- jasně že SSD je dražší, než DVD mechanika a ventilátor, ale jedna sestava je taky o skoro 1000,- levnější, než druhá - chce to dávat dohromady celou souvislost .
- výprodejové ? a co ? ....veškeré komponenty v té sestavě jdou koupit úplně v pohodě, nevím, kam se koukáš :)
- ohledně marže obchodníka to může být zákazníkovi jedno, konečná cena je konečná cen ne ?
- ohledně popsané záruky - to je fakt nevím proč jsi to teď sem napsal, jakou to má souvislost s touto diskuzí
Rada s výběrem pc (hotový) mám favority
Re: Rada s výběrem pc (hotový) mám favority
Skoro o 1000 dražší ale taky výkonově jinde....
Intel i5 4690K, Asus Maximus Ranger, Asus HD7970 Matrix, Kingston HyperX 8GB, Seasonic S12II-620, Seagate Desktop SSHD 1TB, Samsung Evo 850 250GB, Zalman Z9 plus.
výkonově jinde?,.....jak kde,... když , tak mi napiš, v jaké hře to poznám na FPS, napádá mě asi jen WOT
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
K FX-8320 je vyloženě nutnost dokoupení chladiče na CPU, tím se cenový rozdíl smrskává na nějakých 300Kč, což je v 25K už skoro zanedbatelná částka (takže si to dej dodromady do celé souvislosti
). A bavíme se o celkovém výkonu, najdou se aplikace kde FX-8320 povede nad i5, ale vzhledem k běžnému užívání PC je i5 více než dostatečná a mnohem lepší je na běžnou práci a hry kombinace i5 + GTX970 + SSD, než FX-8320 + GTX970. A ohledně těch komponent, je hezké, že se ještě prodávají, ale to ještě nevylučuje, že to nejsou výběhové komponenty, nebo si snad myslíš že když se ještě prodává Škoda Roomster, tak je to novinka? EVGA karty jsou kvalitní, akorát že u nás nejsou až tak profláknuté a délka záruky nemá žádnou souvislost s kvalitou samotné karty...
Jinak by mne zajímalo v čem je Z3 tak výrazně lepší než K350, nebo co ta Gaming deska nabízí tak významně lepšího, co by bylo rozhodující pro normálního uživatele PC.
EDIT: Možná bys mohl vědět, že PC není jen o FPS, PC je univerzální stroj, pokud bych chtěl jen hry, tak si koupím konzoli za 10K...

Jinak by mne zajímalo v čem je Z3 tak výrazně lepší než K350, nebo co ta Gaming deska nabízí tak významně lepšího, co by bylo rozhodující pro normálního uživatele PC.
EDIT: Možná bys mohl vědět, že PC není jen o FPS, PC je univerzální stroj, pokud bych chtěl jen hry, tak si koupím konzoli za 10K...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Za 14 dní vylétla cena i5-4460 o 500,- nahoru? V ČNB se asi úplně zbláznili, nás chtějí sedřít z kůže
Každopádně ty sestavy nejsou úplně marné. Pokud ovšem není tazatelka vyložený pařan, co stráví noc u PC hraním multiplayerů, tak bych volil decentnější, tichou sestavu s i3 nebo i5, nějakou GTX760 nebo R9 280 a k tomu SSD.
Proč SSD? Protože u hlavně na něm pozná běžný uživatel rozdíl mezi svým 5 let starým PC a novým kouskem.
Takže bych si nakonfiguroval něco vlastního, CZC ať to vyskládá a kamarád Ti to PC za pivo někdy po večeru zkoukne, zda je tam vše OK.
Záruku 3 roky bych u grafik považoval za nutnost. Pokud budu kartu za 2 roky prodávat, co prodám rychleji? Krásnou Evga se zárukou na vyzkoušení nebo MSI či GB s ještě roční zárukou?? Asi tolik k filosofii záruky.

Každopádně ty sestavy nejsou úplně marné. Pokud ovšem není tazatelka vyložený pařan, co stráví noc u PC hraním multiplayerů, tak bych volil decentnější, tichou sestavu s i3 nebo i5, nějakou GTX760 nebo R9 280 a k tomu SSD.
Proč SSD? Protože u hlavně na něm pozná běžný uživatel rozdíl mezi svým 5 let starým PC a novým kouskem.
Takže bych si nakonfiguroval něco vlastního, CZC ať to vyskládá a kamarád Ti to PC za pivo někdy po večeru zkoukne, zda je tam vše OK.
