Zdravím
Chtěl bych si sestavit herní PC do 19 000 (max 20 tis.)
Jedná se mi pouze o komplet bednu bez operačního systému.
Nějakou sestavu jsem si už sám sestavil, jen nevím, zda jsem vybíral správně a i přesto bych chtěl rady od někoho zkušenějšího.... :)
Nejvíc si lámu hlavu, zda PC sestavit na platformě INTEL či AMD.... Pokud Intel, tak samozřejmě i5 a pokud AMD, tak vůbec nevím kterou řadu.
Od PC bych si představoval, že bude především na hry, na internet, filmy, ale prostě z 98% na hry. Chci abych na PC rozjel novější hry na co nejlepším rozlišení a vím, že za tuto cenu se už dá sehnat slušné herní "dělo". Hraju a chci hrát hry typu Far cry, Mafia, GTA, Watch Dogs, Assasin, Wolfeinstein, COD, Battlefield a podobně....
Moje sestava, co jsem si sestavil, tak byla sestavena na i5 s paticí 1155. Snad jsem napsal vše :) popřípadě nějaké nejasnosti nebo něco dopíši a pokud to půjde, vložím odkaz i s komponenty, co jsem si vybral prozatím já...
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 0R011GSH01 (je to lehce přes 20tis, ale díky známému to bude kolem 19 tis.)
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2014 03:23) ---
Poprosil bych tedy rady, zda brát Intel či AMD (klady a zápory obou), zatím jsem si všiml největších nedostatků od intelu, že jsou oproti AMD o dost, opravdu o dost dražší. A při porovnání s AMD za stejnou cenu ty AMD papírově vedou, ale nevím jak a co ve skutečnosti....
Popřípadě snesu kritéria ohledně mé sestavy, co jsem si "sestavil"....
Herní PC a rada ohledně procesoru
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Herní PC a rada ohledně procesoru
Vítej na PC-HELP
Kde začít... no, zkrátka všechno špatně.
AMD má sice v této cenové kategorii nějaké přímotopy, ale zavřeš si tím cenu k budoucímu upgrade CPU. Nic výš totiž u AMD nemá cenu. Naopak u Intel máš celou škálu i7 nebo Xeonů.
Takže nějak takto
http://www.czc.cz/3trfjftgdgjsebg7v4d359sehf/seznam
A kdyby se Ti chtělo trochu připlatit, vzal bych tuto skříň
http://www.czc.cz/corsair-carbide-serie ... 36/produkt
Bude to v ní pěkně vypadat.
Kde začít... no, zkrátka všechno špatně.
AMD má sice v této cenové kategorii nějaké přímotopy, ale zavřeš si tím cenu k budoucímu upgrade CPU. Nic výš totiž u AMD nemá cenu. Naopak u Intel máš celou škálu i7 nebo Xeonů.
Takže nějak takto
http://www.czc.cz/3trfjftgdgjsebg7v4d359sehf/seznam
A kdyby se Ti chtělo trochu připlatit, vzal bych tuto skříň
http://www.czc.cz/corsair-carbide-serie ... 36/produkt
Bude to v ní pěkně vypadat.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Jasan díky moc :) tu od Corsairu jsem si už "tenkrát" našel, ale úplně jsem na ní zapomněl a díky tobě jsem si jí znovu "oživil" v paměti
takže budu brát asi corsairku :)
Jen bych se ještě chtěl zeptat ty RAMky co jsem si byral já a co jsi mi doporučil ty, tak jaký v nich je zásadní rozdíl? :)
A ještě ten Intel.... Já jsem četl a slyšel, že je lepší brát Intel s paticí 1155 a ne s paticí 1150.... Navíc i ten co jsem si vybral má vyšší rychlost, než co jsi mi vybral ty. Mohl by jsi mi napsat, proč jsi vybíral zrovna tento? (Zda to bylo kvůli mé stanovené ceně, nebo kvůli zkušenostem a pod...) :)
A co se ještě týče HDD, tak ten od WD je dobrej nebo ne? Já jsem na ně slyšel poslední dobou samou chválu, ale to se jen ptám.... :)
Každopádně děkuji moc za návrh PC sestavy, moc se mi to líbí :)
Procesor jsem vybral podle toho, co je třeba za výkon. Pokud si chceš připlatit za jednotky procenta výkonu navíc, prosím, vem klidně vyšší řadu - ale rozdíl nikde nepoznáš.
WD Green je nízkootáčkový = pomalý disk, vhodný jako datové úložiště (a i tam jsou dne lepší disky), nikoliv jako systémový.

Jen bych se ještě chtěl zeptat ty RAMky co jsem si byral já a co jsi mi doporučil ty, tak jaký v nich je zásadní rozdíl? :)
A ještě ten Intel.... Já jsem četl a slyšel, že je lepší brát Intel s paticí 1155 a ne s paticí 1150.... Navíc i ten co jsem si vybral má vyšší rychlost, než co jsi mi vybral ty. Mohl by jsi mi napsat, proč jsi vybíral zrovna tento? (Zda to bylo kvůli mé stanovené ceně, nebo kvůli zkušenostem a pod...) :)
A co se ještě týče HDD, tak ten od WD je dobrej nebo ne? Já jsem na ně slyšel poslední dobou samou chválu, ale to se jen ptám.... :)
Každopádně děkuji moc za návrh PC sestavy, moc se mi to líbí :)
Procesor jsem vybral podle toho, co je třeba za výkon. Pokud si chceš připlatit za jednotky procenta výkonu navíc, prosím, vem klidně vyšší řadu - ale rozdíl nikde nepoznáš.
WD Green je nízkootáčkový = pomalý disk, vhodný jako datové úložiště (a i tam jsou dne lepší disky), nikoliv jako systémový.
Patice 1155 se pouzivala pred 1150, cca 2 roky dozadu. Vsechny novejsi procesory pocinaje Haswellem (tedy i za stejnou cenu vykonnejsi) jsou pouze do patice 1150.
Ahaaaa :) děkuji za upřesnění :) já měl za to, že patice 1155 jsou novější, ale ono je tomu naopak :) děkuji :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2014 22:16) ---
Prosil bych ještě o radu, zda mám brát ten procesor jakejkoliv od AMD, nebo jakejkoliv od Intelu.... Protože ty Intely jsou fakt o 50% dražší jak AMD, tak v čem je háček, proč jsou tak drahé, díky :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Zář 2014 22:16) ---
Prosil bych ještě o radu, zda mám brát ten procesor jakejkoliv od AMD, nebo jakejkoliv od Intelu.... Protože ty Intely jsou fakt o 50% dražší jak AMD, tak v čem je háček, proč jsou tak drahé, díky :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3650
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:20
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2304
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
05 dub 2025 11:36
-
-
- 0
- 2774
-
od Fargotroniac