Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

...

Moderátor: Mods_senior

Hanisss
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

Příspěvekod Hanisss » 22 zář 2019 18:54

Ahoj, mám už starší ntb (lenovo y500), kupoval jsem jej už dávno s win 8, zdarma byla možnost upgrade na 10, to proběhlo, už taky dávno a vše OK, pak nastala doba divných duplikací síťových připojení - byly tam desítky. Taky se to tu řešilo, doporučili jste mi čistou přeinstalaci win. Na minulé vánoce jsem si koupil SSD, vyměnil a udělal čitou instalaci win 10. Nejdřív se zdálo, že v pořádku, ale poslední dobou mi padají někdy aplikace s tím, že je problém s pamětí, zdálo se, že je problém s directX, nebo některé píšou, že nelze provést operaci written. Aktualizoval jsem tedy geforce drivery, doplnil do ovladačů i card reader driver (ten mi win nenainstaloval sám, ale já to úplně nepotřeboval, delší dobu jej zas tolik nepoužívám, na nějaký film bez problému). No a nyní, když mě začlo toto štvát, zkoušel jsem experimentovat, zkoušel jsem stáhnout starší directX a hledal, tím jsem si však ještě nainstaloval chromium a možná jiné nesmysly, které jsem zase odstraňoval... co se týče virů atd, by to mělo být asi ok... snad, ale nevím teď jestli mám něco s HW, už starší - dosluhují nebo nějaký SW problém...

Po spadnutí mi občas nenajel ovladač grafiky - proto pořád nevím zda jde o RAM nebo grafárnu, nebo to se s tím prostě jen svezlo.

Prosím tedy o radu, zda a čím se dá zjistit co s tím.

Našel jsem si i vlákno se stejným problémem, ale asi z jiného důvodu, zkusil jsem zrušit stránkovací paměť (RAM mám 8GB), nepomohlo. Není ta paměť špatná?

Děkuji.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17147
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

Příspěvekod ITCrowd » 22 zář 2019 19:21

Otestuj paměť memtestem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Hanisss
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

Příspěvekod Hanisss » 22 zář 2019 23:30

Díky, no, nejdřív se to spustilo samo, skoro tři hodiny spoustu testů - žádný error. Mám tam něco nastavit nebo zkusíme něco jiného?

Připojil bych log, ale nelze, nevím jaké tu teď máte pravidla pro přílohy, nelze ani zkopírovat text - dlouhý.

Díky.

Hanisss
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

Příspěvekod Hanisss » 23 zář 2019 22:05

Zdravím, prosím co bych mohl ještě udělat, abych zjistil v čem to vězí... díky.

Azmir
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1319
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

Příspěvekod Azmir » 23 zář 2019 22:10

Zadej přesně to číslo, co ti to píše do googlu a hned pravděpodobně najdeš řešení nebo ho dej sem a my to vygooglíme za tebe. Bude tam asi něco jako nelze provést operaci 0x123456789. To číslo většinou značí druh problému a z toho se dá i odvodit lépe řešení.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, 2x8 GB 3600 MHz@1.35V - CL16/1T Crucial Ballistix, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Trust GXT Cada mechanical

Hanisss
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

Příspěvekod Hanisss » 23 zář 2019 22:42

Ahaaa, díky, zkusím se na to podívat až to skočí. Jinak musím říct, že celkově to jede lépe když obnovím stránkovací soubor. Tak navzdory úspěšnému MemTestu, s tím asi fakt něco bude... nebo nevím. Zkusím, dám vědět. Díky.

Jako ono nejde jen o tu hlášku, co píšu, to není vždy tady toto, někdy něco prostě občas spadne,tu hlášku jsem tu napsal jen proto, že podle toho to můžeme identifikovat nebo vy ať víte, čeho se chytnout :-)

Dodatečně přidáno po 8 hodinách 29 vteřinách:
Noooo, teď mi to nevyskočilo, někdy totiž nespadne přímo ta aplikace, ale začne to haprovat a spadne třeba ten driver na grafiku. Nešlo mi to povypínat před restartem, tak že to shodím přes správce úloh - ten mi nenajel normálně, ale přímo mi řekl, že mám nedostatek paměti, ať něco vypnu, s výběrem - neměl jsem tu nic náročného, prohlížeč, přehrávač s rozkoukaným seriálem, jednoduchou aplikaci. Jako za mě 8GB za celou dobu, co ho mám - bez problému, dneska se stále prodávají i děla s 8GB... má tedy smysl zjišťovat příčinu... respektive může být příčina v něčem jiném? KDyž údajně ten memtest co jsem projel se jevil jako asi dobrý...? Jako paměti dneska taky nestojí moc :-)

Hanisss
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

Příspěvekod Hanisss » 25 zář 2019 00:45

Takže co jsem zjistil - chyby jsou asi tyto, ne vždy všechny nebo někdy nevím nic, třeba i jiné...
0xc0000005
0x80070057
0x8007000e
D3D error was 8007000e
D3D error was 887a0005


jako píše se hlavně o OS a o jeho aktualizaci, s tím problém nemám. Aktualizoval jsem všechny ovladače skrze driver easy, ovladač grafiky jsem odinstaloval a nainstaloval znovu - někde psali, že nějaká verze měla problémy. I když to bylo z jara minulého roku, ale zkusil jsem... stále nic.. jeden z nich může právě souviset s grafikou, chyba d3d, jak jsem psal, jestli ten directx...takže je tu možnost, že odchází grafárna, ale zase na druhou stranu, ale někde píšou, že to může být důsledek paměti, navíc při spadnutí mi to píše toto:

8140 MB physical memory [952 MB free].
13140 MB paging file [0 MB free].

To mě řekněte, že si vezme tolik z paměti, při spadnutí mi tedy padají různé věci, jak jsem psal občas ovladač gafiky, občas adblock addon v prohlížeči, cokoliv, možná i něco co se nehlásí, takže jakoby fakt neměl dost paměti, což je zároveň nesmysl... takže buď windows nebo malware nebo paměť ? (chcete log z memtestu? kam ho mám dát?)

Nechce se mi moc dělat čistou instalaci windows, vždyť jsem to dělal na nový rok, což je "chvilka" :-)

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2707
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written

Příspěvekod Turion » 25 zář 2019 10:20

Udělej čistou instalaci a bude to daleko rychlejší, než hledat skutečnou příčinu. Hlavně tam neinstaluj věci jako driver easy a další automatické pomůcky invalidních uživatelů OS nebo další antivirus. Ovladače si stáhni a nainstaluj ručně. Nejdřív si zazálohuj o co nechceš přijít a pak vytvoř instalačku W10 a instaluj na GPT disk s odstraněním všech starých oddílů na disku. Nebo tak nějak:).


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vycisteni CPU a heatsinku od pasty - jak a cim provest?
    od ivonavra » 18 zář 2019 18:39 » v Taktování a další úpravy PC
    1
    364
    od petr22
    18 zář 2019 18:40
  • Jak blokovat MAC Adresu v routeru
    od libka » 29 lis 2018 22:52 » v Sítě - hardware
    9
    1983
    od ITCrowd
    03 pro 2018 17:45
  • Paměti z Aliexpressu?
    od fantom004 » 19 kvě 2019 16:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    1413
    od Baader
    30 kvě 2019 19:56
  • Operační paměti
    od Makki » 26 pro 2018 23:10 » v Vše ostatní (hw)
    45
    2311
    od Pic
    31 pro 2018 14:56
  • paměti RAM
    od masterduke81 » 14 úno 2019 11:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    348
    od xbs
    14 úno 2019 12:02

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů