Herní PC a rada ohledně procesoru

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

radimvrah
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Herní PC a rada ohledně procesoru

Příspěvekod radimvrah » 04 zář 2014 03:20

Zdravím

Chtěl bych si sestavit herní PC do 19 000 (max 20 tis.)
Jedná se mi pouze o komplet bednu bez operačního systému.
Nějakou sestavu jsem si už sám sestavil, jen nevím, zda jsem vybíral správně a i přesto bych chtěl rady od někoho zkušenějšího.... :)
Nejvíc si lámu hlavu, zda PC sestavit na platformě INTEL či AMD.... Pokud Intel, tak samozřejmě i5 a pokud AMD, tak vůbec nevím kterou řadu.
Od PC bych si představoval, že bude především na hry, na internet, filmy, ale prostě z 98% na hry. Chci abych na PC rozjel novější hry na co nejlepším rozlišení a vím, že za tuto cenu se už dá sehnat slušné herní "dělo". Hraju a chci hrát hry typu Far cry, Mafia, GTA, Watch Dogs, Assasin, Wolfeinstein, COD, Battlefield a podobně....
Moje sestava, co jsem si sestavil, tak byla sestavena na i5 s paticí 1155. Snad jsem napsal vše :) popřípadě nějaké nejasnosti nebo něco dopíši a pokud to půjde, vložím odkaz i s komponenty, co jsem si vybral prozatím já...
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 0R011GSH01 (je to lehce přes 20tis, ale díky známému to bude kolem 19 tis.)

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2014 03:23) ---

Poprosil bych tedy rady, zda brát Intel či AMD (klady a zápory obou), zatím jsem si všiml největších nedostatků od intelu, že jsou oproti AMD o dost, opravdu o dost dražší. A při porovnání s AMD za stejnou cenu ty AMD papírově vedou, ale nevím jak a co ve skutečnosti....
Popřípadě snesu kritéria ohledně mé sestavy, co jsem si "sestavil"....

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Herní PC a rada ohledně procesoru

Příspěvekod d1amond » 04 zář 2014 08:30

Vítej na PC-HELP

Kde začít... no, zkrátka všechno špatně.
AMD má sice v této cenové kategorii nějaké přímotopy, ale zavřeš si tím cenu k budoucímu upgrade CPU. Nic výš totiž u AMD nemá cenu. Naopak u Intel máš celou škálu i7 nebo Xeonů.

Takže nějak takto
http://www.czc.cz/3trfjftgdgjsebg7v4d359sehf/seznam

A kdyby se Ti chtělo trochu připlatit, vzal bych tuto skříň
http://www.czc.cz/corsair-carbide-serie ... 36/produkt
Bude to v ní pěkně vypadat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

radimvrah
nováček
Stav:

Příspěvekod radimvrah » 04 zář 2014 11:42

Jasan díky moc :) tu od Corsairu jsem si už "tenkrát" našel, ale úplně jsem na ní zapomněl a díky tobě jsem si jí znovu "oživil" v paměti :D takže budu brát asi corsairku :)
Jen bych se ještě chtěl zeptat ty RAMky co jsem si byral já a co jsi mi doporučil ty, tak jaký v nich je zásadní rozdíl? :)
A ještě ten Intel.... Já jsem četl a slyšel, že je lepší brát Intel s paticí 1155 a ne s paticí 1150.... Navíc i ten co jsem si vybral má vyšší rychlost, než co jsi mi vybral ty. Mohl by jsi mi napsat, proč jsi vybíral zrovna tento? (Zda to bylo kvůli mé stanovené ceně, nebo kvůli zkušenostem a pod...) :)
A co se ještě týče HDD, tak ten od WD je dobrej nebo ne? Já jsem na ně slyšel poslední dobou samou chválu, ale to se jen ptám.... :)
Každopádně děkuji moc za návrh PC sestavy, moc se mi to líbí :)
Procesor jsem vybral podle toho, co je třeba za výkon. Pokud si chceš připlatit za jednotky procenta výkonu navíc, prosím, vem klidně vyšší řadu - ale rozdíl nikde nepoznáš.
WD Green je nízkootáčkový = pomalý disk, vhodný jako datové úložiště (a i tam jsou dne lepší disky), nikoliv jako systémový.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 04 zář 2014 11:57

Patice 1155 se pouzivala pred 1150, cca 2 roky dozadu. Vsechny novejsi procesory pocinaje Haswellem (tedy i za stejnou cenu vykonnejsi) jsou pouze do patice 1150.

radimvrah
nováček
Stav:

Příspěvekod radimvrah » 04 zář 2014 12:19

Ahaaaa :) děkuji za upřesnění :) já měl za to, že patice 1155 jsou novější, ale ono je tomu naopak :) děkuji :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2014 22:16) ---

Prosil bych ještě o radu, zda mám brát ten procesor jakejkoliv od AMD, nebo jakejkoliv od Intelu.... Protože ty Intely jsou fakt o 50% dražší jak AMD, tak v čem je háček, proč jsou tak drahé, díky :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rada ohledně zdroje k pc
    od Lokna » 12 kvě 2025 12:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3650
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    12 kvě 2025 13:20
  • PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
    od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2304
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:36
  • Dotazy ohledně Plexu
    od Fargotroniac » 22 lis 2024 10:55 » v Vše ostatní (sw)
    0
    2774
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    22 lis 2024 10:55
  • HW - rada u komponentů
    od PavelKilleR » 12 čer 2025 23:03 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3288
    od PavelKilleR Zobrazit poslední příspěvek
    13 čer 2025 15:10
  • Rada s výběrem monitoru
    od Ondrejjj » 10 pro 2024 23:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC