ilovehonor píše:ale psal jsem, že na stream, takt atp pc nechci. A na 1080
1080p pořád neříká nic o FPS... high refresh rate - 240FPS minima, bude chtít něco jiného než 60FPS avg. Nicméně předpokládám tu druhou možnost. Tedy 60FPS avg/minima.
Všiml jsem si toho pozdě. V tom případě tady kolegové docela rozumně navrhují tu i5-8400, jako alternativa z AMD dílny pak Ryzen 2600,ale to oproti intelu vyjde dráž, a po OC pravděpodobně tu i5 o trošku předežene. Ale pak už by zas bylo v těch cenách lepší vzít 8600k která po přetaktu toho ryzena totálně setře.
jinak co se týká grafiky, pokud si po celé dva následující roky vystačíte s 1920x1080, tak GTX1060 6G nebo RX580 8G bude rozumnou kartou za rozumnou cenu. Osobně bych preferoval spíše GTX kvůli lepším provozním podmínkám. Opět, jak jsem tu psal výše, bych volil nejlevnější provedení té karty. Tady je navíc výhoda že s TDP120W už to není žádné topítko a moc velké rozdíly mezi těmi chladiči nejsou a výkon všech těch karet bude stejný - ano liší se případným OC z fabriky, ale vlastním OC nebude se dostanete za jakkoli velký factory OC bez problémů, ale ono to nebude ani třeba, karta bude mít buď dost výkonu a OC nebude nutné, stejně tak to může mít nedostatek výkonu a pak se tím OC člověk stejně nikam neposune.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 43 vteřinách:behavioralista píše:No dobře,ale tady ty zadeklované cosi co hučí jak startující letadlo si nikdo dobrovolně nekoupí.
Kupuje si to spousta lidí. Ono to totiž zdaleka není tak hlučné, navíc v té ceně tam člověk může dát klidně aftermarket chlazení, které překoná i ty drahé nereferenční jak co do výkonu tak hlučnosti.