Záruku 3 roky bych u grafik považoval za nutnost. Pokud budu kartu za 2 roky prodávat, co prodám rychleji? Krásnou Evga se zárukou na vyzkoušení nebo MSI či GB s ještě roční zárukou?? Asi tolik k filosofii záruky.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- jasně chladič za 700,- ( FERA 2 ) jasně, ale k Intelu přidat lepší chladič taky není k zahození :)
- při normální práci na PC si nemyslím, že je pozorovatelný rozdíl mezi 8AMD a Intel I5, ikdyž uznávám, že je I5 lepší procesor, jen nemohu s klidem napsat, že pokud někdo přidá na I5, tak to určitě pozná. Dražší PC si kupují lidi převážně na hry, takže FPS ve hrách je asi nejdůležitější při výběru u většiny kupujících. Na běžnou práci stačí PC třeba za těch 10000,-. Kvůli FPS bych si konzoli určitě nekoupil, tam to určitě žádná sláva není :)
- tam někdo uvedl, že jsou to výprodejové komponenty, což není nic, ale kromně procesoru ( ten je letitý, ale pořád se za tu cenu může hodit), nevidím jinde něco, co by se dalo označit jako "letité"
-u grafik EVGA nepochybuji o jejich kvalitě, ale prostě jen 2 roky záruky jsou prostě jen 2 roky a odejít může kdykoliv každý model jakéhokoliv výrobce
- skříň Z3 je daleko lépe provětratelná a má i regulaci otáček ( 2 ventilátory 2 rychlosti ), obě skříně znám dokonale
- pokud chce někdo sestavu na přání, tak prodejce hotových sestav jistě rád sestaví i sestavu na zakázku ne
- při normální práci na PC si nemyslím, že je pozorovatelný rozdíl mezi 8AMD a Intel I5, ikdyž uznávám, že je I5 lepší procesor, jen nemohu s klidem napsat, že pokud někdo přidá na I5, tak to určitě pozná. Dražší PC si kupují lidi převážně na hry, takže FPS ve hrách je asi nejdůležitější při výběru u většiny kupujících. Na běžnou práci stačí PC třeba za těch 10000,-. Kvůli FPS bych si konzoli určitě nekoupil, tam to určitě žádná sláva není :)
- tam někdo uvedl, že jsou to výprodejové komponenty, což není nic, ale kromně procesoru ( ten je letitý, ale pořád se za tu cenu může hodit), nevidím jinde něco, co by se dalo označit jako "letité"
-u grafik EVGA nepochybuji o jejich kvalitě, ale prostě jen 2 roky záruky jsou prostě jen 2 roky a odejít může kdykoliv každý model jakéhokoliv výrobce
- skříň Z3 je daleko lépe provětratelná a má i regulaci otáček ( 2 ventilátory 2 rychlosti ), obě skříně znám dokonale
- pokud chce někdo sestavu na přání, tak prodejce hotových sestav jistě rád sestaví i sestavu na zakázku ne
Naposledy upravil(a) petrf dne 15 led 2015 21:31, celkem upraveno 1 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Hlavní rozdíl u těch procesorů je, že u AM3+ jsi s tímto procesorem na limitu (když nepočítám ty přímotopy), kdežto 1150 má potenciál i do budoucna - nehledě na počty Xeon nebo i7 procesorů, které se dnes prodávají a jednou na těch bazarech taky budou za pusu.
Jiný zádrhel v nich asi nenajdeme.
Jiný zádrhel v nich asi nenajdeme.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
to je pravda, ale málokdo asi upgraduje inte I5 do doby konce výroby platformy :)
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Když to chceš takhle.
Rozdíl je v tom, že u i5 není k zahození, ale u FX-8320 je to nutnost, na i5 ti stačí i BOX a ten CPU bude normálně fungovat a dokonce ti to ani neurve uši...
Proč si asi myslíš že jsem tam psal " i5 + GTX970 + SSD, než FX-8320 + GTX970" to SSD u té i5 není jen tak pro srandu a dělá hodně velký rozdíl... A rozdíl mezi PC a konzolí je právě v tom, že na PC máš větší výkon, lepší detaily atd, ale musíš se o to starat, na konzoli ti to jede blbě, ale po celou životnost konzole furt stejně, ale bylo to prostě jen přirovnání...
CPU je letité, chipset té desky je letitý (mimo jiné nepodporuje PCIe 3.0...) a promiň CPU a MB jsou docela zásadní části PC...
-
Takže z3 si tam může klidně dát, momentálně je dokonce levnější http://www.czc.cz/zalman-z3/133909/produkt (ceny teď lítají hrozně...).
Jde o to, že i po té, co 1150 skončí, tak s tím, kolik se těch CPU momentálně prodává, tak v bazaru bude dostatečná nabídka i po několika letech, navíc, do 1150 ještě vyjdou novější CPU, kdežto AM3+ je prakticky mrtvá a FX-8320 je už dnes minimálně morálně zastaralý CPU...
