Databáze Access a změna fontu objektu při procházení

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

petusek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Databáze Access a změna fontu objektu při procházení

Příspěvekod petusek » 10 říj 2009 11:59

Ahoj všem!

Mám databázi v MS Access (XP), do níž ukládám grafémy (znaky, symboly, písmena) různých světových a historických abeced. Problém je, že zatím neexistuje font standardu Unicode, který by pojal všechna tato písma, proto je třeba jednotlivé znaky ukládat také s informací o použitém fontu. Například fénické znaky se zobrazují pouze s využitím fontu MPH 2B Damase, zatímco starší futhork s použitím fontu FreeMono. Mám na základě oné databáze vytvořenou sestavu, aby se mi data snadno editovala, mám zde jako objekt text, který zobrazuje konkrétní znak dané abecedy, jakož i objekt text, do něhož si ukládám informaci o fontu. Potřebuji ale, aby se mi font objektu, v němž zobrazuji konkrétní znaky, při procházení databáze sám měnil podle toho, jaký font jsem mu přiřadil. Mám totiž například prvních 22 znaků z abecedy fénické, ale další jsou pak ze staršího futhorku, jenže když přejdu na futhork, font se nezmění a znaky se nezobrazí. Zkoušel jsem leccos, ale nevím jak na to, jak dynamicky měnit formát objektů na základě informací uložených v samotných jednotlivých záznamech. Umím jen tolik, že se formát změní při kliknutí nebo opuštění pole apod., ale jaký EVENT použít na zachycování události přechodu mezi záznamy? Díky moc za jakoukoliv radu!

P.

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • FB - změna hesla
    od Hirogen » 21 čer 2024 15:16 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    4389
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    21 čer 2024 17:41
  • Změna poskytovatele internetového připojení
    od Fargotroniac » 09 říj 2024 08:15 » v Sítě - hardware
    17
    7228
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    12 říj 2024 18:59
  • Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
    od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    4
    9157
    od jkmaxfli Zobrazit poslední příspěvek
    31 bře 2025 19:19

Zpět na “Kancelářské balíky”