Ahoj, mám nový notebook (no, už dva roky :)) a snažím se rozdělit disk kvůli kompletnímu naformátování disku a z nějakého důvodu mi to nejde.
Notebook je hrozně zasekaný, tak jsem si chtěl kompletně přeinstalovat windows a formátovat harddisk. Formátovat harddisk ovšem logicky nejde, když je na nich spuštěno Windows - chtěl jsem si disk rozdělit - vyčlenit extra 50 GB pro "dočasné windows" - kdy bych první část disku naformátoval, nainstaloval windows na pevno a poté bych naformátoval i druhou část disku s dočasnými windows. Tento postup mi vždy fungoval, nicméně na tomto notebooku mi nejde.
Používám Easeus Partition Master. Nejdříve jsem provedl Resize/Move Partition, čím se mi vytvořilo "Unallocated 50 GB". Když z toho chci ovšem vytvořit disk, vyhodí mi to hlášku "Please convert an existed primary partition to logical partition and try again." Viz obrázek.
http://chudst.cz/disk.png
Vytvořit logický disk mi ovšem nejde, protože se jedná o disk, který je bootovací. Nenapadá prosím někoho, co teď? Pomohl by mi jiný program?
Ještě jsem se díval klasicky do Správy disků: tam mi jde kliknout na "Vytvořit jednoduchý oddíl" (u zmíněných 50 GB), ale potom mi to vyhodí warning:
http://chudst.cz/disk2.png
Rozdělení disku ve W8
-
- Pohlaví:
Re: Rozdělení disku ve W8
Je to jednoduché - více než 4 primární partition nelze.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5049
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 8
- 3330
-
od sabrik
06 pro 2024 15:35
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3237
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1997
-
od Jirka88