
    od Pavel Salák
    19 pro 2021 09:27

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů