mám v plánu vyměnit svůj notebook za stolní PC. Tak nějak jsem dal dohromady co bych chtěl a nechtěl a dal dohromady tento seznam:
http://www.czc.cz/a5kdtrubhoglb9i8u8lms344b6/seznam
Počítač nebude sloužit ke hraní her (když už ho budu mít tak si možná něco málu zahraju, ale dávám tomu tak měsíc

Ze seznamu nejspíš vyměním zdroj za nový polopasivní Corsair RM550x, RAMky budou 16GB, kapacita disků bude nastavena taky trochu jinak

1) Nejsem si jistý výběrem procesoru, zda i5 6500/6600 nebo připlatit za i7 6700. Lightroom ten výkon využije při exportu fotek a bude to tedy trochu rychlejší, ale není nezbytný. Kolega má NB s i7 ivy bridge, který je podle benchmarků??? o něco horší než současná desktopová i5 a říká že ho procesor nelimituje, ale jde mi o rezervu do budoucna, tak tři roky nechci na počítač sáhnout a výměna za maximálně o generaci novější procesor nepřipadá moc v úvahu. Uvažoval jsem i Xeonu, ale starší generaci jsem zavrhnul rovnou. Taktovat také nechci, potřebuji maximální stabilitu. Zase ale nemám neomezený rozpočet

2) Spíš technický, Skylake podporuje 2133 MHz, deska na čipsetu H170 taky, bude použití 2400MHz fungovat (předpokládám že jo) a co to udělá?
Děkuji všem co se pozastaví, poradí nebo přidají nějaký návrh