- jasně chladič za 700,- ( FERA 2 ) jasně, ale k Intelu přidat lepší chladič taky není k zahození :)
Rozdíl je v tom, že u i5 není k zahození, ale u FX-8320 je to nutnost, na i5 ti stačí i BOX a ten CPU bude normálně fungovat a dokonce ti to ani neurve uši...
Proč si asi myslíš že jsem tam psal " i5 + GTX970 + SSD, než FX-8320 + GTX970" to SSD u té i5 není jen tak pro srandu a dělá hodně velký rozdíl... A rozdíl mezi PC a konzolí je právě v tom, že na PC máš větší výkon, lepší detaily atd, ale musíš se o to starat, na konzoli ti to jede blbě, ale po celou životnost konzole furt stejně, ale bylo to prostě jen přirovnání...
CPU je letité, chipset té desky je letitý (mimo jiné nepodporuje PCIe 3.0...) a promiň CPU a MB jsou docela zásadní části PC...
-
skříň Z3 je daleko lépe provětratelná a má i regulaci otáček ( 2 ventilátory 2 rychlosti ), obě skříně znám dokonale
Takže z3 si tam může klidně dát, momentálně je dokonce levnější http://www.czc.cz/zalman-z3/133909/produkt (ceny teď lítají hrozně...).
to je pravda, ale ne každý upgraduje inte I5 do doby výroby platformy :)
Jde o to, že i po té, co 1150 skončí, tak s tím, kolik se těch CPU momentálně prodává, tak v bazaru bude dostatečná nabídka i po několika letech, navíc, do 1150 ještě vyjdou novější CPU, kdežto AM3+ je prakticky mrtvá a FX-8320 je už dnes minimálně morálně zastaralý CPU...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- otázka - po pár měsících provozu v prašném prostředí bude intel box chladič pořád stejně dobře chladit?
- letité nemusí znamenat vyloženě špatné, podpora PCIe 3.0 není nyní ani v nejbližší budoucnosti vůbec relevantní argument. Platforma své hlavně cenové výhody to taky má pro ty, kdo nebudou upgradovat a chtěj mít třeba možnost taktovat CPU.
- nevím co vyjde za procesory do 1150, ale zatím ani I7 není až tak výkonově jinde, že by mě to až tak pomohlo za pár let spasit výkon, když už I5 nebude stíhat.
- letité nemusí znamenat vyloženě špatné, podpora PCIe 3.0 není nyní ani v nejbližší budoucnosti vůbec relevantní argument. Platforma své hlavně cenové výhody to taky má pro ty, kdo nebudou upgradovat a chtěj mít třeba možnost taktovat CPU.
- nevím co vyjde za procesory do 1150, ale zatím ani I7 není až tak výkonově jinde, že by mě to až tak pomohlo za pár let spasit výkon, když už I5 nebude stíhat.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Sám má i5 s Intel BOXem, tak vím, co ten chladič umí, a opravdu není potřeba co týden čistit (PC čistím tak jednou za půl roku a nějakou extra zvýšenou hlučnost nepozoruji a furt je to tiší než AMD BOX v základu). AMD nabízí taktování, ale to není věc, kterou by využil někdo, kdo si kupuje hotové PC, navíc ani po OC ta FX-8320 němá nějaký dechberoucí výkon a spotřeba letí do nebes. PCIe 3,0 dnes není vyloženě potřeba, ale částečně to vyvrací tvé " deska ( integrované periferie)". A ve hrách je i5 a i7 nastejno, ale oba jsou na tom lépe než FX-8320 a i7 má víc výkonu než i5, ale musí ho aplikace umět využít. A do 1150 se chystá Broadwell. Ty prostě vytahuješ argumenty, které se ti hodí a nedíváš se na to globálně. Existují případy kdy je AMD lepší volba, ale není to herní PC za 25K.

Hodící argumenty máme oba:-).......abych to shrnul, nejsem nějaký zastánce nebo fanda AMD, ale musel jsem vstoupit do diskuze, když jsem viděl, jak automaticky odpovídáte na dotaz na hotovou sestavu v tom shopu. Rovnou to pohánět vše jine, než z CZC a za každou cenu hledat argumenty, proč je to na czc lepší a že všechny skládane sestavy jsou na prd a nevyplatí se.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1926
-
od Ondrejjj
Zobrazit poslední příspěvek
11 pro 2024 11:01
-
- 3
- 3167
-
od PavelKilleR
13 čer 2025 15:10
-
- 3
- 3552
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2269
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2975
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”